Što učiniti kako bi se ruže dugo vremena u vazi?

Što učiniti kako bi se ruže dugo vremena u vazi?

Ruže su jedno od najtraženijih i omiljenih cvijeća s mnogim prekrasnim seksualnim predstavnicima. Buketi koji uključuju takvo cvijeće, daju u raznim razlozima. Nakon što ste primili tako nevjerojatan buket, mnoge djevojke se pitaju što trebate uzeti rozete što je duže moguće u zasutu, zadovoljava vaš sofisticirani izgled. Važno je s obzirom na osnovna pravila za pripremu vode, kao i preporuke i savjete o skrbi za prekrasan buket svježih ruža.

Priprema vode

Glavni fokus na spremanje boja za dugo vremena u svježem obliku, morate napraviti pripremu vode u vazi. Čini se da je ovdje umirujuće: otvorite dizalicu i ulijte u vazu, stavite cvijeće tamo i uživate u prekrasnom cvijeću. Slično mišljenje pogrešno. Potrebno je ozbiljno približiti pripremu vode kako bi se buket ruža dugo vremena u vazi.

 • Prvo, trebalo bi postojati mjere za oživljavanje cvijeta. Prije svega, morate staviti buket u veliki kapacitet, tako da se potonji potpuno nalazi u vodi. To se mora učiniti čak i za najsvježije ruže, budući da većina od njih od trenutka rezanja iz cvjetnog vrta prevladava stotine i tisuće kilometara prije ulaska na tržište ili u trgovini koja prodaje boje.
 • Voda treba odabrati ovisno o poreu – tako će cvijeće biti bolje aklimatizacija. Ako kupite buket zimi, morate ga staviti u sobnu sobnu temperaturu. Za boje kupljene vrućim ljetom, potrebno je pripremiti cool upravljački program.
 • Optimalna opcija je ostaviti cvijeće da legne u vodi u roku od nekoliko sati, ali ne i više. S obzirom da dugoročni temelj cjelokupnog postrojenja u vodenom okolišu može izazvati proces truljenja i uništavanje i stabljike i pupoljci.
 • Ne preporučuje se upotreba klora, Budući da cvijeće ne sviđa ovaj tip vode. Ako neki drugi izvor (čim biranje vode iz slavine) nije, onda ga pokušajte stajati po nekoliko dana dok se sadržaj ne ispari maksimalno klora. Mali dio klora sadržan u vodi nekretnina će djelovati kao sredstvo za dezinfekciju, savršeno se bori s bakterijama koje se pojavljuju u vodi kada cvijeće su tu.
 • Promjena upravljačkog programa trebao bi biti svako jutro, Uključujući i posebne dodatke koji će vam pomoći cvijeće sačuvati za dugo vremensko razdoblje. Prirodna svježina. U noći su također preporuča da se nalazi u bazenu ispunjenom vodom ili u kadi, pokušavajući zaštititi pupoljci od prodora tekućine.

Odabir učinkovite aditiva

Kvalitativni pokazatelji vode u kojoj je hrpa s haljinama će imati ozbiljan utjecaj na njegovu svježinu. Za promjenu strukture vode, potrebno je dodati razne aktivne komponente. U tom smislu, može se koristiti i specijalno razvijen od strane cvjećari tvari i uobičajenih sredstava koja se koriste u svakodnevnom životu. Izbor takvog fonda ovisit će o razne svrhe.

 • Za obavljanje antibakterijski prevencije tako da ruže nisu više u vazi, dodajte aspirin. Imajte na umu da 1 litra tekućine treba doći aspirin 1 tableta. Ako je veća količina vode se stavi u vazu, a zatim je broj tableta aspirin potrebno povećati proporcionalno.
 • Umjesto aspirina, preporuča se koristiti uobičajeni izbjeljivač ili sredstvo za sredstvo za pranje posuđa. U 1 litri vozača, morat ćete dodati ili nekoliko kapljica bjelila ili kap deterdženta. Slični alati pomoći će da se zaustavi razvoj procesa rotacije. Osim toga, aspirin također vam omogućuje da spremite boju pupoljaka rozeta, što je vrlo važno za biljke sa svijetlim laticama.
 • Da bi se postigao antibakterijski učinak, često se doda otopina boos, glicerina i alkohola.

Važno: Da biste ubrzali proces otapanja aspirina u vodi, trebao bi biti usitnjen u mrvicu.

  • Ako želite buket u molimo da želite oko više od 10 dana, onda ga treba staviti u kiselu vodu. Za to, u 1 litru vode dodaje se 2 desert tablica octa (njegova koncentracija treba biti 9%). Octa se može zamijeniti morbom limunske kiseline. To će zahtijevati pola žličice za sličnu količinu vode.
  • Da bi se postigao rezultat konzervansa, koristi se amonijak alkohol. Ova tvar će trebati samo nekoliko kapljica. Osim ammmonskog alkohola u vodi, stručnjaci se savjetuje da sipaju 1 žlicu votke od izračuna 1 litre tekućine.
  Čitaj više  Pregled smeća može Xiaomi

  • Kako bi se proširila postojanje cvatnje, vrijedi dodavati drvo ili aktivni ugljik u tabletu, koja se prodaje u tabletama. Neke hostese koriste nekoliko kristala mangartusa ili prstohvat alum.
  • Možete hraniti ruže pomoću konvencionalnog šećera. Da biste to učinili, ulijte 2 žlice šećera u 1 litru vode.
  • Ako želite postići bujnog buketa i ubrzati proces rastavljanja pupoljaka, zatim ulijte 2 žlice kamfora ulja u omjerima na 1 vodenu litru.
  • Od posebnih sredstava koja se primjenjuju od strane cvjećari da produžuju život buketa, možete zaustaviti svoj izbor na takve pripreme kao “žive ruže”, “buket”, “live cvijeće”.

  Važno! Stručnjaci ne preporučuju višekomponentne pripravke. Bolje je izabrati iz gore navedenih recepata i koristiti ga. U isto vrijeme, ne biste trebali zaboraviti promijeniti vodu u vazi dnevno. Kapacitet u kojem se nalaze cvijeće, to košta svaki put kad je prilično natopljeno i ažurirano na biljkama.

  Pravila dnevne njege

  Važna uloga za očuvanje buketa ruža u svježem obliku igra dnevnu skrb. Sukladnost s nekompliciranim pravilima značajno će povećati život vaših boja.

  • Pokušajte provesti dnevno prskanje butona i stabljike pomoću pištolja za prskanje. Upotreba za te svrhe samo iskrišale vodu. Svaki dan isperite s vodom. Takav postupak mora biti izvršen prije zamjene upravljačkog programa u vazi.
  • Pokušajte svaki dan imati ruže u kupaonici ili u zdjelici koji su ispunjeni vodom. Ostavite cvijeće za 12 sati, bolje je to učiniti za noć. Imati ruže u vodi, biti iznimno uredan s bijelim boolonima. Njihove latice su mnogo nježnije od više štete. Osim toga, svaki nedostaci odmah postaju vidljivi na takvim laticama.
  • Ne zaboravite povremeno ažurirati dijelove u postrojenju, što će poboljšati procese razmjene. Potrebno je to učiniti na udaljenosti od 1-2 centimetara viša od prethodnog kriška. Ako ne provedete redovite podrezivanje boja, zbog nedovoljne količine vlage i najkorisnijih tvari, brzo će se probuditi i osušiti.
  • Napomena, potrebno je smanjiti stabljike na poseban način koristeći oštar alat za te svrhe: škare ili secroator. Rezovi se proizvode dijagonalno, dok je rez spoke trebao biti pod vodom. Zahvaljujući tome, zrak neće pasti na rez, neće biti prometnih gužva u vaskularnom krevetu stabljike, a biljka će živjeti duže. Također se preporučuje da sami izreže dijelove za nekoliko dijelova kako bi se biljka pružila bolja apsorpcija vode.
  • Ne stavljajte buket blizu svježeg voća i povrća, jer proizvode etilen, koji negativno utječe na cvijeće. I također ne savjetujte da stavite ruže u jednu posudu s drugim bojama. Optimalna opcija je slična lokacija biljaka nekoliko metara jedan od drugoga.
  Čitaj više  Kako izbjeći kuhinjske ručnike?

  Cvjećarni savjeti

  Preporučuju se mnogi cvjetnici Pridržavajte se sljedećih jednostavnih pravila za proširenje životni buket kuće:

  • Prije uranjanja biljke u vazu da razbije sve listove, koji će biti na razini vode, što će pomoći smanjiti rizik od stvaranja patogena i čuva cvijet od preranog poslijediplucije+
  • Bolje je koristiti visoku plovilu tako da vozač dosegne razinu ne manju od sredine stabla biljke + optimalna opcija je postavljanje buketa u keramičku vazu, jer takav materijal ne može proći sunčevo zračenje, Kao rezultat kojih će omogućiti da se život proširi buket kuće+
  • Ne stavljajte pred-nezaboravne ruže u vazu, jer će se odmoriti na dnu spremnika i neće moći dobiti hranjive tvari+
  • Da bi se ruže dugo produljilo, vaza treba staviti u sjenu tako da se izravne sunčeve zrake ne šalju na njega, a ne preporučuje se da postrojenje u blizini izvora topline, na primjer, s baterijom zimi+
  • ruže poput hladnosti, ali u isto vrijeme ne toleriraju nacrte, tako da ih ne morate staviti s bokom+
  • Tako da cvijeto cvijeće stajalo je malo duže, neki stručnjaci preporučuju kipuće vrh stabljike + potrebno je biti umočen na 5 minuta u kipućoj vodi, a zatim stavite u ohlađenu tekućinu+
  • Ako vam je dao buket zimi i donio ga od mraza, ne morate ga odmah smjestiti u zasuzu s vodom, ostaviti takve cvijeće nekoliko minuta, dajući im malo toplo.

  Ako primijetite da je vaše cvijeće počelo biti izblijedjele, onda je potrebno izvršiti mjere za njihovu reanustriciju.

  • Trebate unaprijed odrediti biljke uobičajenim metodom. No, ruže nisu smještene u hladnu vodu, već, naprotiv, u jako vrućem (njegova temperatura treba doseći +90 stupnjeva). Da biste spremili biljku od mogućih opeklina, letci i butoni se preporuča pažljivo omotati u papiru. Potrebno je čekati dok se vozač ohladi, a njegova temperatura dolazi s okolinom. Biti u toploj vodi, Rose će se postupno pretvoriti, postaje lijepa i svježa.
  • Za noć, omotajte svaki boonton u torbu za celonfan. Važno je da je bio malo mokar. Torba za celofana trebala bi biti fiksna, promatrajući nepropusnost, dok pokušavate ne oštetiti stabljiku. Tako ćete stvoriti učinak staklenika za biljku kao u stakleniku, zahvaljujući kojem će podići njegov boonton.
    Čitaj više  Kao što su freery ručnici kako bi se meka i pahuljasti nakon pranja?

    U nekim slučajevima, izazvan prerano vinju može se smanjiti na stabljici. Ako vidite takvu štetu, onda morate podrezati cijev biljke iznad ovog mjesta. Krilo treba zagrijavati na temperaturu od + 38- + 39 stupnjeva. To je transfundirano u ne baš dubok keramički spremnik, koji ima širok vrat, a tamo se postavljaju oštećene ruže.

    Ako ste kupili ružu. Nakon nekoliko sati, biljka se uklanja iz vode, njegova stabljika se pretvara u mokru tkaninu, a cijela ruža treba biti omotana u papir ili novine. U ovom obliku, cvjetovi se stavljaju u hladnjak, koji će osigurati svježinu tijekom dugog vremenskog razdoblja.

    Kao što možete vidjeti, spremite buket ruža svježe za dugo vremena nije jako teško. Glavna stvar je da se pridržavajte jednostavnih pravila i preporuka za dnevnu skrb, a zatim se možete diviti izvrsne boje za dugo vremena.

    O tome kako zadržati ruže u vazi je mnogo dulje, izgledaju sljedeće.

    Ocijenite članak
    ( Još nema procjena )
    Dodaj komentare

    ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: