Countertop za 5 tisuća. i za 50 tisuća. kuna – u čemu je razlika?

Odabiremo radnu površinu za kuhinje različitih cjenovnih kategorija. Koliko koštaju vrhovi od iverice, nehrđajućeg čelika, masivnog drveta, prirodnog i umjetnog kamena? Zašto je svaki od ovih materijala dobar?

Važno! Imajte na umu da je film koji laminira ploču od iverice bio čvrst po cijeloj površini radne površine, "prešao" na kraj i "zamotao" 1-2&iasm ispod radne površine. Samo na taj način ploča je zajamčeno zaštićena od bubrenja. Ako laminacija završi na jednom od uglova, vidljiv je spoj dva komada filma&pojačalo; Co-countertop je kratkotrajan. Njezin životni vijek vjerojatno neće biti veći od 5&iasinet.

Na slici: model Acepa Kvarcstone Nut iz Tvornice Acepa.

Ekonomska klasa: praktična i jeftina

Od čega? Najjeftinija radna ploča možda neće koštati pet, već samo tisuću kuna. Ako govorimo o minimalnoj cijeni tekućeg metra & # 40; sa standardnom širinom od 60 cm ), tada samo malo prelazi 300 kuna. Prosječni trošak je 1-3, 5 tisuća. kuna./ Pogue.m. Sve ove jeftine i usput uopće ne loše kuhinjske ploče izrađene su od iverice ( iverice & # 41;. Koriste se u obloženom obliku. Zbog toga, prvo, nema emisije & # 40; ispuštanje u atmosferu & # 41; štetni formaldehid, koji je vezivo za strugotine i piljevinu u sastavu ploča. I drugo, countertops dugo služe u kuhinji. Ploče su laminirane sa svih strana ili obložene zajedno s prednjim & # 40; ponekad stražnji & # 41; kuna pomoću tehnologije postforminga. «Gola" krajevi tijekom ugradnje zapečaćeni su melaminskim kunaom ili plastičnim kunaom.

Koje su razlike? Možete kupiti kuhinjsku ploču od iverice bilo koje teksture i bilo koje boje– takav širok izbor nećete naći među skupljim materijalima. Najpopularnije opcije: sol i papar, imitacija kamena i drveta, jednobojna izvedba.

Čitaj više  10 primjera kvalitetnog namještaja na napuhavanje

Ploče laminirane visokotlačnom plastikom CPN & # 40; CPN& # 41; raznoliki u površinskom dizajnu i pristupačni. kunaovi su izrađeni od akrila, PVC traka, aluminija, drveta, umjetnog kamena.

Srednja klasa: lijepa i ekološka

Od čega? Kuhinja iz srednje cjenovne kategorije može biti opremljena pločom od MDF ploče. Gušća je i nešto skuplja od iverice, jer ne sadrži otrovno vezivo, već je obložena sličnom tehnologijom. Također možete kupiti kuhinjsku ploču od nehrđajućeg čelika & # 40; prosječna cijena– 3000-16000 kuna./ Pogue. m & # 41;. Vjeruje se da je ovaj materijal vrlo skup, ali za vrh se koristi prilično tanak lim od metala, koji se koristi za oblaganje iste iverice ili MDF ploče.

Izvrsna opcija– ploče od punog drveta & # 40; prosječna cijena– 3000-6000 kuna. po tekućem metru & # 41;. Vrlo su lijepe i potpuno prirodne, jer su sastavljene od drvenih blokova. Problem je samo zadržati površinu u izvornom obliku. Da biste to učinili, potrebno ga je povremeno prekriti prozirnim uljem za drvo i brusiti neizbježne mrlje od povrća.

Ploče od punog drveta spadaju u srednju cjenovnu kategoriju. Ekološki su i lijepi, ali zahtijevaju stalnu njegu i pažljivo rukovanje.

Koje su razlike? Radne ploče za kuhinje srednje cijene općenito su ekološki prihvatljivije i izdržljivije od vrhova namještaja ekonomske klase. Izgledaju prilično impresivno, ali zahtijevaju više njege i pažljivog rukovanja. Dakle, ogrebotine i male udubljenja često se pojavljuju na površini nehrđajućeg čelika. Metalne radne površine srednje cjenovne kategorije još nemaju tretman"od otisaka": na njima će ostati čak i trag kapi čiste vode. A masivno drvo upija masti i obojene tekućine.

Premium klasa: učinkovita i dugotrajna

Od čega? Naravno, kupite ploču od iverice za vrhunsku kuhinju– to je glupost. Ovdje su potrebni skuplji i "ozbiljniji" materijali. To su već spomenuti metal i masivno drvo, a češće kamen, prirodni ili umjetni. Za izradu kuhinjskih ploča uglavnom se koriste granit i mramor, koji se miniraju u različitim zemljama svijeta. Otuda raznolikost boja i tekstura. Cijene su također različite– u prosjeku od 4000 kuna./ Pogue. m za domaći granit i do 18.000 kuna./ Pogue. m za talijanski mramor. Prirodni kamen & # 40; poput masivnog drveta & # 41; zahtijeva pažljiv tretman i stalnu njegu: nekoliko puta godišnje mora se trljati posebnim zaštitnim sredstvom.

Čitaj više  24 trokrevetne sofe

Umjetni kamen– kompozitni materijali na bazi kvarca ili akrilnih smola– danas često postaje alternativa prirodnom kamenu. Ovaj materijal je praktičniji i lako se oblikuje tijekom proizvodnog procesa. Dijelovi bilo koje konfiguracije izrađeni su od kompozita, uključujući konveksne i konkavne radne površine. Ali, za razliku od prirodnog, umjetni kamen obično se koristi u obliku prilično tankih listova– u prosjeku 3-12 mm, stoga je pričvršćen na krutu podlogu od iverice. Cijena vrha je oko 10-18 tisuća. po tekućem metru.

Countertops od različitih vrsta umjetnog kamena za vrhunsku kuhinju izrađeni su po narudžbi. Tehnologije korištene u njihovoj proizvodnji omogućuju dobivanje površine bez vidljivih šavova bilo koje konfiguracije.

Koje su razlike? Vrhunske kuhinjske ploče izrađene su po narudžbi– ispod određene konfiguracije slušalice. Možete odabrati bilo koju vrstu prirodnog kamena, kompozitnu boju itd. Countertop će izgledati vrlo originalno i impresivno. Služit će najmanje 15 godina, a najvjerojatnije– puno duže, posebno uz dobru njegu.

Luksuzna klasa: individualno i egzotično

Od čega? Ploča luksuzne kuhinje može biti izrađena od bilo kojeg materijala. Egzotično drvo &#40 može ići na njegovu proizvodnju; iroko, Zebrano itd. & # 41;, vrijedne stijene: oniks, travertin– pa čak i staklo. Sve je određeno idejom dizajnera ili arhitekta koji će dizajnirati interijer kuhinje za bogatog kupca. Možda će talijanski proizvođači kabineta morati biti uključeni u provedbu ove ideje, a sam countertop će biti izrezan iz stijene na drugom kraju svijeta.

Koje su razlike? Takva radna ploča– i kuhinja– bit će samo jedna i neće biti kao nijedna druga. Za 100-postotnu individualnost nije šteta dati bilo koji iznos!

Jedan od najtraženijih materijala za izradu luksuznih kuhinjskih ploča& prirodni kamen. Zahtijeva određenu njegu, ali kuhinji daje jedinstvenu individualnu sliku.

Čitaj više  Namještaj: građevinski materijali
Ocijenite članak
( Još nema procjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: