Lepim krokodil iz plastelina

Lepim krokodil iz plastelina

Djeca vole oblikovati od plastelina raznih životinja. Možda ne samo psi i kitty, već i drugi zanimljivi likovi. Treba ga pronaći kao što možete napraviti krokodilnu glinu.

Klasična opcija

Ako dijete nema bogato iskustvo s plastencima, preporučljivo je pokrenuti modeliranje s klasičnim shemama. Na primjer, jednostavan krokodil može se učiniti vrlo slatko i smiješno, jer bi proizvodnja trebala pripremiti plastičnu masu tamno zelene ili plavo-zelene boje. Također ćete morati pripremiti potez. Kada će sve potrebne komponente biti spremne, možete početi raditi. Analizirat ćemo korak po korak, kako oblikovati krokodil po klasičnoj shemi.

Prvo, plastininski mora biti dobar u ruci. Ako ne postoji prikladna boja u skupu, možete pomiješati nekoliko drugih boja da biste dobili pravo. Omekšana masa plastina treba podijeliti u nekoliko dijelova. Mladi majstor će trebati dijelove za proizvodnju glave, repa, tijela, šapa i vaga. Komad iz kojeg će biti tijelo krokodila, trebalo bi se okrenuti u ovalni prazno. S jedne strane, torzo mora biti više duguljasta s glatkim prijelazom na užet rep. Što je bliže vrhu, to bi trebalo biti uska.

Slično tome, bit će potrebno napraviti jasnu krokodilnu glavu. Nos ove komponente mora biti malo izdužen. Nakon toga, možete se držati užeto tijelo krokodila. Zatim biste trebali napraviti široka usta zubnog plastičnog grabež.

To je prikladno učiniti takav detalj koji koriste malu lopatu ili hrpu drva ili plastike.

Potrebno je napraviti oči za krokodil. Da biste to učinili, morate se držati lica velikih bijelih peleta, a na vrhu njih popraviti manje crno. Zatim je potrebno uz poleđinu krokodila za pričvršćivanje malih ljusaka u nizu. Vrijedno je pokušati simulirati grubu kožu gmazova.

Čitaj više  Lepim bug plastelina

Možete dodati još nekoliko redova malih ljusaka, krećući se duž tijela figure iz samog glave do vrha repa. Od ostataka plastelina treba smanjiti 4 šape. Nakon toga ih pridruže na stranama debla krokodila. O ovom procesu izrade figura prema klasičnoj shemi bit će dovršena.

Kako napraviti gen krokodile?

Iz plastelina možete napraviti poznati karikator – krokodilski gen. Slatka i ljubazna lika je prilično jednostavna. Dijete će vjerojatno biti vrlo zanimljivo da ovaj poznati junak. Potrebno je pripremiti sve osnovne detalje takvog plastina.

 • Prvo morate slijepiti glava. Ova stavka mora imati cilindrični oblik. Ciljevi treba zaokružiti. Jedan od njih mora biti malo.
 • Fluirane plastinske kuglice će izvršiti funkciju gornje Kruh Geni.
 • Dva dijela koji imaju oblik cilindra potrebno je obaviti na krajevima usmjerene. Te će se komponente koristiti kao Krokodil niske šape.
 • Trebali biste uzeti još jedan komad zelenog plastelina. Otkotrlja se, a zatim dajte obrazac u obliku kapi. Ova komponenta će biti Rep Lik.
 • Junak poznatog crtića je odjeven kaput, Stoga se vrijednost plastelina mora dopuniti istom komponentom. Od plastinske mase crvenih, morate napraviti dio konusnog dijela s malim produbljivanjem na dnu. Potrebno je popraviti šapu i rep. Vrh će morati nametnuti komad bijelog, a zatim ga izgladiti.

Od para preostalih plastičnih konusa bit će moguće pripremiti rukave.

Podržite neke dodatne pojedinosti.

 • Par bijelih plastičnih pruga. Oni će se koristiti kao manžete.
 • Za crveni sloj treba napraviti ovratnik iste boje.
 • Trebate pripremiti dijelove za oči i usne.

Da biste napravili krokodilnu njušku, trebat će vam drugi elementi.

 • Na pojedinostima izduženog obrasca trebate napraviti horizontalni rez. To će pasti.
 • Sve pripremljene komponente moraju se kombinirati u jedan pripravak. Apsolutno sve linije i zglobovi trebaju pažljivo izgladiti tako da se skrbnik ispada više estetski i uredni. Kada su sve komponente na njihovim mjestima, rad se može smatrati uspješno završenim.
Čitaj više  Kako napraviti plastininski Hulk?

Lusher s kvržicom

Najzgodniji i originalni obrti dobiveni su kada se plastini u kombinira s različitim prirodnim materijalima. Djeca obično rade mnogo zanimljivije s takvim komponentama. Spremni likovi dobiveni su smiješni i izražajni.

Dakle, vrlo zanimljiv krokodil može biti iz plastinina i čunjenja. Da biste napravili sličan karakter, morat ćete pripremiti sljedeće sastojke:

 • Set visokokvalitetnog plastelina+
 • Sruce Shishk+
 • Plastični ili drveni stog (obično ovaj alat ne mora kupiti zasebno, jer dolazi sa samim plastiničnim šipkama).

Razmotrite postupno, kao što trebate djelovati. Prvo, iz plastinske mase zelene, potrebno je izrezati loptu. Od lopte, morat ćete nježno formirati glavu i usta budućeg krokodila. Da biste to učinili, izvucite postojeći radni komad. Kao rezultat toga, to bi trebalo biti dio, u obliku nalik malu neravnu krušku. Ima smisla u prvim fazama da koreliraju dimenzije prirodne komponente i glavu gmaze.

Zatim morate pripremiti smreku. Prirodni materijal ne smije se koristiti odmah nakon njegovog pronalaska na ulici. Bump mora biti pažljivo očišćen od prljavštine i prašine. Prirodni materijal treba biti suh i čist. Gotovna glava krokodila mora biti pričvršćena na FIR SHISHKE. Posljednji element će djelovati kao tijelo reptila za plastelin.

Zatim morate koristiti plastičnu ili drvenu stog. Kroz ovaj alat potrebno je točno napraviti rez na krokodilnom licu. Tako da se ispostavi da odredi usta plastininski grabežljivac. Malih komada plastelinske mase bijelog, potrebno je smanjiti zube za krokodil. Bijele praznine onda bi se trebale držati usta.

Ne zaboravite na oči krokodila. Na strani glave morate pričvrstiti bijele okrugle kolače. Te će komponente djelovati kao osnova za oči. Bijele osnove trebaju se pridružiti manjim crnim krugovima, koji bi također trebali biti malo. To će biti učenici.

Čitaj više  Skulpture iz plastelina

Sljedeći korak mora biti izrađen od 4 kuglice plastinske mase zelene. Ove novčanice moraju imati iste dimenzije. Od valjanih zelenih kuglica potrebno je izrezati krokodilne noge.

Da ove stavke trebaju dati oblik kobasica. Slične novčanice trebat će pažljivo zakačiti. Spremni šapa mogu se pričvrstiti na tijelo krokodila. Ove komponente trebaju biti pričvršćene na bočnim stranama konusa na koje je već pričvršćena glava.

Sljedeći zeleni plastininski treba kotrljati dugu kobasicu. Trebalo bi biti malo duže od jele. Detalj mora biti malo spljošten duž duljine. Tako da se ispostavi da napravi novčanik “bodljikavog leđa” plastelinskih reptila.

Tada će mladići morati zauzeti snop. Ovaj alat će morati smanjiti klinčice na obradku. Ready Detalj fiksiran na “leđa” iz konusa. Na stražnji dio tijela, morat ćete pričvrstiti rep zelene boje. To bi trebalo biti učinjeno u obliku kobasice koja ima suženi vrh.

Spremna zanatska će biti neobična i vrlo atraktivna. Dijete će zasigurno biti zainteresirano za nju.

O tome kako napraviti krokodil iz plastelina, pogledajte sljedeći video.

Ocijenite članak
( Još nema procjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: