Stvaranje obrta u obliku kišobrane papira

Stvaranje obrta u obliku kišobrane papira

Stvaranje vlastitim rukama raznih obrta nije samo fascinantna i zanimljiva, već i korisno zanimanje za djecu. Najčešće, papir različitih boja se uzimaju za njihovu proizvodnju, ovaj materijal omogućuje stvaranje raznih lijepih i originalnih proizvoda. Danas ćemo govoriti o tome kako možete napraviti mali kišobran papira.

Kako napraviti aplikacije?

Za početak, pogledat ćemo kako možete napraviti ravne predivne aplikacije u obliku suncobrana.

Jednostavan

Za početak, trebali biste pripremiti sve što vam je potrebno:

 • Karton+
 • Nekoliko listova obojenih papira različitih svijetlih boja+
 • ljepilo+
 • Pva ljepilo+
 • škare.

Nakon što je sve pripremljeno, možete početi raditi. Širiti unaprijed temelj na radnom mjestu, bolje je uzeti list kartona kao što je to.

Može biti bilo koja boja, ali bolje je uzeti plavi materijal tako da imitira nebo.

Nakon toga se uzimaju u boji listova, Bolje je odmah uzeti življim bojama (crvena, narančasta, žuta, zelena). Ali u isto vrijeme ne smiju se spojiti na opću pozadinu. Praznine su izrezane od baza za papir za budući kišobran, jer će to biti potrebno napraviti dijelove u obliku trokuta iste veličine.

Zatim, iz svakog rezbarenje prazno, krovna kapica je formirana, za to, njegove bočne strane su zarobljene na takav način da jedna strana ostaje konveksna, a drugi – konkavni. Središnji trokut izrađen je s dvije konveksne stranke. Donji dio detalja također je malo izrezao, dajući mu oblik luka.

Takve praznine su izrezane od dva lista različitih boja, a svaki od njih treba obaviti dva takva dijela da odmah napravite dva obrta.

Nakon toga, karton se uzima ili smeđe ili crni papir. Iz nje škara izrezala je ručku s zaobljenim kraj.

Ako želite, ručka može jednostavno crtati na kartonsku osnovu s osjetljivim brojem, bojama.

Kada su svi elementi spremni, možete nastaviti s formiranjem općeg sastava. Za to, detalji iz kojih će se krovni šešir stvoriti, s jedne strane, temeljito je označeno ljepilom, a zatim uredno zalijepljen na karton. I strane su bolje izrađene od jedne boje, au središnjem dijelu vrijedi stavljati element druge boje tako da je proizvod zanimljiviji i svijetli.

Na isti način, drugi kišobran na drugom kartonskom listu. Kao rezultat toga, dobivene su prekrasne šarene obrte. Ponekad na njihovoj površini uz pomoć PVA ljepila formira male kapi koje će imitirati kišu.

Čitaj više  Obrt iz papira za djecu od 6-7 godina

Postoje i druge opcije za obavljanje takvih ravnih aplikacija. Dakle, možete napraviti jedan-foton glava kišobran s jednim listom papira, staviti ga na kartonsku osnovu, nacrtajte kišobran ručku s olovkom ili stomaster i obojite pozadinu po želji.

Ova opcija će biti u redu za djecu u vrtiću za razvoj plitkih ruku.

S jesenskim lišćem

Tehnika proizvodnje aplikacije na temu “jesen” je vrlo jednostavna. Svi isti materijali i uređaji trebaju biti pripremljeni kao u prethodnoj verziji. Prvo uzima list kartona, djeluje kao osnova za obrt.

Sljedeći uzeti obojeni papir, možete odmah pripremiti tri lista različitih boja. Pitam se kompozicija s valovitom materijalom će izgledati. Tri elementa istog oblika i veličine u obliku trokuta također su izrezani iz baze papira, bljeskalice sa zaobljenim stranama su nježno i postupno formiraju makaze.

Nakon toga uzme crni papir s kojeg se ručka reže zaobljenom kraju.

Tada morate uzeti nekoliko drugih boja papirnatog materijala. Bolje je kuhati žutu, narančastu, zelenu, crvenu, ružičastu. Lisna ploče izrezane od njih. Najljepši i graciozno gledaju javorove listove. Tako da dolaze s glatkim i urednim, bolje je koristiti predloške. Oni su čvrsto primijenjeni na materijal, a zatim utrljaju jednostavnu olovku na konturne linije i izrezati.

Trebali biste napraviti nekoliko takvih listova iz svakog papira. Zatim, uz pomoć crnog ili smeđeg fluewasters na površini svakog dobivenog tankih vena.

Učinite to opcionalno, ali ipak će se elementi ispasti prirodniji.

Kada se svi detalji pripremaju, počeli su se odvoditi na kartonskom materijalu. U isto vrijeme, u obrnutom položaju može se prikazati gotov kišobran. Javorove listovi postavljeni su u kaotičnom redoslijedu, ali oni bi trebali skladno gledati u sastav. Ako se želi, gotova aplikacija također se može nadopuniti malim rezovima u obliku cvjetnih pupoljaka i druge vegetacije.

Proizvodnja rasutih filmova

Takvi papirni obrti od volumetrijskih praznina. Zatim ćemo razmotriti neke opcije za proizvodnju takvih dekorativnih proizvoda.

Iz krugova

Za početak, potrebno je pripremiti sljedeće materijale:

 • Bilateralni papir+
 • škare+
 • ljepilo+
 • Jednostavna olovka+
 • Koktel cijev.

Postoji nekoliko listova obojenog papira, možete koristiti bilo koju boju. 15 praznina u obliku krugova izrezati iz materijala. Svi oni moraju imati iste dimenzije. Promjer je bolje učiniti oko 10 centimetara. Nakon toga, svaki dobiveni novčanica je uredno presavijena na pola, a zatim još jednom na pola, tako da se pojavivši kvar.

Čitaj više  Obrti od papira bez ljepila

Nakon toga svaki element treba ojačati ljepilom. Za to se otkriva svaka četvrtina, u gornjim dijelovima se primjenjuje mala količina sastava, a zatim su strane zalijepljene.

  Zatim, sve četvrtine ljepilo jedni s drugima. U ovom slučaju, bit će potrebno popraviti splitsku stranu na splitsku stranu, a ravan kut do ravnog ugla. Kasnije se pripravak ljepila primjenjuje između kvatentnih na vrhu na takav način da se dno može otkriti. Prvo, dva detalja su fiksna, a onda svi ostali.

  Kada se krug zatvori, morat ćete lijepiti stranu prvog i zadnjeg praznog papira.

  Istovremeno napravite ručku za kišobran. Za to traje koktel cijev. To košta odmah skratiti, a zatim ga savijati rub na kojem započinje harmonik.

  Dvostrana traka snimljena na cijevi, a zatim umetnite u ovaj obrazac na kišobran. Kao rezultat toga, to bi trebalo biti šarene i neobične volumetrijske zanatske s vlastitim rukama.

  Od konusa

  Sada ćemo pogledati upute na kojima možete napraviti prekrasan papir kišobran iz elemenata u obliku konusa. Da biste to učinili, prvo pripremite jedan list obojenog papira, boje mogu biti bilo koji. Iz takve, četiri identična praznina u obliku kvadrata od približno 10 centimetara izrezanih škarama.

  Zatim je svaki dobiveni radni komad nježno presavijen u obliku kuleke, čiji se rubovi trebaju odmah fiksirati s PVA ljepilom. Kasnije se uzimaju škare, uz njihovu pomoć možete jednostavno poboljšati gornje rubove papira.

  Sva 4 elementa također se međusobno ljepilo, za to se njihove bočne strane primjenjuju malo ljepljive tvari, a zatim se čvrsto pritisnete. Kao rezultat toga, dobit će se temelj budućeg kišobrana.

  Osim toga, morate pričvrstiti gotov šešir na kartonsku listu. Učinite to također uz pomoć adhezivnog sastava. Kartona je bolje postaviti u horizontalnom položaju. Nakon toga se priprema list smeđih papira, iz IT škare odrezao je ručku s okruglim krajem. I također iz istog materijala potrebno je napraviti mali detalj u obliku ravnog konusa. Fiksiran na vrhu kišobrana.

  Ako želite napraviti kompoziciju zanimljivijim i sjajnim, možete dodatno smanjiti dekorativne elemente u obliku jesenskih listova ploča. Za ovo pripremite još nekoliko listova obojenog papira. Svaki od njih se razvija na pola. To su čvrsto primijenjeni predlošci letaka, oni će biti napajani jednostavnom olovkom i izrezati. Dakle, potrebno je napraviti oko 15-20 malih listova.

  Čitaj više  Obrt za djecu 4-5 godina

  Zatim su svi dobiveni listovi zalijepljeni na karton, formirajući jedan sastav. Da biste dobili to volumen, možete saviti svaki element na pola i nanijeti ljepilo samo na preklopnu liniju i ljepilo samo s ovom strani na bazu, a bočne strane su malo, kao rezultat toga, ispada lijepa i bulk zanat.

  Stvarajući kišobran-origami

  Da biste korak po korak da biste napravili ovu originalnu rukotvorinu s vlastitim rukama, trebali biste se pripremiti od obojenih ispravnih praznih mjesta s dimenzijama 10×20 cm i kvadratnih praznina s dimenzijama od 20×20 cm. Sljedeći je kvadrat, uredno se nabori na pola dijagonalno. Fold je temeljito miločen.

  Nakon toga, trg se okreće i savija već iz drugog kuta, kao rezultat toga, figura je presavijena na drugu dijagonalu. Kasnije, prazno je presavijena na pola i dobiti pravokutnik.

  Na materijalu treba postojati samo tri trokuta. Bočni oblici omotaju unutra. Bočna strana savija do središnjeg dijela. Isto će trebati učiniti sa svim četiri ugla. Dobiveni trokut se nalazi u oba smjera, to je učinjeno sa svih 4 trokuta.

  Izrazan dio papira prazno se blago savija gore, a zatim je odmah pao unutra.

  Sljedeća naknada unaprijed pripremljena pravokutnik. Od toga će biti formirana ručka budućeg kišobrana. Za to je papir čvrsto uvrnut u tanku cijev, prije sve rubove treba temeljito podmazati ljepilom. Jedan rub dobivenih detalja malo se savija gore.

  U isto vrijeme, morate uzeti novčanik kišobran i odrezati mali kutak iz njega tako da možete umetnuti ručku. Dobro je podmazan ljepilom, malo povlačenjem mjesta na vrhu i dnu i pričvrstite šeširom.

  U završnoj fazi, gornji dio gotovog kišobrana uredno ispravlja do većih voluminoznih.

  Na isti način, potrebno je nekoliko takvih obrta u obliku suncobrana, dok moraju svi imati različite boje.

  Kao rezultat toga, bit će moguće napraviti cijeli lijep sastav koji se sastoji od nekoliko proizvoda od papira.

  Drugi način za stvaranje surround plovila u obliku kišobrane papira prikazana je u sljedećem videu.

  Ocijenite članak
  ( Još nema procjena )
  Dodaj komentare

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: