Sijamski štakor: značajke i njegu kod kuće

Sijamski štakor: značajke i njegu kod kuće

Nedavno su Siameski bili samo mačke, sada su se pridružili štakori. Ove slatke male životinje su poput mačaka ne samo bojom, već i neku vrstu karaktera. Sve više, sijamski štakor postaje kućne ljubimce, jednako voljene i odrasle i djecu. Ako niste upoznati s ovim nevjerojatnim životinjama, onda je vrijeme da popravimo ovu smiješnu situaciju.

Opis

Kod štakora nema pasmina, razlikuju se u boji, veličini ušiju i drugim vanjskim karakteristikama. Siams na njihovim bojama vrlo su slični sličnoj vrsti od mačje obitelji. Krema je glavna boja. Na nosu, šape i rep postoji tamnija nijansa, najčešće čokolada, ali ima i plava i mink. Ovisno o boji tih mjesta, razlikuju se 3 glavne vrste Siamova:

 • Točka pečata Odgovara smeđim mrljama+
 • Plava točka – To su sive mrlje+
 • Mink točka Odgovara plavoj nijansi.

Što se tiče boje očiju, postoje 2 opcije: crno i crveno. Prema vrsti vune i obilježje strukture hrastova, postoje mnoge vrste sijamskih štakora.

Mjesta, ili točku, pojavljuju se u mladim ne odmah, ali tek nakon dostizanja dva mjeseca starosti. Možda tako da se točke uopće ne pojavljuju ili imaju nepodnošljivu boju. Takvi predstavnici obitelji Siam na izložbama dobivaju niske loptice, a općenito se takva boja smatra zamjenom.

Sijamka boja nalazi se u mnogim drugim vrstama. Najpopularnija je sijamka Dambo. Da te životinje karakteriziraju velike, vrlo slatke uši. Kombinacija s jedinstvenom bojom čini ove životinje popularne i voljele mnogo.

Briga

Sijamka štakora je čista i zahtjevna životinja. Dakle, da se dobro osjeća, bila je zabavna, prijateljska i zdrava, potrebno je pružiti udobne uvjete za život.

 1. Kao kuću, najbolje je koristiti ćeliju s željeznim twist. Od akvarija koji trebate odbiti, jer se u takvim uvjetima životinja osjeća nelagodno.
 2. Siams su aktivne životinje, jer se u kavez mora staviti veliki broj pribora za slobodno vrijeme. Budite sigurni da postavite kotač, dame, tuneli, viseći se mogu dodati.
 3. Život je potreban za rekreaciju.
 4. Hranilica se treba redovito očistiti od ostataka hrane. Nemoguće je omogućiti prisutnost ne-vrhova u njemu, čija uporaba može uzrokovati trovanje životinja.
 5. Siam ljubavne vode postupke, jer je u stanici poželjno uspostaviti odgovarajući spremnik za kupanje.
 6. WC ladica se može napuniti poderanim papirom, sijenom, piljevom. Morate ga promijeniti nekoliko puta tjedno. U ovom slučaju, životinja neće postati izvor neugodnog mirisa.
 7. Štakori moraju nositi zube. U te svrhe možete kupiti poseban uređaj ili ponuditi mineralni kamen za životinje.
 8. Sijamci štakor ne bi trebalo stalno biti u kavezu. Mora se pustiti svaki dan najmanje pola sata.

Ration

Zrna usjevi čine osnovu dnevne prehrane ovih malih životinja. Takav proizvod se mora stalno prisustvovati u koritu. Možete kupiti gotove mješavine za štakore. Kao raznolikost možete dodati sljedeće proizvode u svoj izbornik:

 • kuhano meso s niskim sadržajem masti, piletina prikladna+
 • Kuhano žumanjka+
 • Čisti jogurt s niskim mastima i bez ikakvih aditiva+
 • Voće i suho voće su poslastice za životinje, samo ne citrus, jer mogu uzrokovati alergije.

Takvi dodaci glavnoj prehrani mogu se dodati ne više od dva puta tjedno.

Značajke ponašanja

Priroda tih životinja ne može se nazvati jednostavnim. Siamov je budništvo. Ako životinja ima loše odgoj, može pokušati dati svom vlasniku. Takvo ponašanje treba zaustaviti i pokušati pronaći zajednički jezik s kućnim ljubimcem što je prije moguće. Da biste to učinili, možete iskoristiti sljedeće savjete:

 • Od djetinjstva, životinja mora biti uzeta u rukama, razgovara s njim, naziv poziva, tako da govorim, ukrotiti ruke i instalirati kontakt+
 • Agresivno ponašanje štakora može se isporučiti s laganim puhalima u njušci, OKHOLKA ili Klik na nos+
 • Od prvih minuta komunikacije trebate pokazati što ste točno glavni.

Reprodukcija

Sijamski gen u boji je recesivan. To znači sljedeće: mlade s ovom bojom bit će dobiveno samo ako oba partnera ima takvu boju.

Ako je samo jedan partner Siam, onda mladi ljudi mogu dobiti bilo koji način, ali ne i Siamesk.

Proces reprodukcije sijamskih štakora kod kuće nekompliciran. Da biste dobili zdrav, lijep potomak, morate slijediti sljedeća pravila.

 1. Za parenje trebate odabrati štakore stariji od 3 mjeseca. Odabrani par mora biti postavljen u kavez nekoliko dana.
 2. Trudnoća traje najviše 24 dana. Budućnost mama mora u potpunosti jesti, proteinska hrana je nužno uključena u prehranu.
 3. Krvi pražnjenje i želja životinje za povlačenje.
 4. Svjetlo se može pojaviti od 8 do 18 štakora. Ženke su dobre majke, okružuju svoje potomstvo s ljubavlju i brigom.
 5. Dok ženka hrani svoj mladunče i brine za njih, ne mogu se uzeti u ruci. Inače ih može odbiti.
 6. Stanica treba uvijek održavati u čistoći i biti praktički sterilna.

Sve o domaćim štakorima vidi u video ispod.

Ocijenite članak
( Još nema procjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: