Što i kako hraniti abyssinske mačke i mačke?

Što i kako hraniti abyssinske mačke i mačke?

“Domaća puma” – Samo se tako često naziva abisinskom mačkom, to je mobilna, fleksibilna i vrlo elegantna. Kao i sve ostale požusne životinje, to je prilično izbirljiva u prehrani. Uz nadležnu organizaciju hranjenja kućnog ljubimca, ovi “predatori” mogu živjeti do 20 godina.

Potrebe hrane

Ako odlučite postati vlasnik abisinske mačke, svakako se obratite veterinaru o pitanjima hranjenja i izrade uravnotežene prehrane. Budite sigurni da slijedite zdravlje mačke, vrlo je važno ne prelijevati ove male pumske. Unatoč činjenici da je ova pasmina prilično minijaturna, u većini slučajeva za njih je neuobičajeno uključivanje. Često postoji situacija kada se životinja ne može zaustaviti u blizini napunjene posude s hranom.

Abyssins su doista kraljevske mačke, pa im je vrlo teško ugoditi u hrani i teško je izabrati prikladnu hranu.

Obroci “Puma” trebaju biti hranjivi i uravnoteženi, obogaćeni korisnim vitaminima i mineralnim elementima. Osim hrane, životinja treba dati naturalku. Općenito, prehrana mačke treba uključivati ​​nekoliko komponenti.

 • Suha hrana je osnova hrane Anyssinca. Danas postoji širok izbor hrani iz različitih proizvođača u trgovinama, ali je bolje dati preferencije skuplje jer je napajanje izravno utječe na zdravlje kućnog ljubimca. Imajte na umu da takva hrana ne sadrži tekućine, tako da mačka mora imati zdjelu vodom. Dnevna stopa odraslih životinja piće je 130-140 ml.
 • Mokra hrana. Ona s vremena na vrijeme daje životinjama, za svakodnevnu prehranu se ne uklapa. Koristi se samo kao dodatak suhoj prehrani.
 • Meso. Za puno hranjenje, Abysinian zahtijeva proteine, a meso je izvrstan izvor. Za mačke i mačke prikladne zeca, tele, meso, janjetinu i piletinu, ali se ne preporučuje da se dobije svinjetinu, jer se u ovom proizvodu često sadrži helminth.
 • Riba. Za prehranu abyssinsa prikladna je samo morska riba, a povremeno možete ponuditi štipaljke škampi i drugih morskih plodova. Unesite ribu u prehranu treba postupno početi s malim dijelovima. Ako takva hrana će morati kušati mačku, možete ga sigurno uključiti u prehrani iu budućnosti.
 • Mliječni proizvodi. Početna kisela vrhnja, krema s niskom masnoćom, suhim sirom, mlijeko i jogurt moraju biti prisutni u izborniku životinje kao izvor kalcija. Ali da ih ponudim rijetko iu malim dozama, inače je rizik od kršenja probavnog sustava.
 • Povrće i voće. Abyssinians često ne mogu odoljeti različitim sočnim voćem i svježim povrćem. Uključite ih u dnevnu prehranu, možete bez odmora u slučaju da vaš ljubimac nema alergija na ovom proizvodu.

  Sljedeći proizvodi su strogo zabranjeno ulazak u abyssinian pasminu mačka:

  • kobasice, kobasice, šunka i druge kobasice+
  • I meso i konzervirane ribe+
  • Sve vrste dimljenih udisaja+
  • Jela s okusom začinima i začinima+
  • Slani i marinirani proizvodi+
  • Slatkiši, proizvodi za hranu.

  Ocjena i odabir gotovih feedova

  Prilikom odabira hrane, potrebno je uzeti u obzir takve načelne trenutke kao:

  • Starost mačaka – Mali mačići-abyssins razvijaju mnogo sporije od mačića drugih pasmina+
  • Imenovanja veterinara – Obično liječnik daje preporuke, uzimajući u obzir fizički uvjet i oblik mačke+
  • Značajke roditelja roditelja – Potrebno je točno znati što je majka i otac mladog abyssinza povrijedio, bilo da su imali alergije i nasljedne patologije+
  • Značajke Chaula – nepravilna prehrana često dovodi do zatvora ili proljeva mačke, u slučaju kršenja, način hranjenja životinja treba odmah promijeniti.

  Sama mačka ne može reći o kvaliteti i ravnoteži hrane, ali za to će to učiniti stanje krzna, zubi i kandže, kao i oči i nos. Ako je ljubimac sjaj, vrlo se kreće i zadržava aktivnost većinu dana, to znači da je prehrana racionalna i točna.

  Ostanimo više o najboljim suhim feedovima za mačke ove pasmine.

   Orijen tunddra

    To je proizvod kanadskih proizvodnje, uključuje suho meso i morske ribe. Mesna komponenta je predstavljena jelena, kabanatinom, kao i meso i razne podproizvode ovaca i janjaca. Riblji dio uključuje PUTSASU, SARDIN, COD, kao i arktičko rušenje. Udio tih proizvoda čini oko 85% cjelokupne hrane, preostalih 15% je voće i povrće: mahunarke, bundeve, mrkva, salata kupus, vrhovi repe i pasternak.

    Od voća najčešće za proizvodnju hrane za životinje, jabuke i kruške. Izvor potrebnih mačaka inulina je korijen cikorije, a izvatci iz jetre cod obogaćuju proizvod s kiselinama topivih u mastima u omega-3 i omega- 6.

     Acana Pacifica

     Ovo je još jedan proizvod iz Kanade, Sastoji se od 75% mesa, kao i sardine i divljeg smjera, preostalih 25% To su grašak, crveni i bijeli grah, leća, repa, kao i bundeve, borovnice, brusberi, više ružičasta, kruška, zelene jabuke i mrkve. Omjer proteina i masti u proizvodu odgovara 37% i 20%, hrana je obogaćen omega kiselinama. Sva povrća uključena u proizvod se odlikuje reduciranim glikemijskim statusom, što je posebno važno za sprečavanje redundancije i razvoja dijabetesa.

     Proizvod ne sadrži okuse, konzervanse i druge sintetičke aditive.

     Arden Grange odrasla osoba

     Ovo je proizvod za proizvodnju premium u Velikoj Britaniji. Sadržaj proteina je 31%, masti -18-19%. Proizvod uključuje mesnu komponentu (meso i ptičje brašno, pileće masnoće), kao i ribu (riblje ulje s ribljim brašnom). Hrana je obogaćena repom, kukuruzom, rižom, prahom jaja i kvasac piva. Uvodi se normaliziranje crijevne mikroflore u hrani Prebiotik, kao i vitamini A, D3 i E. Kao dodatak prehrani koristi se taurin aminokiselina.

     Forgranina Matisse losos

     Ovo je uravnotežena hrana talijanskog poduzeća. Sadrži 32% proteina i 11% masti. U hrani je uključen Meso lososa ili tune, piletine, ribe i ptičje masti, kao i ulje, repe, mliječni kukuruz i pivo kvasac. Proizvod je bogat vitamini skupinom U, a, e i d3, ne sadrži umjetne aditive.

     Guabu prirodni

     Ovo je brazilska hrana s povećanom dozom proteinskih komponenti (34%). Proizvod Od mesnih pilića, piletina jetra i podproizvoda, svinjska plazma je također uvedena, jaja, zavirivanje, pleme šećerne trske, Sve je to razvedeno biljnim uljem i začinjenim kvascem. Dodatno dodajte jabuku, ružmarin i zeleni čaj, kao i taurin.

     Izbornik prirodnog napajanja

     Abyssinian mačka dijeta mora uključivati ​​oboje.

     • Potreba za proteinima je pokrivena zbog piletine, teletine, purećeg mesa, bijele ribe, pilića, pataka i prepelica, fermentiranih mliječnih proizvoda. Tijelo abyssins pokriva nedostatak ugljikohidrata zbog žitarica, i svi vitamini i vlakna su dobiveni iz zrelih plodova, sočnog povrća i mladog zelenila.
     • Životinjska govedina daje prethodno mokro unutar 2-3 dana. Meso je izrezati na male kocke, bolje je odabrati s prugama, a zatim mačka ne može samo jesti, nego i očistiti zube u isto vrijeme. Meso uključuje kućne ljubimce u izbornik dnevno.
     • Podproizvodi često sadrže helminth, pa prije posluživanja “na stolu” ih kušaju. Jetra, srce i pluća ubrizgavaju se u izborniku životinje 2-3 puta tjedno s malim dijelovima.
     • Riba svakako mora biti prisutna u hrani životinje. Služi kao izvor potrebnih omega-kiselina, kao i kalcija i fosfora. Imajte na umu da s frekvencijskim korištenjem “domaće pume”, može se razviti župna bolest, tako da je životinja prilično dovoljno jedan dan riba u 7-10 dana.
     • Jaja daju kuhani oblik, miješanje s povrćem i sapi. U pravilu, tjedni potrošnja proizvoda ne prelazi 1 piletine ili 2 jaja.
     • Suklomelochka. Dopušteno je hraniti kefir, prostranost, vrhnje i nezaslađenog jogurta do 4 puta tjedno. Proizvod doprinosi razvoju probavnih enzima i poboljšanju rada gastrointestinalnog trakta.
     • Kaša za mačke se pripremaju na mesnoj juhi, moguće je na vodi bez dodavanja šećera i začina. Obično se miješaju s mesom i ribom. Možete im omogućiti dnevno u izborniku.
     • Abisinijani s velikim lovom konzumiraju voće, povrće i zelenilo. Proizvodi su zgnječeni i dodaju mesu ili ribi u omjeru 1: 2.
     • Za čišćenje crijeva iz kopiranih kvržica vune mačaka daju klijave žitarice. Za svjetlucavu vunu u hrani ubrizgava pivo kvasac.

     Važno! Sva kuhana hrana svakako mora biti svježa i zagrijana.

     Nego hraniti malo mačića?

      Tijelo mlade mačke abyssinian pasmine razvija mnogo sporije od tijela mačića drugih sorti. Dakle, do šest mjeseci, oni se daju isključivo specijalizirana hrana za male životinje. U 1.5-2 mjeseca, prehrana počinje ulaziti u čašu – to može biti mliječna žitarica, zdrobljeno meso ili žumanjsko pileće jaje. Mnogi uzgajivači hrani svoje štićenice s dječjom prehranom, na primjer, “tema” ili “strašan”, u malim dijelovima, uvedeni su mrvljivi sir i drobljeni sir.

      U 3 mjeseca postoji zamjena zuba, u ovom trenutku je izbornik svakako prevladava u tijesnoj hrani, tako da povrće i mesni proizvodi moraju se izrezati u veće kriške tako da se životinja postupno navikla na žvakanje. Do 4 mjeseca mačići hranjeni 6 puta dnevno, od 4 do 12 mjeseci – četiri puta. Hrana za odrasle dopušteno je tek nakon godinu dana. Treba se postupno uvesti jer mačke ove pasmine imaju prilično osjetljiv probavni sustav. Obično se udio dječje hrane spušta, a odrasla osoba se postupno povećava – oko 1 mjesec listova za potpunu zamjenu prehrane.

      Važno! Mačić bi uvijek trebao biti prisutna voda, poželjno filtrirana, opruga ili boca.

      Značajke prehrane trudnica i sestrinskih mačaka

      Trudna i sestrinska mačka zahtijevaju poštovan stav prema hranjenju, U to vrijeme, njihov izbornik treba biti bogato potrebni vitamini, mikro i makroelementi, naime:

      • Za pravilno formiranje fetalnog kostura, životinja zahtijeva kalcij i fluor + ako ti elementi nisu dovoljni u hrani, počinje ispirati majčinsko tijelo+
      • Nedostatak vitamina i mineralnih elemenata podrazumijeva neuspjeh u oznaci unutarnjih organa fetusa+
      • Nedostatak aminokiselina često može izazvati pobačaj+
      • Taurin nedostatak uzrokuje trudnoću+
      • Nedostatak masnih kiselina dovodi do patologije živčanog živčanog cijev.

      Važno! Tijekom tog razdoblja, potrebno je osigurati mačka sa svim potrebnim hranjivim tvarima u cijelosti. Dnevni potrebe hranjivih tvari treba biti veća od 1,5-2 puta nego u uobičajenom stanju.

      Hranjenje sterilizirane kućne ljubimce

      Sterilizacija često dovodi do patoloških genitourinarnog sustava životinja, tako da njihova prehrana bi trebala biti posebna. Castra sažeci nužno mora sadržavati niske koncentracije magnezija, fosfora i kalcija, kontraindicirana s njima i riba – ti izvori mogu dovesti do pojave bubrežnih kamenaca.

      Za takve životinje bolje je koristiti posebne hrane. Najmanje polovica prehrani trebao bi biti prirodna hrana koja se sastoji od mesa, iznutrica, povrća i žitarica. Važno je pratiti težinu vašeg ljubimca tijela. Obično nakon kastracije, mačke postaju manje mobilni, gube interes za mačke i dobiti ga u hrani, pa bi se životinje trebale hraniti malim dijelovima.

      Ako životinja masa počne brzo rasti, suha hrana treba zamijeniti niže kalorijske sorte proizvoda ili potpuno ići na naturalku.

      Borbe protiv pretilosti

      Ako je vaš ljubimac počeo brzo – potrebno je početi boriti se protiv pretilosti što je prije moguće, inače rizik od razvoja ozbiljnih bolesti, pa čak i smrti kućnog ljubimca. Prije svega, sadržaj kalorija hrane se smanjuje, što se može učiniti ili smanjenjem volumena dijelova ili promjenom samog dijeta. Kada se pretilost iz izbornika, delikatnost i delicije potpuno uklanjaju, nažalost, morat ćete potpuno napustiti suhu hranu.

      Međutim, to nije razlog za uznemiravanje – Uvijek možete odabrati optimalni niskokalorični proizvod iz specijalizirane linije uobičajenog proizvođača. Najbolje je pripremiti hranu za vašeg ljubimca, na primjer, od jetre, riže, suncokretovog ulja, kalcijevog karbonata i vitamina. Riža kuhana, jetra je izrezana, povezana s uljem i mljevenjem na pastozdno stanje. Dnevna stopa feeda ne smije prelaziti 200 g, proizvodi su podijeljeni u 2-3 recepciju.

      Više o abisinskoj mački, pogledajte sljedeći video.

      Ocijenite članak
      ( Još nema procjena )
      Dodaj komentare

      ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: