Ombre, shatusch i ballwear: Koja je razlika u slikarskim tehnikama i što bolje izabrati?

Ombre, shatusch i ballwear: Koja je razlika u slikarskim tehnikama i što bolje izabrati?

Bojanje kose u posljednjih nekoliko desetljeća postalo je toliko popularna da je oko 8 od 10 žena uživa u tekućoj osnovi. I ne iznenađujuće – nakon svega, mijenjaju boju kose, potpuno mijenjamo našu boju, i stoga – i sav vaš izgled. Slikana kosa izgleda mlade, zdrave i pune sile. Modeni trendovi bojenja naglasak na stvaranju igre boja kose.

Da bi se to postiglo, stručnjaci koriste različite tehnike radikalnog bojenja ili laganog nijanse. Prije odlaska na frizerski salon za novu frizuru, stručnjaci savjetuju da ne razmotre ne samo oblik frizure, već i nijanse sheme boja da će najpogodnije biti u mogućnosti naglasiti sve prednosti vaše kose u njezinoj kosi.

Što je?

Stručnjaci vjeruju da je na vrhuncu popularnost danas čvrsto zauzeo vodeće pozicije takve tehnike bojenja, poput Shatusa, Balluzh i Ombre. Na temelju tih tehnika, možete koristiti najneočekivanije korištenje nijansi u boji, stvarajući razne varijante slika – od nježnog i romantičnog, svijetlog i podebljanog. Ali razumjeti kakvu vrstu boje tehnike za sebe odabrati, morate imati jasnu predodžbu o tome što njihova suština i koje razlike postoje u tim tehnikama.

Takve romantične imena poput Ombre, Ballozh, Shatuch, Kalifornija topi, naoružanje, Sombrov i mnogi drugi – koji su u mogućnosti da se zbuniti nikoga i ukazuju na to da su svi međusobno razlikuju. Ali to je daleko od. Bit razlika je u tome Sve ove vrste imaju svoje posebne uzorak boje, boje proteže se i drukčije, vrijeme izloženosti boje na kosu razlikuje. Dakle, uz pomoć različitih nijansi u tehnici, bojanje kose dobiva drugačiji. Razmotrimo svaku vrstu bojanje u više detalja.

Ombre

Takva metoda neobično ime je dobila nikakvu nesreću. Francuzi ima riječ „Ombre” znači „sjena”, a Francuska je oduvijek smatrana modni zakon. Suština Ombre bojenja samo podrazumijeva stvaranje vrlo zamućen kose na ukupnu platno, slično sjeni, prijelaz iz jedne boje u drugu. Prvobitno je zamišljeno da se s tamnom riom zonom, boja se postupno okreće na krajeve lanca, mijenja se u svjetlo ton. Ali stilisti su potom počeli koristiti ne samo prirodne nijanse, već i prilično svijetle šarene tonove. Dakle, Ombre danas su sljedeće vrste:

 • klasičan – Prijelaz boja nijansi se drži u granici od 1-2 tona, više, tako da se takva razlika boja dobiva vrlo mekana i prirodna+

 • S kontrastnom trakom – Suština bojenja je da ako vizualno podijelite tkaninu za kosu u tri dijela u horizontalnom smjeru, tada će gornji i donji dijelovi biti lakši, a dio između njih će biti nešto tamniji+

 • Djelomična boja – Ova metoda se koristi ako se frizura napravi slojevi, i naglasiti svaki sloj, određeni niti čine malo lakše od drugih+

 • Iscjeljivanje – takav ponor podrazumijeva stvaranje svjetlosnih stražarskih mjesta, koje se čini naglašavaju neke pramenove u ukupnoj masi kose + posebno lijepo takvo uzimajući pogled na plavu kosu+
Čitaj više  Značajke i palete Boje boje cutrin

 • Kontrast jednobojni – lijepo podebljano rješenje kada se koriste dvije kontrastne boje, a granica miješanja je visoko istaknuta vizualno+

 • Boja – Takvo bojenje nije prikladno za svakoga, jer se temelji na svijetlim neobičnim bojama – ružičasta, ljubičasta, tirkizna, tamno plava, nijansa zelene i druge+

 • Obrnuti tip – bojanje se gradi na principu “od obrnutog” + ako imate tamnu boju od prirode, ali oni će ih razjasniti u području korijena, a ako ste plavuša, onda oni to čine, naprotiv – korijeni kosa je obojena u tamnim bojama, a savjeti su ostavljeni svjetlo+

 • niti u obliku vatrenih jezika – takva tehnika podrazumijeva na tamnu kosu kako bi obojila niti u svijetlo crvenim ili bakrenim crvenim nijansama, oponašanjem prijelaza plamena + boju može biti zamućena, a izbor lanaca – kaotični.

Bojanje kose u odjeljku Ombre Technique vam omogućuje vizualno stvaranje velikog volumena kapela, i moguće je vratiti se na izvorno jednobojnu boju u bilo koje vrijeme i jednostavno – za to, krajevi kose će koaru.

Shatusch

U ovoj metodi, bojenje se već koristi nešto više nijansi – obično 2-3. Ali moraju biti odabrani što bliže izvornoj boji vaših niti. U procesu boje boje, kao da se proteže kroz kosu, a sami niti nisu pokriveni u foliju. Takvo istezanje boje pomaže u postizanju prirodnog prijelaza od boje u boji, i vizualno izgleda kao da je vaša kosa lagano spaljena na suncu. Odsjaj, koji se ispostavilo na kosu, stvoriti igru ​​boje i dodati frizuru.

Paing aparata prilikom slikanja šatora je dvije vrste.

 • Prvi pogled – izvedena nakon čiste i sušene kose podiže se od korijena češćima češćima s čestim i tonskim zubima. Mnoge linije za kosu su zbunjene i kada se primjenjuju na njih, boje su postigle prirodniji učinak niti.
 • Drugi pogled – Rastezanje boje na niti se izrađuje bez njihovog slobodnog. Da biste postigli učinak prirodnosti, koristite poseban češnjak. Izvođenje takvog rada intenzivnog rada zahtijeva majstor određenih vještina i strpljenja, vrijeme vrijeme potrebno mnogo više nego pri primjeni boje na kombinirane niti.

Tehnika Shatus se smatra jednim od najtežnijeg prijema u boji kose. Najjednostavniji u performansama i učinkovito izgleda kao šator na tamnoj kosi, a vlasnici boju kovrča plavuša morat će namjerno donirati područje urrone zone kako bi stvorili učinak kontrasta. Ovaj način oživljavanja boje vaših pramenova je također dobar jer pomaže brzo i jednostavno premjestiti iz kostiju koja je ranije napravljena na kosi.

Ali najvažnija stvar je pronaći iskusnog majstora koji savršeno obavlja ovaj postupak, jer je upravo cijeli ključ uspjeha.

Balno

Ova tehnika odjekuje štap, ona također koristi 2-3 boje boje i postići učinak odsjaja na ukupnu masu kose, a odsjaj se nalazi u proizvoljnom kaosu. Oprema Ballozh razlikuje se od ombre jer je granica prijelaza do balerije još uvijek mekše i više nezamijećeno, uopće ne bi trebalo biti vidljivo i još više izgledaju prkosno svijetle. U francuskom jeziku, riječ Ballwax znači „brišući”, i bojenje sama tehnika je samo implicirano primjenom boje na kosu s pokretima oponašajući metenje. Kada bojenje, pramenovi ne pokriva folija – cijeli proces oksidacije boje se pojavi s otvorenim pristupom kisika, ili pod polimernog filma.

Čitaj više  Kako obojiti korijene kose kod kuće?

Tu je također zanimljiv trenutak u procesu crtanja bojanje stvar – Rezultat bojenja će izgledati drugačije, ako se boja primijeniti u obliku latinskog V ili Ruske slovo sh. Takav pristup dovodi glatke prijelaze nijansi, nakon toga manje treba ispraviti nakon šuštanje nitima. Bojanje tehnika je vrlo naporan i zahtijeva visoku izvršenja vještinu, teško može imati za reprodukciju ovaj postupak kod kuće. Bojenje balerije se može učiniti na prirodnoj kosi, pogodan je za obojenu kosu, a također će pomoći onima koji su se već naišli na problem maskiranja početne faze sjemena.

Glavne razlike

Na prvi pogled, može se činiti da su sve tri tehnike bojenja međusobno slične, ali postoje značajne razlike između njih.

  • Vizualna prirodnost. Fašus i bujage će izgledati kao naturalistički način, jer imaju vrlo meke prijelaze i koriste prirodne boje boja. Ombre tehnika omogućuje korištenje oštrih prijelaznih linija i uporabu ekstravagantne palete boja.

  • Shema za primjenu boje. Ravnomjerno na ravnu boju se primjenjuju samo prema metodi ombre, dok se u preostala dva načina bojenja bojanje sredstvo za bojanje na niti se stavljaju u kaotično redoslijed.

  • Mogućnost bojenja prema kombiniranim niti. Ako izabrali ste balozh tehniku, ne morate nikoga stvoriti niti na niti, a zatim ga rastaviti. Dvije druge tehnike bojanja omogućuju glatku distribuciju istaknutih boja za primjenu pigmenta za bojanje na kombiniranim niti.

  • Mjesto lokacije svjetlo tonova. U ovom broju, svaka je metoda jedinstvena. Ombre tehnika podrazumijeva evoluciju krajeva niti, šator naglašava svjetlo nijanse nijansa s sredine duljine kovrča, a balozh utječe na kosu duž cijele duljine.

  • Optimalna veličina niti duž duljine. Da bi se dobio željeni učinak, duljina kose je od velike važnosti. Ballozh će biti prikladan na srednjoj duljini kose, ali što su duže, to je ljepše. Ombre nema smisla učiniti ako kosa nije dosegla duljinu barem sredine vrata. Ako imate kratku frizuru, onda se može ostvariti stvaranje igre u boji i odsjaja, samo koristeći tehniku ​​šatora.

  U pravilu, bojanje, izrađene na dugim ili srednjim kosom, ne treba korekciju. Možete sigurno povećati kosu, dok napuštena boja neće izgledati neuredno. Ako ste izabrali Ballozh, a zatim budite spremni za činjenicu da ćete 2-3 mjeseca kasnije ponovno morati ponoviti postupak bojenje.

  Razlika s drugim tehničarima

  Važno je s obzirom na to što je razlika s drugim tehnikama boje kose.

  • Osim tradicionalne ombre, frizerski stilist može vam ponuditi Svabrian bojanje. Obje ove tehnike su slične, ali boja svabrijske tehnologije podrazumijeva mekši i nježni pristup. Prijelazi nijansi neće biti tako oštri, a boje će izgledati mirniju.
  Čitaj više  Kako se riješiti kose kemijskog curling?

  • Ako želite postići najvišu prirodu nijansi i istovremeno dobivanje kose svjetlom, kao da je spaljena u sunčanim niti, obratite pozornost na Američka tehnika bojenja nazvana Kalifornija Melirovan. Pojašnjenje se događa na finim niti, a u procesu bojanje ne znači korištenje agresivnih moćnih razjašnjenja pripravaka – pramenovi se doslovno naprave doslovno za 1-2 tonove, a zatim su zatamnjeni s kompozicijama boja s niskim postotkom oksidanta za davanje potrebnu nijansu. Sredstva za rasvjetu rade od vrha kose kroz duljinu kose.

  Ova metoda je u osnovi različita od svoje tehnike od ombre, shatuha i balow, iako imaju ideju o stvaranju svjetla na dlani.

  • Ne manje popularna i popularna razmatra metodu taljenja, koja se zove Naoružavanje. Njegova suština je da je učinak transfuzije nekoliko bliskih obitelji nijansi boja je stvorio. Takve kombinacije mogu biti od najsvjetlije plave palete do kestena i bakra opcija – bojanje može biti izvedena na kosi bilo koje dužine i boje. Vintage kosa podliježe kaotičnog bojenje, ali uspjeh ovisi o tome kako je majstorski majstor može pokupiti prelijeva nijansi i kojim redom će se distribuirati na nitima. Armion se smatra najteže i čak u nekoj vrsti metode nakit bojenja. Ali, ako je završio stručno – učinak će biti upravo nevjerojatna.

  Što odabrati što je bolje?

  Svaki je gore opisano bojanje kose tehnika ima svoje posebnosti i razlikuje se od ostalih. Nemojte žuriti da odmah promijenite svoju sliku i radikalno, bojenje treba kombinirati s vašom frizurom, bojom, općom orijentacijom u stilu odjeće, pa čak i sa svojim ponašanjem manirima. Sve to u agregatu i čini vašu sliku. Da biste olakšali proces izbora, pogledajte neke opcije za fotografije.

  • Pogledajte stil boje u stilu bazena, napravljen na tamnoj kosi.

  • Ombre slika na srednjoj kosi.

  • To je ono što tehnika shatusa izgleda kao da se primjenjuje na plavu kosu.

  • Vrlo stilski izgleda svjetlo kosu s bojanjem – tajna uspjeha ovdje je u lijepim i dugim kovrčama.

  • Ali što izgleda pričvršćivač kad slika na kratki kosu.

  • Jedan od mogućnosti buketa za brinete.

  • I za najhrabrije, možete isprobati odjeljak o boji.

  Mogućnosti mogu biti veliki broj, glavna stvar je da su oni kao i naglašavaju vašu prirodnu ljepotu. Isprobajte različite slike, potražite ono što je prikladno za vas. Moderna boja sada je u službi s prilično velikom setom mogućnosti tako da svaka žena postane na svoj način jedinstven i jedinstven.

  U sljedećem videozapisu čekate korisne vrhove colorista za besprijekorno bojenje učvršćivača, Ballozh i Ombre.

  Ocijenite članak
  ( Još nema procjena )
  Dodaj komentare

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: