Chihuahua Feed: Proizvođači ocjenjivanja i značajke

Chihuahua Feed: Proizvođači ocjenjivanja i značajke

Unatoč svojoj minijaturnoj veličini, Chihuahua voli čvrsto i često jedu, a sve zbog brzog metabolizma. I ovdje se njihovi vlasnici suočavaju s problemom – što hraniti svoje kućne ljubimce da ih ne naškoditi, ali, naprotiv, donijeti samo korist. O kojoj hrani izabrati i kako ga dati svom psu, razgovarat ćemo u ovom članku.

Značajke hranjenja

Chihuahua pripadaju onima pasmina pasa koje treba hraniti specijalizirane feedove. Prirodna prehrana za njih je vrlo teško i ne svaki vlasnik će biti u mogućnosti to učiniti ispravno.

Važno je i morate pravilno hraniti te životinje, samo tako da možete biti sigurni da se očekivano trajanje života voljenog ljubimca neće smanjiti, a sve potrebne tvari će teći u njegovo tijelo. Da biste to učinili, možete koristiti i suhu i vlažnu hranu.

Važno je odabrati samo takvi proizvod koji je namijenjen psima ove vrste pasmina.

U njemu, prehrambeni komadi imaju savršenu veličinu, a sastav je prikladan za ove male, skupljanje i aktivne kućne ljubimce.

Vrijedno je obratiti pozornost na činjenicu da je sadržaj masti u odabranim proizvodima ne manje od 6%, a protein – najmanje 20%. Prema veterinarima, samo takva hrana će u potpunosti zadovoljiti sve potrebe tijela životinje. Volumen dijela i sadržaj kalorija izravno ovise o dobi chihuahua. Dakle, za pse mlađe od sedam godina, ova se brojka izračunava na temelju 85 kilokalorija na 1 kg težine po danu. Dnevna stopa za kućne ljubimce starije od 7 godina izračunava se na sljedeći način: 68 ciylorararoariorije na 1 kg težine.

Štenci su hranjeni do 4 puta dnevno, odrasli psi – dvaput. Prvo hranjenje trebalo bi biti 7-9 ujutro, drugi – za 19-21 sat.

Nikada nemojte hraniti kućnog ljubimca neposredno prije njegovog odlaska.

Sastav

Hrana za pse ove pasmine, kao i za sve ostale, Mora uključiti u svoj sastav takvih tvari kao:

 • Mikroelementi+
 • Vitamini+
 • Proteini+
 • Mast+
 • ugljikohidrati.

Zbog toga se sljedeći sastojci moraju uključiti u hranu za Chihuahua:

 • Meso ili ptica: Obično se koristi govedina, teletina, purana ili zeca+
 • Povrće: tikvice, patlidžana, mrkva, kupus i t. D.+
 • Vitaminski i mineralni kompleksi: Korištenje gotove posebne smjese u strogo definiranim omjerima+
 • Jer ugljikohidrati koriste rižu ili kukuruzno brašno, kao i neke vrste sapi.

Prirodni okusi i konzervansi također mogu biti prisutni u nekim izvorima. Svi su potpuno odobreni od strane veterinara.

Pogleda

Danas postoji nekoliko vrsta prehrane za kućne ljubimce ove pasmine. Svaka opcija ima vlastite karakteristike.

Suha hrana

Često se odabire jer pomaže pravovremeno ukloniti udubljeni kamen u psu i ne dopušta manifestacije jake upale. Osim toga, posebni aditivi uključeni u ovu prehranu pomoć ne samo da povećavaju imunitet i poboljšavaju crijevnu operaciju, već i značajno smanjuju neugodni miris stolice. Važno je odabrati suhu hranu, namijenjenu Chihuahua, jer u njemu granule imaju najoptiju veličinu.

Važno je zapamtiti da su štenci prije mijenjanja mliječnih očnjaka, suhe hrane prije lagano ispuštene u toploj vodi.

Mokra hrana uživa visoku popularnost

Njegova dosljednost je što bliže prirodnoj prehrani pasa. Sadrži sve potrebne elemente u tragovima i proteinima. Mekana hrana je također odabrana jer pomaže normalizirati ravnotežu vode u tijelu životinje i ne dopušta njegovoj dehidraciji.

Ali kao prevencija stomatološkog kamena neće raditi. Važno je shvatiti da nisu sve vrste mokre dovršene prehrane prikladne za svakodnevno hranjenje chihuahua.

Kakvu vrstu hrane za odabir – svaki vlasnik odlučuje sami. Ali prije kupnje, još je bolje konzultirati se s veterinarom.

Ocjena najboljih proizvođača

Kako bismo olakšali izbor i ne zamijenimo, nudimo vam popis proizvođača raznih vrsta hrane za pse. Kvaliteta njihovih proizvoda potvrđuju ne samo stručnjaci, već i s recenzijama običnih kupaca.

 • Royal Canin Mini za odrasle – najbolja suha hrana za pse malih pasmina, namijenjenih životinjama u dobi od 10 mjeseci i do 7 godina. Ima potpuno prirodan i siguran sastav. Veličina njegovih čestica je optimalna za Chihuahua, tako da kućni ljubimci nemaju problema tijekom njegove apsorpcije. Sastav ovog feeda je potpuno uravnotežen, uključuje žitarice, meso i vitaminske komplekse. Hrana se odnosi na premium segment.

 • Acana. Proizvodi ovog proizvođača nisu niže od onog koji je gore opisan. Hrana je zasićena ribljem uljem, korisne masne kiseline i uravnoteženi omjerom ugljikohidrata, proteina i masti. Pomaže u borbi protiv stomatološkog kamena, poboljšava probavu kod životinja i izgled njihove vune. Linija je predstavljena hranom za pse svih uzrasta. Ovaj se proizvod odnosi na klasu holističkog.

 • Bosch Mini odrasli Janjetina i riža – Ovo je već hrana od super premium klase iz Njemačke. Ima idealan odnos masti i proteina, vitaminskih aditiva i minerala. Takva je hrana bila posebno dizajnirana za pse patuljkih stijena, uključujući Chihuahua. Veliki plus je da asortiman ima hranu namijenjenu za različite dobne kategorije kućnih ljubimaca.

 • Grandf Prirodno i zdravo – Najbolji mokri dog hrane. Nema prirodne ili umjetne boje, okuse. Takva mokro hrana nije samo nikad izaziva alergije, ali i pozitivno utječe na crijevnu mikrofloru, te također pomaže ojačati koštanog tkiva i zadebljanje hrskavice.

Nedostatak takve hrane je jedan – to je praktički nema na policama, pa je bolje direktno izravno od proizvođača.

 • Hill Recept Dijeta L / D pseći jetre Zdravlje Konzervirana – Još jedna mokra hrana izvrsne kvalitete s terapijskim učinkom. Takva prehrana ne samo da pomaže da se izbjegne pojava alergija, ali ne dopušta da se razvije urolitijaze. Ova hrana se preporuča od strane veterinara za pse nakon raznih operacija. Ali i zdravim kućnim ljubimcima je savršen.

 • Belcando – to je hrana koja ne sadrži zrna žitarica, tako da ne uzrokuje alergije. Uravnotežen sastav, ugodna aroma, nedostatak štetnih aditiva i kao rezultat – zdrav i aktivni ljubimac. To su upravo vlasnici Chihuahua, koji su izabrali proizvode ovog branda.

Neki od gore opisanih uzoraka imaju visoku cijenu. Međutim, u potpunosti se isplati u ekonomskom protoku i visokoj kvaliteti. To se također odnosi na suhu i vlažnu hranu.

Pravila izbora

Prije nego što kupite bilo koju od gore opisanih krma, morate studirati neke od preporuka stručnjaka. Oni će pomoći da napravite pravi i siguran izbor.

 • Za kastriranu chihuahua, hrana treba kupiti samo specijaliziranom. Hrana namijenjena običnim psima, ova se životinja ne uklapa.

 • Feed PET bi trebao biti vlažan ili samo suha hrana jednog branda.

U iznimnim slučajevima mogu se kombinirati, ali tek nakon konzultacija s stručnjakom.

 • Za Chihuahua u vrlo mladoj dobi, kao i psi stariji od 9 godina, bolje je odabrati hipoalergenu hranu. Probavni sustav takvih pasa je previše ranjiv i ne bi trebao ponovno doživjeti izdržljivost tijela.

  • Nemoguće je samostalno promijeniti hranu na bilo kojem drugom. Zamjena snage moguće je samo na preporuci stručnjaka. On će vam pomoći da odaberete najbolju zamjenu.

  Prema uzgajivačima, poželjno je odabrati određenu hranu i njegov izgled nakon okretanja veterinaru. I trebali biste unaprijed naučiti među bivšim vlasnikom nego što je hranio svoje štene, moguće je da zamjena snage neće trebati.

  S pregledom feedova za pse možete se upoznati u sljedećem videozapisu.

  Ocijenite članak
  ( Još nema procjena )
  Dodaj komentare

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: