Nego hranjenje škotskih mačaka?

Nego hranjenje škotskih mačaka?

Među uzgajivačima postoji mišljenje da se zajednička škotska mačka treba hraniti specijalizirana za razliku od svojih ravnih rođaka – inače će joj uši biti.

Ali to nije slučaj – predstavnici obje sorte zahtijevaju istu prehranu za hranjenje. U isto vrijeme, popis preporučenih proizvoda razlikuje se od onog pogodnog za predstavnike drugih pasmina.

Značajke prehrane malih mačića

Prije dostizanja mačića u dobi od 1 mjeseca, njegova majka ga hrani, obično prvih 2 tjedna broj hranjenja dolazi do 10 puta dnevno, a do mjesec dana su već 8, uključujući noćno vrijeme.

Kasnije mjesec dana možete početi uvesti mamce, ali ipak, majčinsko mlijeko bi trebalo ostati glavni element prehrane škotskog mačića do 2,5-3 mjeseca, da nauči bebu iz prsa dok ova točka nije samo nepoželjna, već i iznimno opasno za mačića.

Ako iz bilo kojeg razloga vaša majka nije, ili ne može hraniti mlade, onda sve zabrinutosti o novorođenju mora preuzeti vlasnika.

U prva 2 tjedna, hranjenje treba provoditi svaka 2 sata po stopi od 30 ml na 100 grama tijela djeteta, od 2 do 4 tjedna, hranjenje treba biti 50 ml na 100 g mase i mjesec dana kasnije – oko 55 g.

Posebne mješavine koriste se za napajanje, mogu se kupiti u bilo kojoj veterinarskoj ljekarni, oni imaju uravnoteženu kompoziciju obogaćenu vitaminima, mineralima, omega-kiselina i taurine.

Unesite proizvod s štrcaljkom ili posebnom pipetom. Smjesa se vrlo pažljivo izlije, tako da klinac nije potisnut. Kravlje mlijeko mačići se ne uklapaju. Činjenica je da mačji mačji je 70% sastoji se od vode, ima 11% proteina i 3% laktoze, masti ne prelazi s obzirom na 11%..

Kravlje mlijeko sadrži oko 89% vode, 3,2% proteina, 3,2% masti i 5,3% laktoze. Sa svim sličnosti sastava, volumen proteina u kravljem mlijeku je mnogo niža, ali količina laktoze, naprotiv, mnogo je veća od udjela komponente u mačji. A svaki veterinar će potvrditi da se velika količina laktoze s malim mačićem apsorbira s velikim poteškoćama.

Ako nemate mogućnost kupnje posebne smjese, bolje je miješati kremu s žumanjkom po stopi od 1 žumanjka po 200 ml tekućine.

Mjesečni mačić počinje ulaziti u mativu hranu u prehranu. Međutim, koncept “čvrstog” u ovom slučaju relativno. Prvi put je zgnječen i razrijeđen u stanje Cashdow, a više će biti mješavina, to je bolje za mlade školjke.

Ponekad su uzgajivači prisiljeni uvesti mamce do 1 mjesec – događa se ako je mačka iscrpljena, a ona ima vrlo malo mlijeka – Onda mačići počinju često škripati, pokušajte sanjati o mačkama i prstima njihovih vlasnika.

Pokrenuti Prikrurma s bilo koje vrsti proizvoda, a tek nakon što je mačić ga uči, sljedeće. Najbolje od svega, ako je prvi dodatak hrani obavljati mliječne proizvode – primjerice, nemasnog svježeg sira ili fermentirano pečena.

Nakon što je tijelo postaje navikli na ove proizvode, moguće je postupno uvesti meso.Samo ne zaboravite da pre-izmiksati u blenderu ili pomicanje kroz mljevenje mesa.

U 2 mjeseca tijelo Škot je spreman za odvikavanje, ali ne i do dramatičnog – prijenos na krutu hranu treba doći polako, zbog čega uzgajivači rijetko prodati mačiće mlađe od tri mjeseca. U ovom trenutku, mačić se hrani oko 6 puta dnevno, a ukupna količina hrane konzumira je oko 180 grama dnevno.

Do kraja drugog mjeseca, možete ponuditi svoje kućne ljubimce male komade mesa – do tada su već formirane zube. Bit će bolje ako će meso biti pomiješano s naribanim povrćem ili upletenom mekom.

Imajte na umu da odmah nakon konačnog izopćenika iz dojke, mačić mora obaviti sva cijepljenja, jer majčinska antitijela prestaju poduprijeti svoj imunitet.

.U 2 mjeseca stavio je cijepljenje iz Chumki i Rinotracheita, a za 3 mjeseca provode revlikaciju.

U 3-4 mjeseca, mačić počinje rasti aktivno, a njegov gastrointestinalni trakt konačno je formiran. U tom razdoblju vjerojatno će biti u uvođenju vitamina i mineralnih kompleksa u prehrani, svakako sadrže kalcij.

Od 4,5 mjeseci, mačić se smatra tinejdžerom, nastavlja rasti, pa mu treba hranu bogatu hranom. Najbolje zadovoljava njegove potrebe u mesnim proteinima. U isto vrijeme, nema potrebe za mljevenjem proizvoda, može se isporučiti rezanim komadima srednje veličine, životinja u ovoj fazi njegova života mora svakako trenirati čeljusti.

Od 5 mjeseci, riba s niskom debelom mogu se uvesti u prehranu, poželjno je uzeti pomorsko – ovaj proizvod nudi mačke isključivo u kuhanom obliku i ne više od jednom tjedno.

Od 9 mjeseci, mačić se već smatra odraslom odraslom osobom, iako se Škoti formiraju do dvije godine, ipak je potreba za životinjom u proteinima i kalorija već ista kao i stariji kućni ljubimci – dovoljno je 2-3 hranjenja dnevno, Ukupna hrana je obično 180 -200 g.

Hrana mačića mora biti uravnotežena, inače ne izbjegava probleme s stolicom, povraćanjem, pa čak i nepravilnim razvojem.

Mali Škoti trebaju imati svoje zdjele i trajni pristup vodi. Voda treba mijenjati dnevno i odvezao ga u savršenom čistom. Usput, mačke vole protočnu vodu, tako da sviđaju sve vrste “fontane”.

Uzgajivači diljem svijeta su sporovi već dugi niz godina da je korisno za malu kućnu ljubimcu ili tvorničku hranu. Nemoguće je dati nedvosmislen odgovor na ovo pitanje, jer mnogo ovisi o mogućnosti vlasnika da izvuče uravnoteženi izbornik za svog ljubimca kod kuće, jer je bolji od prirodne prehrane.

Ali ako nemate potrebno vrijeme, bolje je ostati na hrani, koji sadrži sve potrebne mikro i macroeleements, ali imajte na umu da se preferencije moraju dati pripravcima ocjene premije i supergraduumu Mark “za mačiće”.

Daljnja prehrana

Kada mačić dosegne jednogodišnje doba, prije nego što uzgajivač više ne vrijedi zadatak tova, ali kućni ljubimac je još uvijek potreban proteini kao glavni građevni materijal organa i tkiva, ugljikohidrata kao izvor energije, masti , vitamini i minerali.

Prirodni proizvodi

Prirodno hranjenje je vrlo korisno za mačku, ali dijeta treba biti ispravno. Oko 80% izbornika treba biti proteinska hrana – mesni proizvodi i riba.

 • Meso. Tipično, ljusci daju govedinu, teletinu, zeca i piletinu. Proizvod mora nužno biti nizak masnoća i svježe, može se napraviti kuhano ili sirovo. U potonjem slučaju mora se unaprijed blokirati nekoliko dana da se isključi s helminthima.
 • Od subprodukta Preporuča se uključiti mačić u jetri u prehrani koja sadrži vitamine korisne i kosti, kao i srce – njegov sastav uključuje taurin, koji ima blagotvoran učinak na stanje probavnog sustava i organa vizije.
 • Riba Dajte svakih 7-10 dana, najbolje je zaustaviti se na hock ili Cod, proizvod je strogo zabranjeno dati u sirovom obliku – samo kuhana ili u obliku brkova, ne zaboravite potpuno odvojeno meso od kostiju.
 • Sir. Za snagu Škota prikladne su ne-kiselinske i niske masti sorte proizvoda. Vikendica sir je bogat izvor kalija, koji je potreban za održavanje zdravlja koštanog sustava. Osim toga, sadrži proteine ​​koji su univerzalni građevinski materijal.
 • Sir. Škoti mogu biti s vremena na vrijeme kako bi ponudili nesposobne i ne-velike sorte sira. Proizvod je bogat proteinima i kalcijem, zdravom zdravlju kućnog ljubimca.
 • Suklomelochka. Na druge proizvode mliječnu kiselinu preporučenih za uključivanje u mačaka prehrani uključuje serum ili ryazhen. Ali hraniti predstavnika mačji Frequisy mlijeko se ne preporučuje. Činjenica je da je nakon dva mjeseca u mačića tijelo prestaje sintetiziraju enzim odgovoran za asimilaciju ovog proizvoda, zbog čega je mlijeko u tijelu odraslog mačka ne obrađuje, a to stvara samo dodatni teret na organima probavni sustav. Mlijeko je dopušteno dati samo male mačiće i mačke odmah nakon poroda.
 • Jaja. Mačke jednom tjedno možete dati žumanjak piletina jaje. Proizvod sadrži vitamine, to je bogat aminokiselinama i mineralima, ali to nije vrijedno davanja ljubimac proteina – oni sadrže tvari koje sprečavaju asimilaciju Taurin. Ako hranite životinje s jajima, možete koristiti proteine ​​i žumanjke, po mogućnosti u sirovom obliku.
 • Unatoč činjenici da su mačke grabežljivci, trebaju vitamine, a najbolji izvor je povrće. U dnevnom jelovniku mačke svakako se mora uključiti zdrobljenu mrkvu, tikvice, brokulu, cvjetaču i repu. Osim toga, povrće je bogato vlaknima – upozorava zatvor u životinji.
 • Kashi je koristan ne samo djeci, već i životinjama, tako da u prehrani životinje moraju biti prisutni. Zob, perlovka, heljda i riža su korisni za Škote. Zahvaljujući uključivanju u elektroenergetskom sustavu, sapi se javlja učinkovitije stanjivanje kolica, peristalistički se poboljšava i probava se općenito normalizira. Osim toga, žitarice su dobar izvor energije za odraslu životinju, pa im se nudi kućnog ljubimca najmanje 3-4 puta tjedno, svakako se kuha bez soli i ulja. Po mogućnosti pomiješajte žitarice s mesom i povrćem.
 • Zelje. Bit će to da će se uvesti u prehranu škotskih zgužvanih kopra.
 • Maslac. U malim količinama u izborniku mačke uključuju nerafinirano laneno ulje, suncokret, grožđe i more. Dano je u ograničenim količinama – ne više od jedne žlice nekoliko puta tjedno.

Gotov feed

Gotove mačke za mačke obično predstavljaju konzervirane, komade mliječne i suhe jastučiće. U pravilu, oni uključuju iste proizvode kao iu fizičko hranjenje, samo se posebno obrađuju da se drže duže.

Imajte na umu da nije svaka hrana jednako korisna za kućnog ljubimca.

Prilikom odabira, trebali biste dati prednost pouzdanim proizvođačima, kao što su Royal Canin, Pro Plan ili Sretna mačka – sadrže prirodne proizvode u optimalnom omjeru, obogaćen svim potrebnim vitaminima i mineralima.

Široko oglašavanje Whiskas, Kitekat, Sheba ili Friscies su jeftini i prodaju se u bilo kojoj trgovini. Međutim, postotak mesa u njima ne odgovara uvijek preporučenoj, a sama se sastav ne razlikuje “transparentnost”.

Kao posljedica toga, korištenje ljutnjaka na masovnom tržištu često postaje uzrok ozbiljnih zdravstvenih problema s zdravljem kućnih ljubimaca.

Mješoviti tip

Mješana hrana uključuje uključivanje u prehranu prirodnih proizvoda i gotove trgovine. Odmah, napominjemo da je u ovom slučaju bolje kombinirati prirodni priključak s mokrim hranim, suhi zahtijevati više potrošnje vode, i to je teže za mačke za “prebacivanje”.

Prilikom odabira mješovite vrste prehrane, preporuča se veterinari daju mačka meso, ribu i iznutrice, a sve ostale komponente izbornika mogu se sigurno zamijeniti gotovim hranom, osobito u pravilu, ojačani vitaminima i mineralima.

Gotova hrana također sadrži sve korisne aminokiseline i probiotike koji doprinose najboljoj probavi kućnih ljubimaca i služe kao prevencija mnogih opasnih bolesti mačaka i mačaka.

Imajte na umu da ne morate kombinirati obje vrste proizvoda u jednom hranjenju. To će biti optimalno ako u jednom obroku nudite životinjski vodič i u sljedećoj kompoziciji. Dakle, svi korisni mikro i makroeleements će postupno ući u škotsko tijelo.

Hranjenje sterilizirane i kastrirane životinje

Hrana sterilizirane mačke i kastrirane mačke imaju vlastite specifičnosti. Dakle, po prvi put 12 sati, mačka se udaljava od anestezije – u ovom trenutku ne morate ponuditi hranu čim se životinja počne osjećati bolje, trebate ga piti kroz štrcaljku, nakon kućnog ljubimca.

Obično u prvom danu, Škoti odbijaju hranu, prisiliti ih da se pojedu ne vrijedi. Drugog dana, životinja se nudi oko trećine uobičajenog dijela, važno je da životinja bude napeta tijekom defekacije.

Nakon 3 dana, apetit se vraća u Škote, a oni počinju pokazivati ​​zanimanje za hranu – od sada dalje, moguće je početi postupno povećati broj hrane, donoseći na 150 g dnevno.

Imajte na umu da sterilizirane i kastrirane mačke često imaju tendenciju pretilosti.

S vremena na vrijeme, dogovorite svoju pahuljasti ček: jednom mjesečno provedite svoje ruke na njegovim stranama – ako osjetite rebra, to znači da nemate što brinuti, i ako je mačka postigla previše težine, onda privremeno eliminirati žitarice od Njegova prehrana, naglasak na mesu, biljnim i ribljim proizvodima.

Ako hranite kućni ljubimac spreman za smjese, potrebno je steći specijalizirane formulacije “za sterilizirane i sterilizirane životinje”.

Što se ne može dati?

  U zaključku, razgovarajmo o tome kako proizvodi nisu mjesto u skotskom izborniku Cat.

  • Slatki. Candy, kolači, kolači i čokolada su pod strogom zabrani – oni dovode do razvoja dijabetesa u životinji.
  • Slan. Konzervirani krastavci postaju uobičajeni uzrok patologije bubrega, uključujući urolitiazu, na koje su pješice već skloni prirodom.
  • Akutan. Jela začini uzrokuju probavne poremećaje u odraslih mačaka, a mačići mogu rezultirati ozbiljnim bolestima.
  • Masna. Dopušteno u minimalnim količinama i samo za odrasle mačke. To se odnosi na kiselu kremu i svinjetinu – u zlouporabi tih proizvoda, gušterača jednostavno ne izdržava opterećenje.
  • Limedizovati. Bilo koja konzervirana hrana sadrži veliku količinu soli, octa, sve vrste sintetskih aditiva koji su štetni za kućnog ljubimca bubrega.
  • Citrusa. Dugo vremena za rješavanje tijela za ocjenjivanje škotske mačke.
  • Voće. Za razliku od nekih drugih pasmina mačaka, Škoti ne mogu probaviti voće, tako da njihovo zlostavljanje uzrokuje probleme s probavom.
  • Gljive i mahunarke. Smatraju se pretečem hranom za životinje.

  O tome kako napraviti prvi mamac za mjesečne mačiće, pogledajte u sljedeći video.

  Ocijenite članak
  ( Još nema procjena )
  Dodaj komentare

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: