Koralji za akvarij: vrste i primjena

Koralji za akvarij: vrste i primjena

Podvodni koralji često utječu na ljude sa svojom ljepotom. U tom slučaju, takvi organizmi ne rade jednostavno dekorativnu funkciju. Mogu se zvati živom stvorenjima koja zahtijevaju posebnu prehranu, kao i brigu. Uz njihovu pomoć, sasvim je moguće ponovno stvoriti prirodne uvjete u akvariju.

Sorte uživo

Svi koralji za akvarij podijeljeni su u 2 kategorije: mekane i čvrste.

Najčešće žive s kolonijama, međutim, postoje i pojedinačne vrste.

Neki od njih imaju vapnenački kostur, osim što ih je nazvao čvrsto. Žive na morskom dnu. Drugi se sastoje od meke baze i žive u blizini grebena. Među njima treba napomenuti one koje ne zahtijevaju posebnu skrb.

Acia

Ova obitelj koralja su potpuno lišena kostura. Oni su pričvršćeni na tlo s posebnim odora nazvanim “jedini”. Hrane se finim ribom ili malim mekušacama. Actiia je paralizirana svojom žrtvom s jakim otrovom, a zatim ga povuče s njihovim pipcima.

Lobofiteum

Ovaj tip je posebno otrovan, stoga se isplati pažljivo odabrati za vaš akvarij. Uostalom, lako može otrovati obližnje koralje.

Zato Potrebno je zbuniti ih što je više moguće. Tako da se ovaj živog organizma osjeća ugodno, treba mu puno svjetla. Hranjenje lobofiteuma je potrebno uz pomoć algi simbiota ili planktona.

Akropora

To zahtijeva stabilnost, kao i dobru rasvjetu, osim što vrlo loše tolerira bilo kakve promjene u temperaturnom režimu. Dakle, da je akrobra uvijek u dobroj formi, potrebno je dodati kalcij ili stroncij u vodu. Možete hraniti sve alge, kao i plankton.

Morske koraljne gljive

Oni pripadaju obitelji Actinodiscus i ostaju misterija mnogim biolozima. Organizmi ne toleriraju previše svijetlo svjetlo.

Najbolje je umnožiti kada su fluorescentne svjetiljke uključene pored akvarija, kao i protok vode nije prejak.

Mogu živjeti s ribom, kao i s aktivnim beskralježnjacima. Hrani se sluznicama. Gljive jednostavno hvataju čestice tvari koje plutaju oko njih.

Kožast

Oni se odnose na obitelj Cladiella i su prilično lijepa raznolikost koralja. U prirodnom okruženju, takvi koralji nisu previše duboki, pa će se u akvariju osjećati savršeno u normalnoj osvjetljenju, kao i najmanji protok vode. Poput gljiva, kožasti koralji mogu živjeti s ribom, rakovima ili raznim beskralježnjacima.

Zvijezda

Ova vrsta koralja potpuno je nepretenciozna u sadržaju. Oni savršeno mogu postojati s dobrom rasvjetom, a kada je nedostatak.

Osim toga, takvi polipi su prilično osjetljivi na jod, i stoga nije potrebno uspostaviti preblizu njima spužvastih filtera.

Također koralji mogu spriječiti pojavu sluzi na kamenjem, kao i na šljunku. Slikani organizmi mogu biti u različitim bojama, od ljubičaste do ljubičaste crvene. Ali među njima možete upoznati mračnu i svijetlu zelenu nijansu.

Zoontaria

Oni pripadaju obitelji protopalythoa. Pomnožite vrlo intenzivno s dobrom osvjetljenjem. Jedite gotovo bilo koju hranu koja dolazi preko njihova. Boja je smeđa, može proizvesti paleteksin, koji ima loš učinak na živčani sustav ljudi. Kao rezultat toga, osoba može jednostavno umrijeti.

Gornja gljive

Na drugačiji način, takve se gljive nazivaju šavoritonima. Brzo su podijeljeni čak i s najgorim rasvjetom.

Može se prilagoditi svim uvjetima iz tog razloga vrlo popularan među mnogim ljubiteljima akvarija.

Hrane apsorbira sakrofitony različite organske komponente od vode. Oni su obojeni u kremu ili smeđa.

Golovachi

Njihova reprodukcija je najbolje kada je osvjetljenje jako svijetla. Aktivnost od njih počinje s početka noći. Iako je u prirodi takvi koralji miroljubivi, ipak, u nekim slučajevima, oni mogu početi da se formira otrovne pipke.

Madporovy

Ti koralji se razlikuju po činjenici da oni mogu živjeti kolonija i sama. Savršeno se osjećati u jakom osvjetljenju u sjeni. No, voda u svakom slučaju treba biti transparentan i čist. Oni mogu jesti male komade mesa, kao što su škampi ili riba.

Pro i kontra od umjetnih proizvoda

Što se tiče umjetnih koralja, ovo je najjednostavnija opcija za ukrašavanje akvarij. Najčešće su izrađene od silikona, tako da je lako oprati i izgledaju kao pravi. Umjetni koralji imaju mnogo prednosti. To je visoka ekologija i praktičnost. osim Oni su izdržljivi, Dakle, nemojte ih neprestano kupiti. Što se tiče njihove boje, vrlo je raznolik.

Tako da je takav podvodni dekor izgledao što je više moguće, potrebno je brinuti da su koralji slični stvarnim. Međutim, zajedno s ovim, umjetni koralji imaju mane.

Prije svega, to je njihova visoka cijena. Osim toga, za njihovu proizvodnju koristit će se materijali loše kvalitete, proizvodi će biti otrovni. I stoga pate, prije svega, preostali stanovnici akvarija.

Kako odabrati?

Prije kupnje koralja potrebno je voditi brigu o stvaranju ekološke ravnoteže. osim, Morate ih kupiti u posebnim trgovinama, osim kompletne s malim strankama podloge. Takva kupnja pomoći će poboljšati održivost koralja u budućnosti.

Ako se odsječe iz uobičajene podloge, tada u novom okruženju možda neće biti zabrinuto.

Budite sigurni da kupite koralje koje mogu zajedno koegzistirati. Osim toga, potrebno je razmotriti i gdje će se akvarij biti smješten. Uostalom, izbor koralja treba ovisiti o tome kako.

Preporuke sadržaja

Za sadržaj koralja morate kupiti akvarij s volumenom od najmanje 400 litara. Voda u njoj treba biti unutar 22-27 stupnjeva. To će omogućiti dnevnim koraljima da apsorbiraju sve tvari potrebne za rast kostura. Osim toga, voda mora biti čista i kvalitetna. Važno je osigurati da stalno može cirkulirati.

Rasvjetu u akvariju treba pristupiti određenom vrstom koralja. Sve treba koegzistirati u ravnoteži, inače organizmi jednostavno umiru. Nakon kupnje, koralj mora biti postavljen na kamen na koji će nastaviti rasti. Možete ga pričvrstiti posebnim ljepilom. osim, Ne biste trebali baciti mrtve koralje, jer oni još uvijek mogu biti dio akvarija.

Oni će nastaviti proizvoditi bakterije koje će pomoći u stvaranju uvjeta bliskih tog.

Još jedno važno pitanje – prehrana odabranih koralja. Postoje 2 opcije, od kojih se jedan događa kao rezultat fotosinteze u simbiotičkim algama. U drugom slučaju, prehrana se javlja kao rezultat proizvodnje hranjivih tvari iz vode.

osim, Obavezno obratite pažnju kada se koralji pojavljuju polipi. To znači da su vrijeme za hranu. Dimenzije hrane ovise o vrsti koralja. Budući da nemaju oči, jedu sve što možete naći u blizini. Kao obrok, možete koristiti različite ličinke, rakove ili posebnu suhu hranu koja se mogu kupiti u bilo kojoj specijaliziranoj trgovini.

Mogućnosti za registraciju

Napravite uređenje akvarija s ruke njihove vrlo teško, pogotovo ako je vlasnik takvog „morski vrtić” je pridošlica, ali još uvijek je moguće. Do danas, u trgovinama možete kupiti različite elemente za decoring akvarij.

Među njima su i crevings raznih oblika i umjetni kamen ili grots, koji će izvršiti tvrtka odabrana koralja.

Uz njihovu pomoć, možete napraviti pravi remek-djela koja će oduševiti okolno.

Priča iz koralja

Za provedbu takvog bajku što je potrebno za rad teško. Kao prvo, U pozadini akvarija trebate napraviti željenu pozadinu.

Da biste to učinili, možete koristiti boje, ili posebnu ljepljivu traku željene boje.

Zatim dno akvarija mora biti prikazana s plitkim šljunčanim ili školjke, kao i kamenčićima na kojima kupljen koralji mogu biti postavljeni. Osim toga, alge se mogu koristiti kao zelene zasade.

Pseudo-marinac

Da biste stvorili takav akvarij, neće biti samo koralja, kao i supstrat, koji uključuje mramor, veliki pijesak, granulirani bijeli kvarc. Poput elemenata dekor, možete staviti velike umivaonike, kamenje i potpuno okamenjeni koralji.

Kada su svi elementi potpuno odvojeni, možete postavljati kupljene korale, stvarajući pravo pomorsko kraljevstvo. U ovoj opciji, zapravo koristite i žive koralje i umjetne. Kao što možete vidjeti, postoji veliki broj koralja iz kojih možete stvoriti razne morske krajolike u akvarijima. Ako su ispunjeni svi pravila za njegu organizama, oni će postati izvrstan dekor element u bilo kojem akvariju.

O koraljima u kućnom akvariju izgledaju sljedeće.

Ocijenite članak
( Još nema procjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: