Rat Hammock: Kako odabrati, čine ga sami i opremiti?

Rat Hammock: Kako odabrati, čine ga sami i opremiti?

Dekorativni štakori, kao i drugi kućni ljubimci, trebaju udobnost i udobnost. Stoga je potrebno približiti pitanju stanovanja Grozunova. Osim igračaka i područja za hranu, potrebno je organizirati mjesto za odmor u kavezu. Viseća se može koristiti kao žaleka za štakore. Ovaj članak će razmotriti kako odabrati desnu verziju, kao i kako mogu napraviti ležaljku s vlastitim rukama i opremiti ga.

Zašto trebate ležaljku?

Domaći štakori trebaju ugodan san i odmor. Hammock je savršen kao spavaće mjesto za kućne ljubimce. Međutim, mnogi glodavci koriste ovu temu također kao mjesto za igre. Nije tajna da štakori skakaju sa zadovoljstvom, puzati preko užad i penjati se na brdo. Hammock se može smatrati dodatnim atributom u igri kavez. Budući da treba biti zatvorena i možete malo grditi.

Ako usporedite hammock s drugim načinima organiziranja kreveta, on ima svoje prednosti i nedostatke. Pluse uključuju uštedu površine na podu, jer je ležaljka suspendirana na nekoj udaljenosti od njega.

Ako govorimo o minusima, vrijedi spomenuti da svi štakori neće voljeti takav krevet.

Sorte

Hammakes za dekorativne štakore razlikuju se u obliku, veličinama i materijalu koji se koristi za proizvodnju. Različite vrste gustih tkiva mogu se koristiti kao materijal. Što se tiče oblika viseće, najjednostavnija opcija je čvrsta tkanina. Proizvodi složenijeg oblika izrađeni su u obliku tunela, kvadratnih kuća ili višekatnih suspendiranih struktura. Veličine ležanja također variraju od malih do velikih. Postoje proizvodi koji su odmah dizajnirani u nekoliko pojedinaca.

Preporuke za odabir

Prilikom odabira gotove ležaljke u trgovini za kućne ljubimce, prvo je potrebno obratiti pozornost na njegovu kvalitetu. Proizvod bi trebao biti pouzdan i izdržljiv, inače se glodavac može pasti i ozlijediti. Dakle, da je životinja bila ugodna u Leni u bilo koje doba godine, preporučljivo je kupiti nekoliko ležaja.

U ljeto je najbolje objesiti u pamučnom krevetu u kućnom ljubimcu. U takvoj ležaljci, štakori neće biti tako vrući. Zimi je bolje koristiti zatvorene modele guste i tople tkanine. Dimenzije polaganja treba odabrati na temelju područja stanica i broja glodavaca u njemu.

Kako napraviti sebe?

Opcionalno za stjecanje gotove ležaljke za kućnog ljubimca u trgovini kućnim ljubimcima. Kupovina se ne razlikuje uvijek kvalitetnim i prihvatljivim troškovima. Od primarnih sredstava možete napraviti dobar i pouzdan model željene veličine. U proizvodnji se treba uzeti u obzir brojne preporuke.

 • Ne morate pokušati spasiti slobodan prostor u kavezu i da previše kompaktan polaganje. Bolje ako širina viseća je 2 ili više puta veća od glodavaca.
 • Kao zatvarači za proizvod, to je najbolje koristiti metalne predmete, poput spajalica i lanaca. Takve spajala će biti pouzdaniji od jednostavnog konop koji štakor može lako prerasti.
 • Tkanina od koje se viseća će se proizvoditi mora biti ne samo snažan, ali sigurno, u smislu toksičnosti. Ako je slikano sa štetnim boje, ljubimac može dobiti trovanje. To je najbolje koristiti prirodne vrste tkanine, a ne sintetički.
 • Metalni dijelovi mogu se koristiti samo kao zakovica, ali ne u obliku glavne web za polaganje. Metal mreža je čvrsto tkivo, životinja je vjerojatno da je i plijen kriv, ali to može oštetiti ljubimca. Osim toga, metal je previše čvrsti i hladan materijal, tako da je glodavac nezgodan na takvoj ležaljci i neugodno.

Za proizvodnju viseće viseće nije potrebno steći posebnu tkaninu. Lena se može napraviti od stare odjeće ili vezati vunene niti.

Iz traperica

Korištenje starog traper odjeće je jedan od najjednostavnijih načina stvaranja viseće za dekorativne štakore. U ovom slučaju, nije ni nužno uzeti iglu, niti i šivati. Sve što trebate za proizvodnju Hammock je:

 • Nepotrebne traperice+
 • Škare za tiskanicu+
 • ili mjerna traka+
 • mali komad starog sapuna+
 • Metalni lanac ili kopče.

Da biste napravili traper krevet, trebat ćete ne više od 10 minuta. Najbolje je koristiti stare muške traperice. Od donjeg ruba Panta morate mjeriti 25 centimetara i obrisati segment sapuna. Tada trebate odrezati komad od hlača i napraviti proizvodnju zatvarača.

Ako postoje gotovi metalni lanci, tada trebate prilagoditi njihovu duljinu, uklanjajući nepotrebne veze. Ako se isječci koriste, morate napraviti 4 uloge od njih, povezujući se jedni s drugima.

Broj isječaka u lancu ovisit će o tome koja je visina planirana za obustavu ležaja. Korišteni materijali trebali bi biti prilično izdržljivi za pričvršćivanje izdržati težinu dekorativnog štakora. Lanci ili papirni isječci prolaze kroz jedan sloj traperica u četiri ugla narezanog komada. Nakon toga možete staviti krevet u kavez i pričvrstiti ga na metalne šipke. Glodavac može primiti ležati i odozgo i unutar pant.

Po analogiji, možete napraviti ležaljku iz stare čarapa. Takav proizvod u obliku nalikuje u uskoj cijevi i zbog male veličine ne može biti prikladan za sve glodavce.

Iz haube

Pod viseći za glodavku možete ponoviti haubu s nepotrebne stvari. U tom slučaju, proces će potrajati malo dulje i snage nego kad napravi traper krevet. Prethodno, osim same haube, pripremite sljedeće stvari:

 • Škare za tiskanicu+
 • Šivaći stroj ili obična igla i nit+
 • Metalna žica od velikog promjera, koji će poslužiti kao okvir.

Ako je kapuljača izvorno pričvršćena na jaknu ili jaknu na zatvarač, onda se mora odrezati. Da biste stvorili rupu ispod žice, neravni rub mora biti zavijen za 1-1,5 centimetra i dobro bljeska. Metalna žica je umetnuta u rupu, nakon čega se rubovi trebaju šivati. HAMMOCK HIDHOUNT je obično napravljen u obliku vrećice. Za ovo područje kapuljača, koje se nalaze bliže licu, zajedno se šavovi. Gotovi proizvod se može montirati za kavez uz korištenje zdrobljenih stopa užeta ili na zatvaranju lanca.

Iz komada tkanine

Za proizvodnju ležaljke možete koristiti čvrsti komad tkanine. Može se kupiti u trgovini ili koristiti stare nepotrebne stvari. Na primjer, možete preklopiti jastučnicu, listove ili ručnik nekoliko puta i šivati ​​rubove. Ako se materijal kupuje u trgovini, najbolje je kupiti runo ili pamučnu tkaninu. Odaberite veličinu komada tkanine potrebna je u skladu s dimenzijama ćelije i životinje. Standard se može koristiti tkanina od 30×60 centimetara. Osim osnove za hammock, bit će potrebne sljedeće stvari:

 • igla i gusta navoj+
 • Škare za tiskanicu+
 • Priključci (LuberTres s perilicom) za rupe za rubove+
 • Čekić ili posebne pincete i punch za ugradnju krede+
 • Kuke namijenjene za zavjese za tuširanje u kupaonici.

Od dvije vrlo uskim stranama pravokutnog komada treba pobijediti 1 centimetar tkanine i šivati ​​zavoju. Ušiveni krajevi moraju se međusobno kombinirati u središtu komada runo ili drugog materijala. Zatim morate treptati duge rubove. Rezultirajuća tkanina kroz rupu u centru morate okrenuti prema unutra.

U četiri ugla komada tkanine, morate instalirati Champs. Tada se kuke u armiranim priključcima ulažu, nakon čega se viseća može progutati u kavezu glodavaca.

Korisne preporuke

Ne svi štakori poput ležanja, ali neke životinje samo trebaju vremena da se navikne na novu stvar u kavezu.

Ako kućni ljubimac ne pokazuje mnogo interesa za Lenju, možete ga pokušati namamiti delikatesom. Uzmi glodavce na ruke i prisilno sjedi u hammock nije vrijedno – pa se životinja uplašila samo.

Neke životinje mogu koristiti mrežu za izravnu namjenu, ali kao objekt za igre. Grdnje kućnog ljubimca za ovaj ljubimac nije vrijedan pokušaja da nas spava u viši. Za bilo koju svrhu, životinja je koristila proizvod, potrebno je povremeno oprati, jer će tkanina biti snažno zagađena. Dekorativni štakori se odlikuju dobrim osjećajem mirisa i mogu se strogo reagirati na mirise. Za novu stvar u kavezu nije odbila životinju, najbolje je staviti bilo koju igračku ili komad tkanine s kojom je kućni ljubimac već u kontaktu s.

Pročitajte više o tome kako možete napraviti hammock za štakora vlastitim rukama, naučit ćete iz video ispod.

Ocijenite članak
( Još nema procjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: