Kako napraviti origami u obliku šarenice?

Kako napraviti origami u obliku šarenice?

Nedavno su brojke koje su napravljene od papira u origami tehnici počele aktivno dobiti popularnost, zbog svoje vanjske ljepote. Neka takve brojke nisu tako teške jer se može činiti na prvi pogled. Za to je dovoljno samo da se zaliha s obojenim papirom i učinite sve što je prikazano u glavnoj klasi. U ovom članku, mi ćemo reći o tome kako napraviti cvijet iris u origami tehnici na različite načine.

Klasična opcija

Napravite klasičnu verziju Irisa vlastitim rukama u origami tehnici je jednostavna – ovo je jedan od najjednostavnijih načina koji će se ostvariti ne samo za iskusne majstore, već i početnike. Samo za pripremu papira potrebnog za rad i djeluje prema shemi.

Za početak, potrebno je preklopiti kvadratni komad papira, pažljivo ga pomaknuti duž preklopne linije. Tada bi trebalo biti raspoređena i presavijena na drugoj strani tako da će tako dobiti križne nabore dijagonalno.

Sada morate dvaput preklopiti list u uzdužnu smjeru, otkriti i preklopiti u poprečnom smjeru. Nakon toga, list se mora rasporediti kao što je prikazano na slici. Držeći trokut, koji je bliže vama, proširite područje na vrhu i spustite vrh do točke, koji se nalazi ispod.

Sada trebate pokrenuti vanjski kut do središnjeg dijela, pritisnite gornji sloj i ispravite se da biste dobili na ovaj način “dvostruki kvadrat”. Proširite radni komad tako da leži otvoren savjet iz sebe, a zatim pomaknite desnu bočnu stranu u preklopnu liniju u središtu.

Sve je potrebno učiniti s lijevom stranom, nakon čega je potrebno otkriti preostale nabore.

Poklopci koji se formiraju na desnoj strani trebaju se ponovno pojaviti i ukloniti u središte, nakon čega se mora positi, simetrično stavljanjem na središte i dvije druge stranke. Sve što ste učinili od 12 do 16 koraka, morate učiniti s preostalim tri sloja.

Čitaj više  Stvaranje origamija na temu Cosmos

Sada morate otkriti cijeli dio obradbe i preklopite njezine desne i lijeve rubove u središte. Preostala tri sloja su presavijeni na isti način. Sada morate spustiti gornji kut kako biste dobili laticu. Svejedno se radi s drugim uglovima.

Classic Iris, izrađen u origamima, spreman je. Tako da možete formirati cijeli buket koji se može prikazati kao dar.

Sastavljanje elegantan cvijet

Ova verzija cvijeta je nešto komplicirana u proizvodnji, pogotovo ako se uzima početnik za rad. Međutim, ako djelujete na korak po korak upute, onda ćete vjerojatno uspjeti.

Raditi, trebat će vam osnova u obliku šesterokutnog lista. Preklopite ga kao što je prikazano na slici tako da se formiraju dvije frakture linije koje treba temeljito. Nakon toga, radni komad mora biti presavijen duž crta koji su označeni na lik u crvenoj i plavoj boji.

Ispada rombidni broj koji ima tri nabora. Sada se radni komad mora biti savijen preko oznaka koje su prikazane na slici. Zatim je potrebno imenovati jednu od strana figura i ponovno ponovite sve što ste učinili prije.

Cvijet je gotovo spreman. Trebate saviti latice cvijeća. Uključivanje prvog od njih, okrenite cvijet za 90 stupnjeva i proširite još dva sloja, kao što je prikazano strelicom na slici. Otvorite laticu, ponovno okrenite radni komad i učinite svejedno.

Elegantna cvijet cvijeta. Ako je poželjno, može napraviti stabljiku i odlazi kako bi se kasnije moglo staviti u vazu. Učinite ove dijelove cvijeta je lako.

Stabljika se može izraditi s ljepilom, škarama i papirnim trakama, a latice se uvući u origami tehniku ​​na shemi predložena u nastavku.

Stvaranje dvodimenzionalnih irica

Volumetrijski cvjetovi irisa izgledaju s odgovarajućim i urednim performansama prilično lijepo. Međutim, oni su veliki i pomalo glomazni, i stoga nije najbolja ideja da ih popraviti na razglednici kao ukras – ne najbolju ideju. U ovom slučaju, postoji rješenje – možete se spustiti iz papira dvodimenzionalne šarenice u origami tehniku ​​koja se neće odlikovati visokim reljefom.

Čitaj više  Stvaranje morskog psa u origami tehnici

Raditi na cvijetu, osim papira, također trebaju ljepljivu olovku i škare.

Da biste preklopili samu cvijet, morate napraviti kvadrat koji će morati biti presavijen na pola, dobro udarca preklopne linije – tako da dobijete lik sličan jednako predsjedavajućem trokutu. Dobivena figura mora se ponovno presaviti na pola, nakon što je dobiveno pravokutni trokut na takav način. Bit će potrebno napraviti mali rez na njemu, kao što je prikazano na slici – za praktičnost će biti najbolje zakazati jednostavnu olovku, a zatim izrezati.

Sada se radni komad mora rasporediti kao demonstriran na slici tako da možete vidjeti rezove. Izrezati dijelove koji će biti u daljnjim laticama irisa, morate ustati, a zatim dolje okomito – ovdje morate biti oprezni, pogotovo ako je papir tanak, jer postoji veliki rizik da uništi radni komad.

Nakon toga, latice moraju biti zamijenjene tako da su ravne, a prethodno zakazana preklopna linija bila je smještena u središtu letka. U ovoj fazi, formiranje malih latica.

Sada idite na stvaranje velikih listova. Da biste to učinili, morate pobijediti desnu stranu praznog lijeve strane. Nakon toga, latice se moraju saviti na drugi način. U mjestu nabora morate stvoriti letak od šarenice, kao što je prikazano na slici. Za pouzdanost preporučujemo pošiljku latica s ljepilom – preporučuje se korištenje ljepljive olovke, budući da PVA ljepilo ima rizik da slučajno ulij obradku.

Irisov cvijet je spreman, međutim, za pričvršćivanje na razglednicu, morate ga učiniti jednostavnim stabljikom i zelenim letcima. To je učinjeno lako, samo da biste koristili zeleni papir i škare. Krepim rezultirajući detalji na razglednici u pravom redoslijedu. Spreman!

O tome kako napraviti šaru s papira vlastitim rukama, pogledajte sljedeće.

Čitaj više  Origami opcije za predškolce
Ocijenite članak
( Još nema procjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: