Hrana za Jack Russell terijer: pregled proizvođača i kriterija odabira

Hrana za Jack Russell terijer: pregled proizvođača i kriterija odabira

Jack Russell terijer – pasmina lovačkih pasa, koja se odlikuje nevjerojatnom snažnom, izdržljivošću i životom. Ove neumorna stvorenja provode puno vremena u pokretu, dragovoljno igraju, lako odlaze na obuku. S obzirom na upadnu aktivnost pasa ove pasmine, prirodno je da se u pitanju njihovog sadržaja koristi velika uloga ispravno odabrana. Nego hranjenje takvih pasa, možete učiti iz ovog članka.

Pogleda

Spremni suhi, mokri i polu-ispuštanje (pite) hrane za Jack Russell terijeri su strogo uravnoteženi proizvodi sastavljeni, uzimajući u obzir prosječnu dnevnu potrošnju energije, koju ove pokretne životinje provode.

Prosječna dnevna brzina suhe hrane za takve pse varira od 70 do 90 g dnevno. Dijelovi se izračunavaju pojedinačno, na temelju dobi i težine kućnog ljubimca.

Uobičajeno je klasificirati hranu u kategorijama, njihovoj hrani i energetskoj vrijednosti, sastavu i sastojci:

  • Ekonomija – najjeftinija vrsta hrane s najmanjom energetskom vrijednošću+
  • Premija – Proračunska verzija proizvoda s relativno visokom nutritivnom vrijednošću+
  • Premium plus – Relativno skupa vrsta hrane s visokom prehrambenom vrijednošću+
  • Superpremium – najskuplja verzija uravnoteženih proizvoda s maksimalnom prehrambenom vrijednošću obogaćenom mineralnim vitaminskim kompleksima, probioticima i prebioticima.

Profesionalni uzgajivači i uzgajivačnice savjetuju da koriste specificiranih pasmina pasa Premium proizvodi klase.

Predstavljajući osnovne prehrane životinja, takva hrana će osigurati psa tijelo s potrebnom energijom i hranjivim tvarima, koje su potrebne za normalan razvoj i punu rad svih organa i sustava.

Najbolje opcije su klase proizvoda holistički, Sastav koji je što je moguće bliže prirodnom hranom, ali u isto vrijeme jasno uravnotežena uzimajući u obzir fiziologiju životinja. Glavni sastojci takve hrane su vrste visoke kvalitete mesa (piletina, govedina, janjetina, kunić, puretina), riba, povrće.

Kao pomoćno korisni aditivi u tih izvora, višestruko nezasićenih masnih kiselina mogu biti prisutne (omega-3 i omega-6), probiotike, mineralni dodaci i vitamin. Glavna prednost pripravka je nedostatak niskokvalitetnih sastojaka, pojačala okusa, okusa i konzervansa.

Proizvođači ocjenjivanja

Iskustvo profesionalnih uzgajivača pokazuje to Najpopularniji proizvodi takvih proizvođača koriste se u najvećoj popularnosti kao:

  • Royal Canin (Royal Kanin)+
  • Bosch (Bosch)+
  • Eukanuba (“eukanuba”)+
  • Brda (brda)+
  • Probalans (“Prokalans”).

Royal Canin – jedan od vođa na tržištu proizvođača suhih, vlažnih, konvencionalnih i medicinskih i preventivnih feedova za životinje.

U rasponu proizvoda koje predstavlja ova brand, postoji posebna linija hrane za Jack Russell terijeri.

Uključuje 2 vrste hrane: Jack Russell Terrier Junior (za štence Jack-Russell terijeri do 10 mjeseci) i Jack Russell Terrier odrasli (za mlade pse starije od 10 mjeseci). Glavni sastojak ovih proizvoda je meso visoke kvalitete, kao i nusproizvodi, masti životinjskog podrijetla, mineralni vitaminski dodaci.

Bosch – još jedan glavni proizvođač, stvarajući gotov hrana za životinje. Za pse male pasmina, uključujući Jack Russell terijeri, ovaj proizvođač ima 2 linije suhih uravnoteženih proizvoda: Bosch Mini Junior (za štence) i Bosch Mini za odrasle (za odrasle životinje). Pripravak koji je proglašen od strane proizvođača uključuje suho meso peradi, riba i meso brašno, inulin. Prema mišljenjima potrošača, proizvodi su pogodni za hranjenje pse koji pate od zatvora i problema s probavom.

Eucanuba – poznati proizvođač, u rasponu od proizvoda koji su prikazani suhima specifično za Jack Russell terijeri. Vladar se zove Specifična vrsta. Ovaj proizvod uključuje suho meso peradi, kukuruza, ječma, suho cijelo jaje, rižu, laneno, suha šećerna repa za šećernu pulpu.

Kao dodatne korisne komponente prikazane su polinezasićene masne kiseline (riblje ulje), kalcijev karbonat, vitamin i mineralni kompleks i L-karnitin, koji sprječava višak težine.

Hills – Proizvođač, proizvodnju linije završenih premija za hranu. Pravila koja se preporučuju za pse pasmine Jack Russell Terrier zastupljeni su hranom Posao plan i najbolje prirode. Glavni sastojak ovih proizvoda je meso visoke kvalitete, kao i riža, pšenica, kukuruz i povrće. Dodatne komponente su minerali i vlakna koje potiču dobru probavu.

Probalans – brand pod kojim je hrana klase superprememije. Nezabitne prednosti ovog proizvoda povećavaju se sadržaj mesa i korištenje iznimno prirodnih aditiva. Pripravak, osim mesa, uključuje takve sastojke kao ječam, zob, rižu, prah jaja, mineralni vitaminski kompleksi i masne kiseline.

Kako odabrati?

Prilikom odabira hrane, potrebno je navigirati, prije svega, njegov sastav. Poželjno, osnovna komponenta je meso, a ne nusproizvodi. Za alergiju na životinje i kućne ljubimce koji pate od nadutosti, bolje je ne stjecati proizvode koji sadrže kukuruz, grašak, veliku količinu vlakana.

Treba dati prednost Suha ili vlažna hrana s visokim životinjskim proteinima. Prisutnost biljnog proteina u suhom ili vlažnom proizvodu ukazuje na prisutnost soje, što ukazuje na smanjenu energetsku vrijednost hrane.

O tome kako i što hraniti psa, pogledajte sljedeće.

Ocijenite članak
( Još nema procjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: