Je li moguće hraniti psa s prirodnom i suhom hranom u isto vrijeme i kako to učiniti ispravno?

Je li moguće hraniti psa s prirodnom i suhom hranom u isto vrijeme i kako to učiniti ispravno?

Zdravlje, dugovječnost i izgled psa u velikoj mjeri određuju prehrana psa. Postoje dvije glavne opcije – suha hrana i prirodna prehrana. Kao što znate, stručnjaci ne preporučuju ih kombiniranje. Ali ako i dalje morate to učiniti, kako kombinirati suhu i prirodnu hranu s najmanju štetu za kućne ljubimce?

Prednosti i nedostatci

Prirodna hrana i suhi proizvod imaju prednosti i nedostatke. Prije nego što se govori o tome više o tome, nemoguće je nahraniti psa u isto vrijeme, nemoguće je hraniti psa, vrijedno je jasnoće. Prirodna je dijeta koja odgovara prirodnoj prehrani psa, i to, usput, grabežljiv. Na temelju toga, treba razumjeti da je osnova njegove prehrane – proteina životinjskog podrijetla, jednostavno staviti – meso i uglavnom sirovo. Dodatak prehrana slijedi ugljikohidrate, povrće i biljke. Mnogi vlasnici pasa zbunjuju izraz “prirodna prehrana” s konceptom “hrane iz stola”, koja je u korijen netočnom.

Što se tiče suhe hrane, njegova vrsta može imati drugačiji sastav i prehrambenu vrijednost. Najniža je hrana gospodarske klase, koji stručnjaci ne preporučuju korištenje za psa hrane. Tu su i premija za hranu, super premiju i holistic. U tom slučaju, oni su uređeni u uzlaznom redoslijedu kvalitete i vrijednosti hrane proizvoda.

Holistički se nedavno pojavio relativno i karakterizira najprirodniji sastav. Međutim, dopustite im da njihovi ljubimac ne može svaki vlasnik. U načelu, analozi super premium klase nisu snažno inferiorni od holistacija u kvaliteti, prije pojave potonje koje su smatrali najboljom opcijom.

Sada možete nastaviti usporedbom prirodne prehrane s gotovom hranom klase koja nije niža od super premije.

Glavna prednost prirodnog hrane je njegova ekološka prijateljstva. Vlasnik se osobno priprema hranu za svog ljubimca, vidi i procjenjuje kvalitetu sirovina. Neće koristiti očito neprikladne proizvode, hrana za kućne ljubimce, koja je istekla.

Što se tiče trgovine, čak i kupuju dragi proizvod, ne možete biti sigurni u visoku kvalitetu sirovine. Ovo se povjerenje smanjuje u odnosu na smanjenje kvalitete hrane.

Za zdravlje, dugovječnost i vanjsku atraktivnost kućnog ljubimca, važno je da je prehrana zasićena, uravnotežena. Vrlo je teško izračunati potrebnu količinu proteina, masti i ugljikohidrata, tako da je prirodna prehrana rijetko uravnotežena. Većina uzgajivača pasa također ne može točno shvatiti kako je količina hrane potreban kućni ljubimac i “stane” je li prehrana u dnevnom kaliražu. U većini slučajeva, kada hranjenje prirodne hrane, životinja je pretjerana. Ako u isto vrijeme pas dovodi do pasivnog načina života, ta pasmina, sklon težini ili starije starije osobe, a zatim redoviti prijelaz – izravan način pretilosti, problema s srcem i crijevima.

Kupnja visokokvalitetne gotove hrane, vlasnik može biti siguran da je ispunjena BPA ravnoteže, a zahvaljujući informacijama od proizvođača moguće je lako odlučiti o veličini dijelova. Dakle, suha je uravnoteženija i hranjivija verzija dijeta za pse. Međutim, važno je napraviti amandman ovdje – kao što je samo visokokvalitetna hrana, čija je cijena iznad prosjeka.

Jeftinije opcije imaju “iskrivljenje” u smjeru biljnog proteina, alergijskih ugljikohidrata (kukuruz, pšenica, soja) i masti. Nutritivna vrijednost takve hrane je niska, pa je životinja ili rekalkulirana (opet s masnom hranom), ili je osjećaj gladi.

Sljedeći kriterij ocjenjivanja je jednostavnost korištenja. Nesumnjivo, kupnja sastojaka i kuhanje prirodne hrane zahtijeva od voditelja vremena i snage. Iako prema prepoznavanju iskusnih uzgajivača pasa, ako kupujete sastojke i žetvu (na primjer, rezati zamrznuto meso odjednom nekoliko dana) potrebno je previše vremena.

Uz kupnju, naravno, lakše. ali Neke elitne sorte ne mogu se uvijek naći u slobodnom pristupu, morate ih naručiti od službenih predstavnika ili online trgovina.

Druga točka je potreba za kupnjom dodatnih elemenata, osobito, vitaminski i mineralni kompleks. Kao dio visokokvalitetne hrane, već je prisutan. Ako se pas na prirodno prehrani, mora se pomiješati s hranom ili dati odvojeno vitamine i minerale.

Kada možete dopustiti kombinaciju?

Veterinari govore o nedopuštenosti miješane prehrane, jer prilikom probavljanja suhe hrane i prirodne hrane, crijevo životinje funkcionira drugačije.

Međutim, postoje slučajevi kada ne izbjegavaju mješovitu prehranu, među njima mogu postojati različite situacije.

 • Hranjenje štenaca u vrtiću. Uzgajivači su namjerno dodani suhom krme fermentiranih mliječnih proizvoda, vikendica, povrća ili zelenila tako da se životinja u budućnosti lako prilagođava bilo kojoj vrsti moći, jer je još uvijek nepoznata koja će shema odabrati budući vlasnik za kućnog ljubimca.
 • Sadržaj PIC psa ili plemenskog psa. Za ovu kategoriju životinja potrebna je hrana s visokom koncentracijom korisnih tvari, u pravilu, baza obroka je uobičajena hrana za psa (prirodne ili granule), ali se dodaje alternativa.
 • Velike pasmine pasa – lov, radnici, sport. Za ovu skupinu životinja odaberite izbornik u kojem se povećava (oko 30% u usporedbi sa standardnim) količinom proteina. Ako pas dobije suhu hranu, onda je jedini način da se poveća protein u svojoj prehrani je dodatno spakiranje s mesom, jajima, svježim sirom.
 • Blatni pas. U pravilu, reckama jedu samo prirodno meso za hranu, ostavljajući povrće i kašu. Međutim, s takvom prehranom, oni će vrlo brzo imati manjka ugljikohidrata, vlakana i vitamina u tijelu. Da, a proteini bez povrća neće se apsorbirati u potpunosti. Ovdje da pomogne vlasniku dođe suhu hranu. Ako kaprisulus odbije granule, možete pokušati dati vlažnu hranu.
 • Promocija kućnog ljubimca. Za obuku životinje postoje posebne poticajne delicije. Međutim, s njihovom odsustvom, prikladno je uzeti suhe granule za šetnju, koristeći ih kao ohrabrujuće kada podučavaju momčadi. U drugim slučajevima, naprotiv, komad mesa, omiljeno povrće ili voće može biti način za razmazivanje kućnih ljubimaca koji se nalaze na suhoj prehrani.
 • Putovanja, odmor. To su slučajevi prisilne vrste miješanja hranjenja. Na cesti obično nije moguće hraniti životinju prirodnim obrokom, tako da vlasnik privremeno prevodi kućnog ljubimca na suhe granule. Međutim, nemoguće je samo uzeti gotovu hranu na cesti i ponuditi ga životinji, prijelaz bi trebao biti glatka i početi – 3-5 dana prije putovanja.

  U tim slučajevima, dopušteno je kombinirati različite vrste hrane, ali je bolje izmjenjivati ​​ih i ne dati drugu vrstu hrane u jednom prijemu. Ne smijemo zaboraviti da su suhe granule navlažene od strane sline, prije ulaska u želudac i početi probaviti. Ako dajete granule zajedno s prirodnom hranom, na primjer, kaše, tada slina nije dovoljna da odspojite granule, koje mogu izazvati probleme s probavom u životinji.

  Što dati zajedno sa suhom hranom?

  Ako je prirodna hrana bolja ne kombinirati sa suhom hranom, aditivi iz prehrane prirodnih proizvoda mogu se napraviti do gotovih granula. Drugim riječima, dopuštena kombinacija glavne prehrane suhe hrane s proizvodima iz prirodnih. Dolaze oko suprotnog (kada je osnova prirodna hrana) ne preporučuje se.

  Suhe granule mogu dati svježe voće, povrće, biljke. Moraju se rezati u malim dijelovima. Krumpir bolji kuhati ili peći u uniformi. Među dopuštenim povrćem – mrkve, krastavci, rajčice, bundeve. Iz kupusa i mahunarki treba biti suzdržana jer doprinose formiranju plina kod pasa. Ne možete dati životinjski luk i češnjak.

  Suha hrana može se kombinirati s fermentiranim mliječnim proizvodima, u pravilu, je kefir, rippy, svježi sir. Međutim, ne smiju se odmašćivati ​​kao previše masnoća. Za kefir i ripples su prilično masne 1,5-2,5%, za svježi sir – ne više od 5%.

  Dopušteno da se u jednom obroku suha hrana, meso, morski plodovi, offal. Meso – govedina, piletina, puretina, zec, janjetina. Svinjetina je bolji ne dati, previše je masnoće, pa čak i nakon 12-satno smrzavanje i opeklina s kipućom vodom u njemu može ostati larvi parazita. Ako je pas sklon alergijama, potrebno je odbiti od piletine i govedine. Meso daje sirovo, unaprijed ga drži u zamrzivaču nekoliko sati.

  Riba mora biti marinac, ponuditi joj psa samo u kuhanom obliku (kuhati bez soli). Dopušteni nusproizvodi – pileći maternici, jetra, želuci, srca. To je neprihvatljivo dati pseću piletine noge, ostavljajući, crijeva. Podproizvodi su također unaprijed zamrznuti, a ispred hranilice, kipuće vode.

  Prepelica i pileća jaja mogu se dodati i suhim krme. Bolje je dati proteine ​​u siru ili kuhanom obliku. Ako govorimo o štencima, psima i trudnim psima, radnim značajkama i kućnim ljubimcima koje vode aktivan način života, dopušteno je hraniti i žumanjke.

  Je li moguće izmjenjivati ​​vrste hranjenja?

  Odgovor na pitanje o mogućnosti izmjeničnih vrsta hrane općenito je pozitivan. Naravno, ne biste to trebali učiniti namjerno, međutim, ako postoji vitalna nužnost, najprihvatljivija opcija je naizmjenična.

  U čemu Važno je zapamtiti da je vrijeme za probavljanje različitih vrsta hrane također različit. Prirodna hrana nakon 40 minuta ulazi u želudac, a oko 2 sata lišća za punu probavu. Suhe opcije dulje probavljene – od 3 do 5 sati. Ako se često naviknute na hranjenje psa (obično se odnosi na životinje tijekom razdoblja rasta, to jest, do 8-12 mjeseci), onda se to treba razmotriti. Možda kada su granule uključene u dnevnoj prehrani, slijedeća metoda prirodne hrane morat će malo kliziti.

  Važno je izračunati dnevni mir kućnog ljubimca. Najlakši način da ga podijelite u 2 obroka – dio kalorija leži u prirodnoj hrani, preostali dio kalorija – u suhoj hrani. S posljednjim jednostavnijim, budući da će željena stopa hrane pomoći informacije od proizvođača. Samo pogledajte koliko kcal u 100 g hrane za životinje i izvrši odgovarajuće izračune. Tako ćete razumjeti koliko suhe hrane treba izliti.

  Bit će teže proizvesti slične izračune s prirodnom hranom. Međutim, važno je nemilosrdno tretirati, bez zaborava o potrebi uključivanja vitamina i mineralnih aditiva u prehrani. Ako dugo planirate zamijeniti vrste hrane, bolje je okrenuti se veterinaru, tako da gradi maksimalnu uravnoteženu prehranu u kojoj će se mijenjati različite vrste hrane.

  Veterinari se preporučuju ujutro kako bi dali suhu hranu, au večernjim satima – prirodni. Trebate procijeniti kvalitetu hrane ako sadrži mnogo žitarica, onda se broj kaše treba izrezati. Ako se koristi fermentirana hrana, onda, naprotiv, ljubimac se može dati malo više kaše tijekom prijema prirodne hrane.

  To je neprihvatljivo pri odabiru karbonatne hrane, ostaviti isti volumen proteinske komponente u prirodnoj prehrani. To će izazvati višak proteina u tijelu, što je opasno za pse jetre i bubrega.

  Na izboru vrsta hranjenja za pse koji vam omogućuju da optimalno kombinirate svoje vrijeme, novac i briga za zdravlje psa, pogledajte u video.

  Ocijenite članak
  ( Još nema procjena )
  Dodaj komentare

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: