Obrti od papira bez ljepila

Obrti od papira bez ljepila

Papir se smatra najprikladnijem opcijom za stvaranje raznih lijepih i zanimljivih obrta. Najčešće koristi svijetli papir. Ovaj materijal omogućuje vam da proizvodite vlastitim rukama. Gotovo sve dekorativne brojke. Danas ćemo govoriti o tome kako napraviti neke obrte iz baze papira bez ljepila.

Što učiniti bez ljepila i škare?

Postoji širok raspon postupnih kompleksnih i jednostavnih shema koje vam omogućuju stvaranje papira bez škara i ljepila čak i za djecu. Mi ćemo analizirati neke od njih.

Žaba

Da biste napravili ovu brojku, najprije ćete morati uzeti list zelene. Uredno je presavijena na dijagonale, a zatim se okrenula u suprotnom smjeru i savijaju vodoravno i okomito.

Kutovi na stranama osiguraču i stvaraju prazno u obliku trokuta. S jedne strane bočnih strana savijaju se do središnjeg dijela. To će biti šapa žabe. Svaki od šape trebaju biti odvije iz sredine i podijeljen je na dva jednaka dijela.

Nakon toga, trokutasti smještati je okrenut šapama dolje, kutovi su savijena na gornjem kutu. Bočni dijelovi i savijati se. Dno uglovima pojaviti na vrhu, tako da će se završiti. Uz pomoć boja privući učenike i trepavice.

Na dnu stražnjih nogu tvoriti fold „Lightning”. Više puta će biti, još mogu skočiti žaba.

Tako da ona može napraviti skok, treba biti pritisnut na repu u obliku nabora.

Srce

Da bi takav obrt, prvo morate uzeti komad crnog papira. Trg savijati okomito i vodoravno. Tada se preklopiti na pola. Kutovi Bend gore. U isto vrijeme, oni ne bi trebali dirati puta liniju.

Kada se formira trokut, okrenite kut do ugla. Slobodni rubovi pognuti bočnih dijelova i odmah protezanje. Ispada jasne linije. Na njima morate voziti kutove u unutarnji dio odmah na svim zabavama.

Oštri dijelovi srca izglađivali su malo prstiju. Proizvod se okreće na prednji dio, rupa se razvija, koja ostaje u blizini šiljastog kraja.

Dobiveno srce se može montirati za poklon kutiju ili samo objesiti na užetu i stvoriti ovjes dekorativni proizvod.

Brod

U tom slučaju, trebat će vam pravokutan list papira. Moći će pristupiti materijalu iz prijenosnog računala. Trebat će biti presavijena na pola i omotajte kutove u središte. Tada trebate podići slobodne rubove i sakriti kutove. Na kraju se treba formirati trokut.

Zatim se kutovi ponovno kombiniraju međusobno, nakon čega prazne u obliku kvadrata. Uzima se za gornje kutove, a zatim se razvijati u svim smjerovima. Proizvod će se otkriti, a rezultat je brod.

  Preporučuje se pokriti parafin. U ovom slučaju, neće se uvrnuti kada se uronjeno u vodu.

  Zec

  Da biste stvorili takav proizvod, morat ćete uzeti list obojenog papira i prelaziti ga na i dijagonale. Bočni odjeli su na takav način da se formira pravokutni trokut kao rezultat.

  Čitaj više  Kako napraviti kuću od kartona za obrte?

  Nakon toga trebate pretvoriti trokutaste prazne s izravnim kutom. Zatim će morati biti odvojen od blizu okomitog dijela malog dijela. Unutarnji džepovi takvog dijela otvorene i stisnite džepove.

  Na lijevoj strani nježno savijte dva mala kuta, koja će djelovati kao bunker. Pravi dio bi trebao biti savijen i laskati. Dijelovi podataka postat će prednje noge i lice za obrte.

  Kut koji je ostao iz trokutastog liketa je savijanje, umetnite u unutarnji dio i izvucite mali dio. Ovaj element će postati toranj za zeca. Na kraju, morate omekšati sve oštre kutove i nacrtati voće s florskim bojama.

  Golub

  Za proizvodnju ovog plovila morate uzeti bijeli papir. Lakše je pokupiti i ispisati gotov predložak. Izreže se iz baze za papir. Svi ličilice savijaju se na povremenim oznakama. Zatim napravite male rezove na čvrstim prugama koje se nalaze na krilu i repu. Rep presavijeni prema dotićima. Svi elementi ljepili zajedno s pomoći viskija.

  Lutka

  Da biste stvorili papirnatu lutku, uzet je bijeli papir, lopta izduženog oblika je valjana iz njega, ova stavka će djelovati kao glava. Uredno je zasađena na žici, koja se zatim namoči papirnatim materijalom odmah u nekoliko tankih slojeva. I bolje je uzeti osnovu plave ili ružičaste. Dobivena stavka će postati haljina za lutku.

  Nakon toga postoje dvije male žičane trake, moraju imati iste veličine. Natopljeni su bijelim materijalom, a zatim se malo savijaju. Podaci o radu postat će ruke lutaka. Ovi se dijelovi paralelno postavljaju i povezuju se.

  Na isti način, već s drugih komada žice (dulje dijelove treba uzeti) oblikovati noge. Povezani su s torzom. Zatim se uzima obojena ubrus, mali komad je uredno izrezan iz njega, koji se sruši. To će biti lutka suknja. Gotovna stavka nalazi se u središnjem dijelu vertikalne žice.

  božićno drvce

  Da biste stvorili božićno drvce, uzmite zeleni papir. Dva elementa izrezana preko gotovog uzorka. Predložak se mora sastojati od 2 identična božićna drvca koja su međusobno povezana detaljima u obliku kvadrata.

  Čitaj više  Obrts Jesen lišće papir

  Rezani ličilice se presavijaju duž crta na kvadratnom proizvodu. Nakon što je spojen na vrh božićnog drvca, za to, probušena je mala rupa kroz koju se prolazi vrpca. Sve to je vezanje.

  Leptir

  U ovom slučaju, možete uzeti list gotovo bilo koje boje. Iz nje nalaze se jednostavan radni komad “vode leptir”, nakon čega ga okreće na slobodnu stranu i savija gornji dio tako da ona može ići dalje od granica Niza.

  Zatim se papir prazno ponovno okreće tako da je namjenski kraj na katu, kasnije je ponovno presavijen. Svi oštri kurti mogu se kupiti ili samo smanjiti.

  Svjetlosne opcije od bijelog papira

  Sada ćemo vidjeti koji drugi zanimljivi obrti mogu biti izrađeni od jednostavnog bijelog papira.

  Labud

  Te se brojke mogu lako napraviti od bijelog papira A4, a od salvensa. U svakom slučaju, materijal se stavlja na kut prema dolje, crta u središnjem dijelu ističe se, za to morate saviti malo. Nakon toga, radni komad se okreće s odcjenjom na vrh i preklopite kutove do sredine. Nakon toga, morate dobiti gornji dio tako da gornji kut dolazi u dodir s dnom, pola novoizgrađenog kuta bio je zamotan. Na taj način treba formirati gužvu. Pored dati volumen, radni komad se vrši okomito. Također poravnajte vrat i glavu.

  Dizalica

  Da bi se napravio takav broj, uzet je kvadratni list papira, presavijen je i dijagonala sa svih strana. Tada se list okreće i preklapa horizontalno i okomito. Prazno papir je savijen na kvadrat, dok povlači tri gornji kut do dna, sve je pažljivo milovanje. Od otvorenog ruba kvadratnog liketa, krajevi se najprije savijaju u središte s desne strane, a zatim s lijevog ruba. Sve se to okreće, na poleđini učinite isto. Kasnije se vrh pažljivo savija prvo u jednom, a zatim na drugi način. Sve to također udara. Gornji dio je potpuno produžen, njegov vrh je ispiranje, u isto vrijeme sklopivši rubove sa strane. Kao rezultat toga, formira se mali brod. Sve se to ponovno okreće, iste akcije se ponavljaju s druge strane. Pokretni odjel za savijanje do centra s jednog ruba, a zatim od drugog. Rezultirajuće noge se podižu dijagonalno, dok će jedan dio djelovati kao glava, a druga – kao perad rep. Budući rep se širi u stranu i savija u sredini, isto učiniti isto s glavom dizalice. Za ovaj element morate odabrati određenu visinu, savjet u jednom smjeru, a zatim u drugi. Na kraju, svi dobiveni dijelovi su obojani.

  Čitaj više  Obrt s papirnatim cijevima

  Ostale ideje

  Mi ćemo analizirati neke druge opcije za izradu papirnatih obrta vlastitim rukama bez uporabe ljepila i škaraca.

  Lisica

  Square list narančasta papir se uzima. Na njemu postoje linije dijagonala. Osnova na pola u trokut. Kutovi baze odbacuju se kako bi dobili mali romb u nekoliko slojeva. Tada će biti potrebno pokrenuti kut s jedne strane i implementirati ga na takav način da se formira lisica s ušiju lisice. Zatim morate crtati oči, nos figurica. Također savijati i rep.

  Cvijet

  Kvadratni list papira bilo koje boje savijen je na pola u horizontalnom smjeru, dok su gornji kutovi odvojeni na takav način da se formira anogrelski trokut. Kutovi baze na katu. S druge strane, oni čine isto. Kao rezultat toga, trg bi se trebao pojaviti. Bočni kutovi su također odbačeni od strane sredine sa svih strana. Figurica se ispravlja i napuhuje malo tako da postane sve veći. Nakon toga stvorite latice i ispravite pupoljak sa svih strana. Da biste napravili stabljiku za cvijet, morate uzeti zeleni papir kvadratnog oblika i učiniti raspored dijagonalnih linija na njemu, bočni kutovi su čišćenja. Sva djela su se ponavljala i ispod. Izduženi donji dio na kraju savija se, rezultirajuća točka i poslužit će kao stabljika. Širok dio može se presaviti u listu.

  Klapanje

  Da biste napravili flacp papira, trebali biste uzeti pravokutnu bazu papira. Sva njegova četiri kuta završavaju do središnjeg dijela, a zatim je materijal presavijen na pola kako bi dobio prazno u obliku trapeza. Njezine kutove omotane i savijaju se u pola drugog vremena, tako da će se formirati trokut volumena.

  Morat će ga uzeti na oštrom kraju i teško se tresti kako bi zrak potpuno izašao iz brojki zajedno s tradicionalnim pamukom.

  Miš

  U ovom slučaju, morate uzeti list sivog ili plavog papira. Na njemu je zabilježeno dijagonalno. Dno i gornji kutovi su ih odbačeni, a kasnije ih savijati do sredine u oba smjera. Rombbus se ispravio i omotan niz njegov kutak. U suprotnom smjeru morate odvrnuti kut oblika i ponovno saviti rubove. Orak se okreće, lijepljenje trokuta ispravlja, trebali bi biti uši miša. Dugi trokutasti broj dvaput savija se u rep stroja, treba proći. Na kraju, lopovi koji se osjećaju crtaju njušku s nosom i očima.

  Kako napraviti psa iz papira A4, pogledajte sljedeći video.

  Ocijenite članak
  ( Još nema procjena )
  Dodaj komentare

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: