Kako oprati kaput?

Kako oprati kaput?

Kašmirni proizvodi su vrlo potražnje i popularne zbog posebnih svojstava ovog materijala. Kaputa za kašmir izgleda elegantan, lijep i elegantan, a osim toga, savršeno se zagrijava. Kao i svaki drugi prirodni materijal, kašmir je zahtjevan za njegu i čišćenje. Znajući nekoliko pravila skrbi i značajke ovog tkiva, možete sigurno omotati kašmir kod kuće, bez straha da pokvari njegov izgled.

Određeni materijal

Kašmir (drugo ime pashmina) je tkanina izrađena od vune s visokim planinskim kozjim. Primio je ime iz imena Kašmirske regije u Indiji. To je okrug, od kojih je većina pokrivena s visokim planinama. Koze žive na terenu, imaju osobito topla i meka poddlaka, od kojih kašmir materijal i tkut. Slične kozje pasmine također su uspješno prikazane u Kini, Afganistanu, Mongoliji i Iranu. Žetva vune se ručno izrađuje, a proces proizvodnje tkanine vrijeme konzumira i zahtijeva posebnu točnost.

Vlasna vlakna su vrlo tanka, lako je žuriti i oštetiti u procesu obrade, tako da su proizvodi napravljeni od čistih kašmira su prilično skupi. Ali njihov trošak je definitivno opravdan visokom kvalitetom i lijepom izgledom proizvoda.

Za proizvodnju odjeće, osim čiste pašmine, proizvođači također koriste miješane tkanine. Ostale vrste vune ili sintetičkog materijala mogu se dodati proizvodu od kašmira. Takvi proizvodi zahtijevaju manje složene skrbi i čak i toleriraju stroj.

Priprema za pranje

Prije početka oprati kaput od kašmira kod kuće, pažljivo pročitajte naljepnicu. Sadrži važne informacije o njegu proizvoda. Pozornost treba posvetiti sljedećim točkama:

  • Sastav proizvoda. Oznaka nužno ukazuje na 100% ove kašmire ili tkanine ima nečistoće drugih materijala. U slučaju da vidite ikonu “WS 100%”, stroj za pranje rublja kontraindiciran. Ova ikona sugerira da je kaput napravljen samo od prirodne vune, u ovom slučaju od kašmira.
  • Na etiketi može postojati shematska ikona koja prikazuje prekriženu vodu s vodom s vodom. Ovo je ikona “ne-eraze”. U tom slučaju, proizvođač nas obavještava o posebnoj delikaciji tkiva. Da biste očistili takav proizvod, morate kontaktirati profesionalno kemijsko čišćenje.
  • Ako na kaputu naljepnica nalazi se podaci o drugim materijalima osim kašmira, obratite pozornost na koje su posebno te materijale. Mješavina kašmira sa sintetičkim vlaknima je manje osjetljiva i jednostavna za pranje u perilici rublja. Ako je pashmin pomiješan s prirodnom vunom, isprati proizvod još samo ručno.

Odmah prije pranja pripremite kaput:

  • Oslobodite džepove, spasite dekorativne juhe i obloge.
  • Sjeo niz haubu ako jest.
  • Gumb sve zatvarače, gumbe i gumbi, uključujući i džepove.
  • Izvadite kaput iznutra, donje obloge prema van.

Nakon pripreme kaputača kašmere, možete početi odgovarajući u slučaju.

Ručno pranje

Za ručno pranje proizvoda od prirodne vune ne smije koristiti uobičajeni prah za pranje. Previše je duboko povjereno vlakovima tkanine, a za ispiranje iz prirodnog vunenog materijala zahtijeva višestruko ispiranje, što može negativno utjecati na sigurnost izglede proizvoda. Prikladna sredstva su posebni prašci ili gelovi za vunu i kašmir.

Također možete koristiti Šampon za kosu. Šampon dobro uklanja zagađenje prirodnih tkanina vlakana, a ne kvari i ne ozlijedi strukturu materijala.

Također se ne možete bojati zbog činjenice da će se boja proizvoda pomesti ili promijeniti.

Potpuno umotani kaput ručno kod kuće na sljedeći način:

  1. Napunite veliku zdjelicu ili kupku s vodom. Temperatura vode za pranje ne smije biti veća od trideset stupnjeva. Dodajte kašmir ili šampon u vodu, pažljivo ga promiješajte prije stvaranja velike količine pjene. Uz malu kontaminaciju, moguće je koristiti hladniju vodu, ali iznad navedenog praga, nemoguće je podići temperaturu vode u kojem slučaju.
  2. Namočite svoj proizvod u pripremljenom rješenju. Vrijeme namakanje 15-20 minuta. Ako na kaputu nalaze se parcele s teškim zagađenjem, na primjer, mrlje ili ogubavanje na rukavima i manžetama, treba ih pažljivo uhvatiti do namakanja. Da biste to učinili, nanesite pjenu iz sredstva za čišćenje ili šampona na mjesto onečišćenja i pažljivo, bez snažnog push, linnet u tkaninu s suhom spužvom ili mekom četkom. Nakon polaganja, možete potopiti sav proizvod u potpunosti.
  3. Nakon namakanja kaputa ni u kojem slučaju ne možete pritisnuti i odvrnuti.

U nastavku će se opisati postupak ispravnog sušenja proizvoda od prirodne pašmine.

Detaljniji proces ručnog pranja kašice kaputa je opisan u sljedećem videozapisu.

Ocijenite članak
( Još nema procjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: