Zamke pri odabiru sofe

Da biste odabrali dobar kauč, morate biti u mogućnosti vidjeti: ovisno o presvlakama, punilu, okviru i mehanizmu, možete dobiti potpuno različite predmete. Kako" čitati " kauč?

Unutarnji mir

Punilo. Životni vijek sofe i njezina kvaliteta ne ovise toliko o presvlakama & # 40; možete ga promijeniti & # 41; i od onoga što je unutra. U dobrim sofama, osim pjenaste gume, kao punilo koriste se i posebni jastučići protiv buke koji ne propuštaju škripanje. I sama pjenasta guma nove generacije ima povećanu elastičnost i otpornost na habanje.

Mehanizam. Ako trebate kupiti kauč koji se pretvara u krevet, naučite mehanizam transformacije. Mehanizam za izvlačenje "harmonika"smatra se prikladnim za svakodnevnu upotrebu i "euroknjiga". «Francuska školjka" nije namijenjen čestoj upotrebi, takav je kauč dobar ako povremeno trebate položiti goste.

Na slici: kauč na kauču u tvornici u Kini.

Razliku je lako otkriti ako se provode "testovi u cjelini", jednostavno rečeno– lezi na kauč. Kvaliteta punila dolazi do izražaja kada ne osjećate spojeve između elemenata sofe. Najbolje punilo– lateks poliuretanska pjena, najtrajnija je i najudobnija, koristi se u luksuznom namještaju.

Okvir. Prije nego što kupite kauč, saznajte od čega je izrađen njegov okvir. Najjeftiniji su izrađeni od iverice: ozbiljno opterećenje u bilo kojem trenutku prijeti da se pretvori u kvar. Okvir od bora ili smreke– prihvatljiva opcija, glavna stvar je da je stablo dobro osušeno. To možete procijeniti dodirom i mirisom: izloženi dijelovi mogu biti sirovi i mirisati na smolu. Pouzdani okviri izrađeni su od tvrdog drveta: bukva, hrast, jasen, mahagonij. Optimalno stablo u pogledu cijene i kvalitete– breza. Gotovo je izdržljiv kao bukva, ali i znatno jeftiniji. Metalni okviri– najpouzdaniji, ali čine namještaj vrlo teškim.

Čitaj više  Koliko košta namještaj na napuhavanje i zašto toliko?

Vanjska strana & # 40; Tkanine za presvlake & # 41;

Velur & # 40; baršun ). Mekana tkanina s kratkim hrpama. Događa se s reljefom ili bez njega. Često se izrađuje od umjetnih ili miješanih niti. Nemojte se sramiti– prirodne je puno teže održavati. Velur se dobro prekriva, pa je pogodan za složene oblike.

Izbor. Kada ćete kupiti kauč, znajte: mnogi proizvođači namještaja & # 40; posebno, Hrvatski & # 41;, spremni su ga presvući tkaninom po Vašem izboru. Ovisno o cijeni, kauč može čak i pojeftiniti. Model neopisivog izgleda poigrat će se čvrstim presvlakama, a skupi kauč može se naručiti u ekonomičnom dizajnu uz očuvanje visokokvalitetnog unutarnjeg okvira.

Na slici: tkanina od tkanine tvornice.

Žakard. Tkanina sa složenim tkanjem niti koja tvori reljefni uzorak. Ova tkanina je vrlo izdržljiva, ali se ne smije izbjeljivati ili kemijski čistiti– samo usisavajte i obrišite otopinom sapuna.

Chenille. Pahuljasta nit nalik gusjenici. To se radi na sljedeći način: vile su utkane između dvije jake niti, a same niti su uvijene. Može se očistiti usisavačem, obrisati sapunicom i kemijski očistiti; ne može se trljati tvrdim četkama i izbjeljivati.

Koža. Umjetna koža jeftinija je od prirodne i raznovrsnijeg dizajna, ali brže gubi izgled. Posljednjih godina proizvođači namještaja aktivno koriste eko kožu: gornji sloj poliuretana nanosi se na podlogu od prešane prave kože. Zahvaljujući mikroporama, takva presvlaka"diše" ništa gore od tkanine.

Alcantara. Umjetna tkanina slična antilopu. Mekana, otporna na habanje i dobro se čisti. Izrađena je od poliesterskih vlakana presvučenih poliuretanom.

Primjeri sofe u presvlakama od različitih materijala

Kauč Novecento tvornice Poltrona Frau.

Kauč & # 40; internet & # 41; internet tvornica.

kauč Ellington tvornice Il Potkrovlje.

Čitaj više  Kako postati princeza

Kauč Controra sofa tvornice Molteni & C.

Kauč Soft Blocks tvornice Muuto.

Kauč Plan line tvornice Il Potkrovlje.

Kauč Breeze tvornice Molteni & C.

Kauč Undercover tvornice Zanotta.

Kauč MICHELANGELO tvornice Smania.

Kauč na razvlačenje 0540-229 tvornica naukovanja.

Kauč Amouage / Amouage SL sofa tvornice Busnelli.

Ocijenite članak
( Još nema procjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: