Vijetnamski u akvariju: što je to i kako da biste dobili osloboditi od njega?

Vijetnamski u akvariju: što je to i kako da biste dobili osloboditi od njega?

Vijetnamski je pravi problem s kojim aquarists često suočeni. Ova alga se pojavila u vodi, u najkraćem roku ne ispuni sebi sav prostor, spriječava normalan život vodenih biljaka. Dobili osloboditi od takvog nerođenog gosta bit će vrlo težak.

Opis algi

Prvo, pogledajmo definicije. Većina novak akvarista vjeruje da alge je bilo kakve sadnje u zelenom akvariju ili nekoj bliskoj boji. Međutim, to nije u potpunosti istinito, samo niže skupine biljaka koje su u plivanju ili prianjanju za dekorativne i druge površine uključuju alge. Vizualno nalikuju mahovini, niti, snopovima ili sluzi. Sve više od 30.000 sorti dodjeljuje.

Vijetnamski su snopovi, Veličina dlačica u njima ne prelazi 2 cm. U pravilu, oni se stavljaju na većinu savjeta ploča ploča, kao i na stabljike. Osim toga, alge je moderno upoznati na gomilama, umjetnoj flori i elementima dekora akvarija. Vijetnamci se odnosi na crvene alge, iako je to prilično smeđa, smeđe siva i čak crna. To je objašnjeno jednostavno – u svojim tkivima postoji bojanje pigment grimizne boje, određuje se samo eksperimentalno, ulazak u reakciju s alkoholom, acetonom ili drugom otapalom.

To je ovaj pigment koji pripada stvarnom korijenu zla u akvariju, budući da su čak i najučinkovitiji stanovnici algi neučinkoviti, oni jednostavno ne jedu te biljke koje sadrže sličnu boju.

Što šteti vijetnamskom?

Unatoč činjenici da je nemoguće nazvati vijetnamske parazitom, jer se ne hrani biljnim sokovima, ipak, ove alge uzrokuju veliku štetu akvarijskoj flori. Vijetnamski u potpunosti pokriva površinu kultura koja raste u vodi, čime ih zasjenjuje pristup svjetlosti, ne dopuštaju da hranjive tvari prolaze u tkiva, a to neizbježno dovodi do smrti biljaka.

Vijetnamski se brzo izvadi duž unutarnje površine spremnika, postaje ružan i ružan – Samo više od mjesec dana, svi zidovi akvarij, elementi dekor i kamenčići su prekriveni tamnim cvatom, od kojih se dobivaju vrlo teško.

Ova vrsta algi se odlikuje iznimnom vitalnošću i upornošću, tako da je pričvršćena na mjesto rasta u doslovnom smislu “čvrsto” i zadržava ga sa svom svojom moći.

Uzroci pojave

Reprodukcija u vijetnamskom akvariju javlja se iz sljedećih razloga:

  • nedostatak kisika+
  • Prejaki protok+
  • Prenapučenje akvarijskih riba i beskralježnjaka+
  • Pretjerano čišćenje.

Prije svega, lišće najkarijarskih biljaka pati od crvenih algi, u većini slučajeva, napad crvenih algi dovodi do njihove ambularne pomoći. I ona također preferira Anubias, echinodorus i druge slične biljke s velikim letcima – Obično oni također ne mogu spremiti, a za sudbinu drugih plantaža možete se natjecati. Primijećeno je da je većina pogođenih spremnika osvijetljena svijetlim žaruljama snažnim sjajem žutog spektra – takvo zračenje stvara povoljan za izgled i raspodjelu algi medija, a najnepovoljniji učinak na rast veće vegetacije ima Najviša vegetacija.

Alge raste vrlo brzo pod utjecajem sunca, tako da je važno spriječiti izravno ultraljubičasto zračenje, U suprotnom, novi žarišta flip flops će se pojaviti na velikoj brzini i sve što vas ostaje – samo da se oprostite u grmlju. Kao praksa pokazuje, novo lansirani umjetni spremnici suočeni su s algama, budući da nemaju formirani dušični ciklus.

Osim toga, novorođen obično nedostaje elementarno iskustvo u svrhu borbe svoju žrtvu, jer to zahtijeva jasno razumijevanje situacije i instant odgovor za učinkovito uzimajući plaćeni iz Vijetnama. Općenito, prema mišljenju stručnjaka, Pojava bilo koje vrste algi je najčešći postupak, ali to je vrlo važno da se to pod kontrolom, samo u ovom slučaju zasađene biljke će imati dovoljno snage kako bi se oduzeti moć u algama i uzrokovati rast njihov rast.

Kako se riješiti?

Borba protiv Vijetnamaca počinje s mjerama mehaničkih utjecaja na pogođenim područjima – moraju se ukloniti ručno toliko ispada. Osim toga, to bi trebao biti uklonjen iz akvarija sve kamenje i elementi dekora pod utjecajem crvene alge, oni također moraju biti čisti sa spužvom, a zatim kuhati u vodi oko pola sata. Obično nakon takve prerade vijetnamske je potpuno uništen, a dekoracije se mogu koristiti.

Biljke također treba ukloniti iz spremnika, srušiti sva zaražena područja, a zatim isprati pod tekućom vodom. Imajte na umu da Ukloniti ne samo zaraženo vijetnamskim listovima, već i svim starim ili trulim područjima, Budući da alge prvenstveno pogađa oslabljene dijelove biljaka – Važno je ne dati parazitu jednu priliku za ponovni napad.

Osim toga, malo je vjerojatno da će raditi sa svim preostalih elemenata akvarijskog okruženja: čistim i postavite pijesak, rukovati stupnjevima stupnja, otkrijte sve puške, a predmeti od plastike, samo izbacite.

Dobra učinkovitost ima “bjelinu”, koja se može kupiti u bilo kojoj gospodarskoj trgovini.

Lijek se uzgaja vodom i ostaviti u dobivenom otopinu 2-3 dana. Obično u prvom danu, Vijetnamci počinje služiti, a do trenutka kada je obrada potpuno otopljena. Imajte na umu, boja teme se može promijeniti, Ali nijedan drugi način da u potpunosti očistite porozne površine koje jednostavno nemate.

U forumima akvarista često postavlja temu borbe u vijetnamske, braća u nesreći će se podijeliti na druge načine uništiti ove alge, Ali, nažalost, nitko nije pronašao PANACEA.

Sastavi na bazi borinske kiseline imaju kratkotrajni učinak – Vijetnamski je suspendiran u rastu i čini se da će se uopće nestati, ali kao rezultat toga ostaje živjeti i umnožiti, a neke višim biljkama, na primjer, kriptokone, izgubiti lišće. Štoviše, riba pod utjecajem tih lijekova gube apetit i početi skrivati ​​o tlu i stabljikama biljaka.

Bakreni i srebrni novčići koji imaju dezinfekcijski učinak, također ispasti da se nemoćan. Široko reklamirao droge Algumin – treći dan nakon njegove uporabe, tamno grmlje početi sipati, tjedan dana kasnije nestati i na sve, ali nakon 3-4 tjedna, opet su se vratili, a uz nove snage – oni rastu brže i mnogo agresivniji nastanjuju površina umjetne spremnika.

Nije loš učinak ima vodikov peroksid, ali to je snažan alat, toliko slabe biljke jednostavno ne podnose njegov utjecaj i „predao” prvi. Prema iskusnih aquarists, postoji samo jedan lijek, koji stvarno pomaže da se nosi s Vijetnamce na duge staze – to Sitex. On je u stanju izdržati crvene alge, ali u isto vrijeme ne uzrokuje najmanju štetu biljkama.

U uporabi Ne akumulira se u tekućini, a kada oksidacija propadaju na vodi i ugljičnog dioksida. I također se pokazao sigurnost “Sidex” za ribe i druge stanovnike akvarijske faune. Kompozicija od 15-20 ml na 100-litarskom spremniku se koristi za obradu spremnika iz algi.

Svaka medicinska događanja moraju biti popraćena Podešavanje parametara vode. Pomaže u borbi protiv vijetnamskog porasta tvrdoće na 8 jedinica – za to, kalijev klorid se doda u spremnik brzinom od 2 ml po litri tekućine. Osim toga, pronađeno je da Vijetnamski loše tolerira kiselost iznad oznake 7,5 pH. Da biste stvorili željeno okruženje, potrebno je koristiti soda hrane – 1 g na 5 litara vode. Imajte na umu da takve promjene destruktivno utječu na stanje ribe, dakle Sve promjene u svojstvima vode treba provoditi postupno.

I naravno, to pomaže u borbi protiv vijetnamske zamjene vode – s agresijom algi, slijedi svaki dan da se promijeni 15-20% tekućine dok protivnik eliminacija.

Mjere prevencije

Kao što je navedeno, bolest je lakše spriječiti nego za liječenje, au slučaju vijetnamske, ta je istina prava na 100%. Ako se crvena alga počne umnožiti u vašem akvariju – borba će biti duga i izazovna, a vi možete moći spremiti sve biljke. Nema potrebe da se nadam da je to stvarno da biste ga zauvijek riješili. Da biste to učinili, prije ili kasnije ponovno se pojavljuje u vašem umjetnom spremniku. Stoga se posebna pozornost treba posvetiti prevenciji, koja je sljedeća:

  • Važno je držati pod kontrolom broja stanovnika akvarija+
  • Potrebno je pratiti glavne parametre biocenoze, obratiti posebnu pozornost na ravnotežu hranjivih tvari i tla+
  • Zahtijevaju sa svim ozbiljnosti kvalitete kompresora i uređaja za filtriranje+
  • S vremena na vrijeme, pošaljite iz spremnika svih riba, koje vole biti pokopane u zemlju i sifon+
  • Nemojte preplaviti svoje ribe – ostatke hrane, propadajući, oblikovati povoljan za uzgoj crvenih uvjeta algi.

Sve nove biljke koje planirate staviti u akvarij treba pažljivo pregledati – za to, padne ih u zasebnu posudu s vodom i lagano kretati. Ako su zadivljeni vijetnamskim, onda možete vidjeti male dlake na lišću. Ako ne vjerujete metodama provjere, možete izvršiti preventivno liječenje, jer se ova bjelina uzgaje vodom u omjeru od 1 do 20 i natopljenom samo kupujem za nekoliko minuta, nakon čega se grm ispere i presađuje na stalno mjesto boravka.

Sve metode suzbijanja vijetnamske daju samo kratkoročni učinak. Jedini učinkovit način bit će Formiranje biološke ravnoteže. Kao praksa pokazuje, stvaranje zdravog mikroenida je vrlo jednostavan – trebate samo tretirati svoje kućne ljubimce u dobroj vjeri i odgovorni.

O tome kako da biste dobili osloboditi od flip flops u akvariju, pogledajte sljedeći video.

Ocijenite članak
( Još nema procjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: