Akvarij Sharks: Značajke, vrste i raste

Akvarij Sharks: Značajke, vrste i raste

Napravite kućni akvarij doista zanimljivi i neobični, naseljavajući egzotične vrste riba. Nedavno su pomorski ljubavnici počeli početi dekorativni morski pas. Za razliku od velikog morskog congora, mirno je, mirno i što je važno – dobro se s susjedima. Prije nego počnete takve kućne ljubimce, morate naučiti o njima.

Opis

Mini morski psi mogu se sigurno nazvati egzotičnim predatorima. Njihovo stanište je tako raznoliko da se pojedinci ove vrste nalaze gotovo svugdje. Dok jedan popunjava obalnu plitku vodu mora, drugi se uspiju riješiti duboko u oceanu.

Ove akvarijske ribe vrlo su slične njihovim rođacima, kao što je bijela ili morska-mako. Stoga je uobičajeno uzeti u obzir domaće stanovnike mini-kopija morskih divova, s razlikom da ne žude za tuđom krvlju.

Među pojedincima squarium postoji mnogo vrsta koje se razlikuju po izgledu (veličina i boja), kao i pod uvjetima sadržaja.

Duljina dekorativnog tijela morskog psa varira od 20 cm do 1,5 metara. Usput, takvi glavni stanovnici zahtijevaju posebne spremnike za vodu.

Pravilan sadržaj i puna prehrana imaju blagotvoran učinak na opće stanje morskog ljubimca, kao i na trajanju svog života. Mali predatori žive u prosjeku 20 godina.

Među akvarijskim morskim psima, sljedeće boje su najčešće:

 • Bijeli+
 • Bijelodija+
 • tamno siva+
 • Bogata crna+
 • Smeđi crvenkast+
 • uočen.

Sorte

Unatoč sličnosti s velikim predatorima, mali morski psi imaju mirnu prirodu, bez štete čak i manjim stanovnicima podvodne kuće.

Postoje mnoge vrste ukrasnih morskih pasa. Ovdje su neke od njih.

 • Crno. Smatra se najpopularnijim među vodenim ženama. Ova specifikacija je smanjena kopija Predatora mora. Tijelo je potpuno obojano u crnoj boji. Međutim, slatkovodna riba ima značajku – ovisno o uvjetima života i prehrane, mijenja zasićenost boje. Uz pravilnu skrb, osoba raste do 50 cm. Sa susjednim ribom nije sukob.

 • Patuljak. Najmanji reprezentativni akvarij. Veličina odrasle osobe ne prelazi 25 cm. Tople vode indijskog i pacifičkog oceana preferira u pustinji. Ova vrsta – siming jaja. Dakle, za jednu legla, ženski reproducira 6-8 mladih. Hrana patuljasti morski pas treba dati izazove. S oštrim zubima, razbija plijen na malim komadima – baš kao pravi predator. Prepoznatljiva značajka “dwarika” je prisutnost luminiscentnih organa (fotofore) na njezino tijelo, koje su sjajne.

 • Mamnoplacetičan. Njegov rođak je greben morski pas s crnim perajama. Međutim, njegova mini-verzija je mirno stvorenje, dosežući 15 cm duljine (iznimno rijetki pojedinci raste do 20 cm). U jelu, riba nije objavljena, jer njezina glavna stvar – broj. Aquarias se mora sjetiti da prejedanje može dovesti do kućnih ljubimaca. Usput, ne može se zvati slatkovodna voda. Udobno stanište – malo slane vode u akvariju (dovoljno žlica na kantici za vodu).

 • Crna dvoboj. Sudeći po mišljenjima, je najatraktivniji predstavnik dekorativne ribe. Njezino tijelo je pokriveno baršunastim kožom, oslikana je u bogatoj boji. Ali sva ljepota leži u svijetlom crvenom repu, koji je spektakularno istaknut protiv crne torzo pozadine. Jedini trenutak koji je važno uzeti u obzir prije kupnje takve ribe – to je vrlo agresivno u karakteru. Iz tog razloga, nije vrijedno suptilne za njezinu živu prirodu – najvjerojatnije će sve završiti sukobom.

 • Vimper. Ostala imena – Aculiy Somick, Vimper Pangasius. Postoji sličnost s grabežljivim morem. U otvorenim vodama pojedinaca dosegnu duljinu od 1,5 metara, dok dekorativna riba ne prelazi 50-60 cm. Dijeta hranjenja morskog psa omus sastoji se od ribe s niskim debelim, sladoledom ili granuliranom hranom. Zanimljivo je da je Pangasius prilično čudna riba. Uplašena, oko 30 minuta pretvaraju se da je mrtva, nakon čega se vraća u normalu. Stručnjaci ne preporučuju suptilno za slomljeni morski pas male ribe – u gladnom razdoblju, to je sposobni jesti ih.

 • Mačka. Predstavnik Atlantic Akul. Odrasli posebno rijetko doseže 1 metar dugo. Ova vrsta tijela je izdužena, peraje su dobro razvijene – zbog takve strukture tijela, brzo razvija brzinu. Budući da je oblik glave ribe sličan čelu domaće mačke, njezina i nadimak – mačji. Postoje dvije mogućnosti boja – monofonska tamna i uočena. Vrsta uzgoja mačjih morskih pasa – ljuska. Žensko odgađanje 20 jaja. Po prirodi – noćna predatora.

 • Bodljikav. Akvaristi rijetko biraju ovaj tip za razrjeđivanje doma, pa se ne događa na prodaju. Izvana – standardni morski pas, tanko izduženo tijelo, siva boja, koža rusked s malim bodljama. Dugo raste do 50 cm.

 • Rogat. Odnosi se na obitelj proizvodnje. Pojedinci su prilično veliki – 1,5 metara. Karakteristična značajka – velika glava s naglaskom na oči kao rogovi. Morski stanovnici preferiraju prostor, pa je bolje steći akvariju s volumenom od najmanje 1000 litara za uzgajaju ovu ribu.

Izbor ribe i akvarij

Ako se odlučite dobiti minijaturni grabežljivac, potrebno je pristupiti s posebnom ozbiljnošću da odaberete određenu vrstu morskog psa, kao i za akvarij u kojem će provesti cijeli život.

Stručnjaci su dodijelili nekoliko preporuka:

 • Za donji morski pas sposoban za disanje leži na dnu, bolje je odabrati kvadratni ili pravokutni akvarij s oštrim kutovima+
 • Za pelagic, rezervoar prstena je prikladan ili sa zaobljenim kutovima, tako da se riba može mirno “okretati oko krugova” bez kočenja prije prepreka+
 • Volumen akvarija ovisi o broju pojedinaca – jedna riba treba biti najmanje 40 litara, osim toga, potrebno je uzeti u obzir njegovo intenzivno raste kada se povećava u veličini+
 • Različite vrste mini-morskih pasa ne smiju se namiriti u jednoj podmorničnoj kući, budući da svaki od vlastitih zahtjeva za temperaturu, salinitet vode, prisutnost vegetacije, kao i svaki drugi način života i kretanje.

Uvjeti pritvora

Iznenadite mali predatori mogu postati savršeni kućni ljubimci. Glavna stvar je pružiti im što bliže prirodnim životnim uvjetima, ne ignorirati potrebe i, naravno, hraniti se.

Razmislite što je potrebno za ukrasne morske pse za ugodan boravak:

 • Pravilni temperaturni režim – od 22 do 29 stupnjeva+
 • pH indikator – 6.5-8.0+
 • Tjedna promjena vode – 30% od ukupnog+
 • Dobro filtriranje i provjetravanje sa stvaranjem jake struje+
 • Montiran na dnu špilje, pećine, živa vegetacija.

Što se tiče hranjenja, ne postoje posebni teže ovdje. Početna morski psi su svejedi. Važno je da je bilo puno proteina i ugljikohidrata u hrani. Feed riba preporuča 2-3 puta dnevno.

Bolje je ako je dnevna dijeta će se sastojati od žive i biljne hrane u isto vrijeme.

Posebne suha hrana za ukrasne ribe se mogu kupiti u trgovinama za kućne ljubimce, uključujući mini morskim psima. Međutim, sljedeće komponente uključuju u izborniku:

 • Meso škampa+
 • mali kukci+
 • Sladoled Riba+
 • kupus+
 • Tikvica+
 • Prizemlje krastavci+
 • Mala žive ribe+
 • žitarice.

Kompatibilnost

   Akvarij Sharks – mirna stvorenja, tako da se lako može kriviti s drugim stanovnicima podmorja kuće. Vlasnici minijaturnih predatora trebali bi znati jedno pravilo – morski pas ne bi trebao biti izgladnjeljen, inače će se njegov prirodni instinkt zauzeti vrh, a zatim će se pojesti mali susjedi.

   Osim toga, ne preporuča se uzgajati nekoliko različitih vrsta ove ribe u jednom spremniku – različita uvjeta pritvora i znakova može negativno utjecati na njihovo zdravlje.

   Kućni akvarij s minijaturnim morskim psima izgleda neobično, a za goste i potpuno strašan. Međutim, obrazovani akvaristi diljem im se i sa zadovoljstvom su sudjelovali u njihovom uzgoju. Tako da riba živi dug život, a dekorativne vrste čekaju do 20 godina, potrebno je pretvoriti uobičajeni spremnik vodom u malom oceanu, gdje će se mini morski pas slobodno kretati i jesti.

   Osim toga, ne biste trebali zaboraviti na standardne postupke – filtriranje, aeracija, čišćenje i mijenjanje vode.

   Na pravom sadržaju akvarijskog morskog psa, vidi dolje.

   Ocijenite članak
   ( Još nema procjena )
   Dodaj komentare

   ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: