Savjeti za odabir hrane za mačke pasmine Sfinga

Savjeti za odabir hrane za mačke pasmine Sfinga

Čini se, nema ništa lakše nego hranjenje tvoj ljubimac ljubimac, posebno ako je mačka. Ali to odavno poznato da nije sva hrana od čovjeka za stolom je korisno za mačke. To je osobito važno ako vaš egzotične pasmine ljubimcu, poput Sfinge.

Značajke pasmine

Sphinx, možda, najneobičniji pasmina mačaka, oni nemaju apsolutno nikakvu vunu, također se nazivaju “Lys” mačke “.

Pogodni su za ljude koji imaju alergije na vunu za kućne ljubimce. Osim toga, oni su manje nevolja u kući, ne gube.

No, upravo zbog nedostatka vune, potrebna im je posebna prehrana u kojoj mora postojati više kalorija za održavanje topline tijela. Uvijek imaju apetit, jedu gotovo sve i uvijek. Svaki feed za njih treba biti doziran, ali ako životinja nema dovoljno hrane, može se zamrznuti i korijeniti.

Hrana za odrasle kućne ljubimce

Mačke su pogodne za specijaliziranu hranu i prirodnu hranu. Prilikom odabira druge opcije, ni u kojem slučaju se ne može hraniti: sirove riječne ribe, kosti, konzervirani, dimljeni i slani proizvodi, masno meso.

Ako odlučite hraniti životinju suhom hranom, mora biti nužno niža od premije. Njihov sastav uključuje sve potrebne proizvode: meso, riba, povrće u ispravnim proporcijama.

Oni sadrže gotove vitamina i minerala kompleks, to se odnosi na posebnu konzervirane hrane za mačke.

Odaberite takvu hranu bolje europskom ili američkom proizvodnje. Prilikom odabira gotovu hranu, provjerite s prodavatelj, da li će odgovarati vašem sfinga, jer je zbog osobitosti njegova tijela, to treba visoke masnoće i hrane proteina. I ne zaboravite da uvijek treba biti zdjelu sa čistom i svježom vodom.

Hrana sterilizirane mačke i pse

Nakon provođenja takve operacije, životinje povećati rizik od bolesti urogenitalnog sustava. Vrlo često imaju kamenje u bubrezima, koji su potom bolno. Kako spriječiti razvoj ove bolesti, U prehrani mačka, mora postojati kalcij te je potrebno da se u potpunosti isključuje svaku ribu.

Svaki proizvođač hrane za mačke ima specijalizirane proizvode za kastrirane životinje.

Ako je vaša mačka na prirodnom hranjenju, zatim u prehrani morate dodati kefir, svježi sir, kiselo vrhnje i druge mliječne proizvode.

U svakom slučaju, nakon operacije, životinja će apetit apetit, tako da morate slijediti tako da se ne pomiče i hrani hranom u malim dijelovima. Količina vode za takve mačke treba povećati u dva ili tri puta. Također se preporučuje jednom tjedno kako bi proveo dan istovara za kućnog ljubimca.

Hrana trudnih mačaka

Trudna mačka, kao i svaka mama, treba dodatnu pažnju, posebno za njezinu prehranu. Broj prijemi hrane može se povećati na četiri puta dnevno. U tom razdoblju, bolje je razmotriti mačku s prirodnim proizvodima od suhih feedova.

U isto vrijeme, potrebno je uzeti u obzir značajke mačke: svoje dobi, koliko je aktivna i pokretna, kakva je težina životinja.

Ako prosječna sfinx mačka treba konzumirati najmanje 350 kilokalorija dnevno, onda trudna treba povećati ovu sliku na 1200 kokilorius dnevno. Postoji nekoliko pravila za hranjenje trudne mačke.

 • Najmanje polovica dnevne prehrane mačke treba učiniti sirovo meso, govedina je najbolja.
 • Od jelovnika trudnice, morate isključiti bilo koju ribu u siru i kuhanom obliku.
 • Mliječni proizvodi daju životinju nakon primitka glavne hrane.
 • Za crijevu životinje radi ispravno, dodajte u izbornik kuhano povrće i žitarice s biljnim uljem.
 • Svaki dan u glavnoj dobrodošlici, morate dodati jednu malu žlicu kosti brašna.
 • 3 tjedna prije rođenja dodajte u lišće dijeta, a zatim odvojeno – maline. Biljni listovi trebaju sipati kuhanu vodu i daju cool. Koprive stimulira proizvodnju mlijeka i maline smanjuje prijetnju pobačaja.
 • Količina potrošene vode također je potrebno povećati i, naravno, trebalo bi biti čisto i svježe.

Hrana za mačiće

Kada je vaša mačka ovjerena, a znate sva pravila za hranjenje odraslih osoba, vrijeme je da obratite pozornost na male mačiće. Kao i sva djeca, oni su aktivni, razigrani i vrlo mobilni, samo za razliku od drugih pasmina potrošnje energije koju moraju zagrijati, mnogo više.

Kupite mačiće počinju u dobi od mjesec dana. Kao prvi proizvodi, možete koristiti neki kružnicu ili četvrti dio žumanjka.

Za dva mjeseca, mačić u prehrani može dodati kuhani čekić bez masnoće, najčešće je to piletina ili govedina.

Zatim ubrizgane mliječne proizvode. U tri mjeseca možete dati mali dio kako biste pružili povrće, zelenila, žitarice i kuhano meso.

Ako ne možete pružiti odgovarajuću prehranu, možete ga hraniti spremnim konzervirati i postupno ući u suhu hranu. Ali u ovom slučaju, hrana mora biti posebno za mačiće i nižu premiju.

Mačići u dobi od tri mjeseca hrani se šest puta dnevno, više. Šestomjesečni mačići – tri puta dnevno i postupno ih prevodite na dva obroka.

  Postoji nekoliko pravila koje treba promatrati prilikom hranjenja sfingi, osobito mačići.

  • Voda u posudi mora biti čista i svježa, poželjno je mijenjati ga dva puta dnevno, ulijte u zasebnu keramičku ili staklenu posudu. Životinja uvijek treba pristup vodi.
  • Myobs za hranu mora biti dva da ih oprati naizmjenično i biti u stanju dati dva različita jela u isto vrijeme.
  • Novi proizvodi ili hrani moraju biti uvedeni u fazama unutar jednog ili dva tjedna. Broj hrane u zdjelu treba postupno povećavati kako mačić raste, da se pridržava doziranja hrane. Važno je da se životinja ne pomakne, ali to je bilo dovoljno da jedem.
  • Ako hrana ostane u zdjeli, moraju biti odbačeni, a mi peremo posudu jednom dnevno. Inače, hrana se može raspršiti i u njemu se mogu pojaviti štetne bakterije.

  Uvijek zapamtite da imate neobičnu mačku i trebate posebnu skrb. Ako imate sumnje ili pitanja, posavjetujte se s iskusnim uzgajivačima, ali ne ostavljajte problem bez rješavanja.

  O nijansama hranjenja mačaka pasmina sphinx vidjeti više.

  Ocijenite članak
  ( Još nema procjena )
  Dodaj komentare

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: