Appliques na temu Vase s lišćem

Appliques na temu Vase s lišćem

Jesen daje razne boje i nijanse koje želite zadržati što je duže moguće. Prikupljanje jesenskog lišća s djetetom, možete naučiti prirodni materijal i diviti se njegovoj ljepoti. Ponuditi djeci da naprave plovilo iz prikupljenog lišća. Vrlo lijepo i izvorno izgleda kao vaza s cvijećem na listu papira pomoću ljepila i drugih materijala za djevojke.

Jednostavna verzija obrta

Obrt i aplikacije koje djeteta nastupa omogućuje vam da sveobuhvatno razvijete malo tvorca, otkrivajući nova lica poznatih predmeta, uvođenje novih materijala i alata. Jedna od najpovoljnijih obrazovnih aktivnosti smatra se da radi s lišćem, granama, plodovima stabala, od kojih možete stvoriti razne lijepe stvari.

U vrtiću i školi u jesenskom razdoblju relevantno je za stvaranje obrta od suha jeseni lišća, koji su obojani u različitim nijansama, tako da izgledaju vrlo lijepo i elegantno. Najpopularniji proizvod koji se može izraditi iz takvog prirodnog materijala je aplicijska “vaze s lišćem”.

Gotova verzija obrta može biti najrazličitija, tako da svako dijete može pronaći svoj kreativni pristup.

Da biste napravili takvu aplikaciju, morate imati:

 • Lijepa jesen lišće različitih boja, veličine i oblika+

 • karton+

 • škare+

 • Olovke ili markeri+

 • ljepilo.

Razmotrite proces stvaranja takvog obrta.

 1. Na kartonu, označite mjesto za buduću vazu i parcelu gdje će biti postavljeno cvijeće.

 2. Napravite vazu koristeći veliki list, dajući mu željeni oblik.

 3. Stabljike mogu ići iz vaze, na kojem će se nalaziti cvijeće iz jesenskih listova. Stabljike su najlakše učiniti uz pomoć zelenog markera, osjetljivog metra ili olovke. Ako lišće ima drugačiji oblik, i teško je sacrtati u cvijeću, možete napraviti jesenski buket, izlazi izravno iz vaze, gdje su listovi različitih veličina i boja postavljeni u bilo kojem redoslijedu, stvarajući jedan sastav.

 4. Letci su pričvršćeni na kartonski ljepilo PVA.

Čitaj više  Appliques za djecu od 3-4 godine

Osim ove metode stvaranja aplikacije, možete koristiti drugu opciju u kojoj se osnova vaze stvara pomoću malih listova. Da bi se zanat bio uredan i lijep, preporuča se crtati skicu vaze s olovkom, a na vrhu postavlja lišće, popravljajući ih na PVA ljepilo. Tako da vaza ne izgleda prazna, unutra možete izgraditi razne crteže i uzorke koristeći postojeće prirodne materijale. U takvoj vazi može biti širok raspon buketa. Izgled obrta ovisit će o mašti djeteta i prisutnosti lišća, grančica i drugih proizvoda.

Ispravljanje prirodnog materijala, odabirom kombinacija boja, možete postići lijepu i originalnu primjenu, koji utječu na jesenske boje.

Kako napraviti vazu papira?

Planiranje letova na temu “Jesen”, važno je razmotriti koncept budućeg proizvoda, odlučiti o materijalima i bojama koje će se koristiti u. Prekrasan jesenski buket bit će ukus za djecu bilo koje dobi, pa je važno dati im priliku da pokažemo fantaziju i uključuju maštu kako bi vlastitu verziju obrta.

Osim korištenja jesenskih listova, moguće je koristiti i u boji papir za izgradnju svijetle vaze u kojoj će se jesenski buket prirodnih materijala okrenuti. Postupak za stvaranje takvog obrta sastoji se od nekoliko koraka.

 • Priprema potrebnih materijala: prekrasni letci različitih oblika i veličine, sušene grančice, cvijeće, škare, obojeni papir, ljepilo.

 • Na kartonskoj osnovi postavite mjesto ispod vaze i cvijeće.

 • Od obojene boje kontrastne boje, izrezali smo vazu pomoću predloška. Ili ga nacrtajte jednostavnom olovkom na strani obojene ploče.

 • Završio je vazu ljepilo na kartonsku osnovu.

 • Ako postoje mali listovi, isti u obliku i veličini, mogu se zalijepiti na okruglu bazu obojenog papira ili kartona, formirajući cvijet. Središte takvog cvijeta može se ukrasiti komadićima papira u srednjoj boji.

 • Ako letci imaju zaobljeni oblik, mogu se zalijepiti međusobno, stvarajući pravi cvijet.
Čitaj više  Napravite aplikacije od slame

 • Pomoću duguljastih ploča, možete ukrasiti gotov buket, što ga čini najrealnijim.

Uz pomoć pravilno odabranog prirodnog materijala, moguće je izgraditi prekrasnu tematsku zanatsku skrb najrazličitijeg izgleda.

Neobične ideje s cvijećem

Osim jednostavnih aplikacija s jesenskim listovima, pokušajte i složenije varijante obrta. Nekomplicirani proizvodi na kartonu mogu se izgraditi pomoću svježe ravnine listova, komplicirana verzija može zahtijevati rad s herbarij. Posebno pripremljeni i prerađeni lišće izgledaju ljepše i svijetle, zadržavaju svoj izgled dugo vremena, a gotov proizvod može se uživati ​​duže vrijeme.

Jedan od načina da napravite prekrasan jesenski buket je stvoriti surround plovilo pomoću listova javora. Proces uključuje niz koraka.

 1. Pripremite lijepe i cijele lišće javora od dvije nijanse i više.

 2. Tamno lišće presavijeni na pola i uvijeni u cijev. Oni služe kao sredinom budućeg cvijeta.

 3. Žuti letci se stavljaju na vrh sredine i okreću se prema van, ne čvrsto pritišću na bazu. Takav list se mora okrenuti oko sredine, formirajući ružu. Za lijep i bujni rezultat, trebat će vam nekoliko takvih postupaka.

 4. Spremni pupoljku s dna omotani su niti za pričvršćivanje.

 5. Dakle, boje se stvaraju u pravom iznosu.

 6. Gotovi buket se nalazi u maloj pravoj vazi i ukrašena velikim javorskim listovima različitih boja oko perimetra obrta.

Takvi proizvodi mogu biti dopunjeni lišću od ostalih stabala, ukrašavajući hrastove voće, Rowan, Šepstava i drugih biljaka, formirajući izvrstan jesenski buket.

Alternativa stvarnom vazi može biti rukotvorina od lišća, koja ima konkavni oblik. U ovom spremniku možete staviti bilo koji buter buket.

Da biste napravili takvu vazu, morate kuhati:

 • Listeri različitih boja+

 • Pva ljepilo+

 • balon.

Da biste napravili vazu od lišća, morate odmah napuhati loptu tako da njezina veličina odgovara budućem proizvodu. PVA ljepilo razvedena je s vodom u jednakim proporcijama, a rezultirajuća otopina je razmazana pola lopte. Na sloju ljepila, listovi su uredno postavljeni, prekriveni na vrh dodatnih slojeva ljepljive mase. Čim se svi listovi stavljaju na loptu, prazno se ponovno razmazuje s ljepilom.

Čitaj više  Raznovrsne aplikacije iz pamučnih diskova

Gotovi proizvod se uklanja nekoliko dana do potpunog sušenja. Kada se ljepilo zamrzava, morate puknuti loptu, a plovilo će biti dovršen. U takvoj vazi, možete smjestiti i domaće cvijeće iz jesenskih lišća i drugih obrta iz prirodnih materijala.

Appliquique na temi “Vase” s lišćem u video ispod.

Ocijenite članak
( Još nema procjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: