Trudne mačke Sphinches: Karakteristike, vrijeme, njegu

Trudne mačke Sphinches: Karakteristike, vrijeme, njegu

Ćelav sfinge – jedan od najneobičnijih predstavnika mačji svijet. Oni se razlikuju po nestandardnom težak izgleda u kombinaciji s iznimno preciznu karaktera. Tijekom trudnoće i porođaja, domaći ljubimac zahtijeva poseban odnos, stanje novo novu majku i njegovo zdravlje u velikoj mjeri ovisi o kvaliteti skrbi životinja tijekom tog razdoblja.

Znakovi trudnoće

Pletenje mačke i mačka je daleko od uvijek završava trudnoća i razlozi mogu biti najviše razlikuje – od straha od partnera do običnog nekompatibilnosti. Mačka se može odbiti za parenje s mačkom, ako je gladan, uzbuđeni ili ne osjećaju vlastitu sigurnost. Ali ako su uzgajivači su 100% sigurni da je „bliski poznanik” i dalje odvijala, a onda shvatiti da li je trudnoća trudnoća ih čini vrlo jednostavan – činjenica je da je mačka u situaciji počinje da se ponašaju na sve što je u uobičajenim stanje.

Od prvih dana trudna sfinga traži ljubav i mir od vlasnika, a također počinje dolaziti u odnosu na predloženu hranu. Čak i postoje slučajevi kada životinja u potpunosti mijenja svoje navike okusa, često se događa kratkotrajno odbijanje gotovog suhog hrane. Nije vrijedno brinuti – prije ili kasnije, Sfinge će se vratiti na uobičajeni režim moći.

Tipično, u tom razdoblju mačka počinje jesti sve češće i češće zato što mora hraniti svoj nazvan potomstvo. Kategorično odbijanje hrane odvija se iznimno rijetko i treba biti razlog da se okrene veterinaru.

U ovom trenutku mačka često pokazuje agresiju prema drugim kućnim ljubimcima, pa čak iu nekim slučajevima vlasniku. Nemojte se bojati čim se navikne na njegovo promijenjeno stanje, sve će se vratiti na krugove.

Trećeg tjedna možete sigurno prepoznati trudnoću sigurno – u ovom trenutku bradavice životinje počinju povećavati i stjecati nijansu mlijeka. Mačka se oporavlja, a četvrti tjedan su moguća manifestacije jutarnje toksikoze.

Debljanje izgleda točniji peti tjedan trudnoće. Na šestoj je povećanje mliječnih žlijezda i ispunjavajući ih mlijekom. U ovom trenutku, mačka ima potpuni gubitak interesa u suprotnom spolu, teći su suspendirani, a mačka većinu vremena provodi u stanju sna.

Koliko traje?

Sphinx mačke izlegaju mačiće od 63 do 66 dana, a ako životinje traju 4-5 dana – to se ne smatra da je izvan norme. Sljedeći znakovi govore o pristupu porođaja u životinji:

  • Izgled blagoslovljenog iscjedka+
  • Sfinx postaje vrlo apatičan i trom+
  • Pakira bradavice, dijelovi vune oko njih su radikalno+
  • Mliječne žlijezde počinju se povećavati.

Stručnjaci su primijetili nekoliko uzoraka. Što je mačka starija, to je veći broj mačića, koji može donijeti, s većom površinom smanjuje trajanje trudnoće – Dakle, s mačkama vezanim za dobi, trebate provesti kalendar i popraviti sve promjene koje se događaju na približno izračunavanju datuma isporuke. Previše odstupanja dovode do ozbiljnih patologija mačića, pa čak i njihovog gubitka.

Treba imati na umu da se spolna zrelost u životinja ove vrste javlja u oko 7 mjeseci, ali ako se progesteron proizvodi u nedovoljnom volumenu, tada se protok može odvijati svaka 3 mjeseca, a ako je mačka uparena u ovim danima, onda svaki parenje može dovesti do oplodnje.

Kao rezultat toga, mačići se rađaju kod kuće – Prvi će biti zdrav, ali naknadno nerazvijeno iu većini slučajeva nisu vizualni.

Trajanje trudnoće u takvoj situaciji računa se na prvi kontakt s mačkom. A ako je tijekom trudnoće, mačka doživio stres (uzroci mogu biti vrlo različiti, od glasnih zvukova u kući prije kratkotrajnog razdvajanja s vlasnikom), zatim s velikim udjelom vjerojatnosti da će roditi mnogo ranije od roka.

Značajke skrbi

Mačka pasmina sphinx čekaju na mačiće, najbolje je hraniti se posebnim hranom koje sadrže sve potrebne za održavanje zdravog stanja mačke mačke i njezinih dječjih vitamina, mikro- i makroelemenata. U prehrani bi trebao biti puno proteina i kalcija. Nemojte eksperimentirati s terapijskim postupcima i samostalno dodijeliti bilo kakve lijekove životinji, prijem terapijskih lijekova mora biti koordiniran s veterinarom za promatranje životinja.

Tijekom tog razdoblja, antiparazitna terapija ne bi trebala biti provedena, riješite se crva i buha – sve to može mnogo utjecati na zdravlje majke i njezine mlade.

Mačke u tom razdoblju trebaju vlastiti dom, gdje će se životinja moći odmoriti, osjećajući zaštićenu punu bubu. Najbolje je kupiti prikladan dizajn u trgovini, ali možete i konstruirati se iz redovnog okvira. Imajte na umu da stan ne bi trebao biti označen – Sphinx ženski tijekom trudnoće treba biti zaštićeno od skokova visokih skokova i previše oštrih pokreta – mogu joj naškoditi ili dovesti do intrauterinih modrica mačića.

Ako je moguće, zaštitite svoje omiljene od drugih kućnih ljubimaca, često nezadovoljstvo životinjom dovodi do borbi koji uopće nisu relevantni u svom položaju.

U ovom trenutku je vrlo važno održavati higijenu kućnog ljubimca, za to vam je potrebna topla voda i čisti meku krpu. U ranim rokovima, možete hodati nekoliko puta nekoliko puta, ali kasnije je bolje isključiti samopovređivanje iz sigurnosnih razloga.

Ubrzo prije porođaja, pokušajte ne napustiti mačku, voditi brigu o mogućnosti prisutnosti veterinara u porođaju – Možete potražiti pomoć liječniku, koji ide u kuću, a možete pronaći adrese najbliže vetborne, gdje, ako je potrebno, mačka može biti opremljena s punopravnom medicinskom skrbi za isporuku.

Briga nakon poroda

Obično, porodstvo Sphinxa prelaze prilično brzo, ali ovdje mnogo ovisi o stanju zdravlja mačke u cjelini i na broju mačića. Rođenje rijetko traje više od jednog dana s velikim prekidima, što je manji interval između izgleda novorođenih mačića na svijetu, što je i za majku i za još neronovljeno mladih. Inače je najbolje kontaktirati profesionalce.

Kada se posljednji mačić rodi, mačke počinju aktivno sudjelovati u pitanjima vlastite higijene i lizanja svojih beba, nakon toga je novonastavljena majka konačno opuštanja i počinje graltu. Ako je životinja previše oslabljena i nesposobna da se nosi s samopoličenjem, onda domaćin mora proći – za to vam je potreban mekani ručnik, navlažio u toploj vodi da obriše bebu i stavi ga bliže mami.

Odmah nakon završetka prozora potrebno je promijeniti leglo za čišćenje, nakon čega se životinja treba dati zdjelu toplo mlijeka i stavite mačiće u blizini mame.

Budite sigurni da pratite da svaki od njih može pronaći bradavicu i počeo sisati mlijeko – sadrži važne mačiće antigene. Pokušajte minimizirati bilo koju buku – može uplašiti mačku, a onda može poslati agresivnost na djecu ili ih pokušati sakriti, moguće je da tijekom takvog “prijevoza” trapa mlad lace.

Nakon isporuke tijekom tjedna iz vagine, mačke gledaju, ako se ne zaustave nakon 7 dana, životinja se mora pokazati veterinaru, pogotovo ako su gnojne ili krvi.

Stručnjak u sljedećem videozapisu govori o osobitostima trudne žene i mačke za njegu.

Ocijenite članak
( Još nema procjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: