Nove IKEA zavjese će se boriti protiv onečišćenja zraka u zatvorenom prostoru

U bliskoj budućnosti moguće je smanjiti razinu onečišćenja zraka u zatvorenom prostoru jednostavnom zavjesom. Zahvaljujući posebnom mineralnom tretmanu, Nova IKEA zavjesa u dodiru sa svjetlošću uništava elemente koji zagađuju zrak.

Zagađenje zraka globalni je problem, posebno akutan u velikim gradskim područjima. Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, oko 90% ljudi udiše zrak koji na neki način ne udovoljava standardima čistoće, od čega se procjenjuje da u svijetu godišnje umre do osam milijuna ljudi. IKEA se obvezala pridonijeti pročišćavanju zraka aktivnim sprječavanjem onečišćenja atmosfere i pružanjem svima mogućnosti da se bore protiv ovog problema kod kuće. GUNRID zavjese koje pročišćavaju zrak— još jedan korak na tom putu.

U proizvodnji zavjesa koristi se jedinstvena tehnologija, koju je IKEA posljednjih godina radila zajedno sa sveučilištima u Europi i Aziji, kao i svojim dobavljačima i programerima inovativnih rješenja. Njezin se rad temelji na principu koji u mnogočemu podsjeća na fotosintezu u divljini. Proces započinje kontaktom tkanine sa svjetlošću– sa strane sobe ili ulice.

IKEA već dugi niz godina provodi aktivnu politiku kako bi smanjila svoj utjecaj na atmosferu uklanjanjem opasnih kemikalija i smanjenjem štetnih emisija. Prošle godine, IKEA je pokrenula inicijativu " internet!» u svrhu korištenja rižine slame— biljni otpad koji nastaje tijekom proizvodnje riže i obično se sagorijeva uz značajnu emisiju štetnih tvari u atmosferu— kao materijal za ponovnu upotrebu u proizvodnji IKEA proizvoda. Tvrtka se također obvezala da će do 2030. godine postići ukupni pozitivan utjecaj svog poslovanja na klimu, smanjujući negativan utjecaj svakog proizvoda u prosjeku za 70% ( u odnosu na 2016. godinu ).


GUNRID zavjese bit će u prodaji u IKEA trgovinama sljedeće godine.

Ocijenite članak
( Još nema procjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: