Kako odabrati tavu za odrezak?

Kako odabrati tavu za odrezak?

Pahuljice za kuhanje odrezak su najrazličitiji. Međutim, mnogi kuhari, čak i oni koji se specijaliziraju za pripremu japanskih jela, preporučuju kuhanje odrezaka na prženju od lijevanog željeza. Kako odabrati najbolje od njih, razmislite u članku.

Sorte

Za pripremu odrezaka, tava koja se može klasificirati, ovisno o materijalu, obliku, konfiguraciji.

Materijal

Keramička tava smatraju se najsigurnijim. Hrana pripremljena na njima je manje štetna.

Ali takva tava za domaćicu stvara masu gnjavaže. Budući da se ne može pasti, a također treba očistiti samo nježnim sredstvima i mekim spužvim.

Nehrđajući čelik s nečistoćama Širina bakra primijenjena u restoranima. Na takvim jelima doista stvaraju izvrsne odreske, ali to košta mnogo. Da, a bakar u svom sastavu ne govori u korist uređaja, jer blijedi i brzo deformira.

Takva tava treba preporučiti samo one koji vrlo rijetko pripremaju odreske ili spremni za promjenu posuđa jednom nekoliko mjeseci.

Tave od lijevanog željeza vrlo su teško deformirati. Obično nisu tako lako podići. Oni se ne boje metalnih uređaja i obično trebaju reagirati na činjenicu da će korisnik pretvoriti meso s metalnom oštricom. Površina takva tava, Stoga se ne biste trebali bojati mesa – dobivate ukusnu i hrskavu koru.

Odabir tave iz lijevanog željeza, kucajte na njegovu površinu. Ako čujete gluhi zvuk – to je visoka kvaliteta.

Aluminij tava imaju ne-stick premaz, pristupačan, jednostavno čišćenje, ali nisu previše izdržljivi. I također se brzo ohlade, a stvaranje topline neće raditi s njima. Naime, to je potrebno za pripremu sočnog i ukusnog mesa.

Oprema

Ne usredotočite se na prisutnost ili odsutnost poklopca, jer je meso prženo bez njega. Ako planirate pripremiti druga jela na istoj tavi, onda je bolje odabrati model s poklopcem. I poželjno je da su iz prozirnog stakla kako bi olakšali praćenje jelo. Ali profesionalni kuhari savjetuju da imaju zasebnu maca čisto za odreske.

Oblik i dimenzije

Tave se razlikuju u obliku i veličinama. Okrugli bolje korištenje za kuhanje goveđih medaljona i povrća. Možete kuhati s njom savršeno za okus i odrezak u boji pomoću tave za prženje roštilja. Ali veliki kvadratni tavinski univerzal.

Njegova glavna prednost je mogućnost izrade više hrane odjednom.

Značajke tave s valovitom dnu

Ako posuđe imaju dno valovito, zove se – roštilj. Prisutnost ove značajke omogućuje akumuliranje masti između udubljenja na dnu tave. Stoga proizvodi koji se pripremaju ne plivaju u masnoći.

Koristeći tavu s funkcijom roštilja za izradu bilo koje jelo, možete biti sigurni da će razina masnih obroka biti mnogo niža.

Hrana koja pomfrit na ovim rebrima se priprema na štetu topline, a ne masti. Ali tekućina koja se nakuplja između tih žljebova, pari proizvod. I, naravno, jelo ima prekrasan crtež na površini u obliku traka. Treba napomenuti da Roštiljni pribor ne zahtijevaju veliku količinu ulja za kuhanje jela, omogućujući vam da uštedite financije.

Prednost lijevanog željeza

Tava od lijevanog željeza štedi toplinu mnogo bolje od još jedne jela s istim dimenzijama. Hrana pripremljena na njemu obogaćuje ljudsko tijelo željezom.

Takva tava je povoljna za novac ulaganja, budući da su jela iz ovog materijala poznata po svom dugom servisu.

I duže “funkcije”, viši pokazatelji kvalitete. Mnoge jela od lijevanog željeza su dobili od baka, a oni ga zadržavaju kao relikt, prijenos od generacije na generaciju. Budući da jela od lijevanog željeza ne stvaraju poteškoće u izradi, karakterizira se proračunska vrijednost.

Profesionalni kuhari napomenuti da takva izvrsna kakvoća okusa mesa nakon upotrebe tasa lijevanog željeza nije uspjela na bilo koji drugi način.

Ako točno tretirate ovu tavu, već dugo sprema ne-stick svojstva. Može se pripremiti za meso uz minimalno ulje. Kao i odresci, pečeni na takvoj tavi, štetne tvari u usporedbi s korištenjem analoga.

Pravila izbora i uporabe

Dobra tava bi trebala imati sljedeće kvalitete:

  • biti jak+
  • s debelim dnom i zidovima+
  • brzo i učinkovito topliji+
  • Držati toplinu+
  • biti preteška po težini+
  • Univerzalni i višenamjenski+
  • Dobro podleći čišćenju.

Tava za odrezak treba imati visoke zidove. Ne samo da će biti siguran od vrućih prskanja, već i doprinosi brzom stvaranju visokih temperatura. Uostalom, to je toplina iz zidova koji pomažu ubrzati proces kuhanja.

Ako se velike količine planirane za kuhanje, a zatim Racionalno odaberite modele koji imaju posebne šljive za izlijevanje sokova i masti koje se formiraju tijekom prženja. Spoon to učiniti sami je izuzetno neugodan, bolje je kupiti mrežu koji već ima poseban “nos”.

Za različite ploče

Zapamtite da je izbor posude pogođen ne samo njegov oblik i materijal, već i vrstu ploče. Dok se danas ne smatra najčešće. Na plin peći se može pripraviti u posuđem iz bilo kojeg materijala. Stručnjaci preporučuju samo usko biranje debljine. Što više vrijednost, više ujednačena je grijanje.

Električni štednjaci zahtijevaju određene jela. Preporučene stječe pribor koja se podudara s promjerom vruće površine ploče i sama površina ima razinu za ravnomjerno grijanje maksimalnu.

Indukcija peći zahtijevaju prisutnost dodatnog posebnog magnetskog diska na dnu jela.

Marka, brand

Postoji posebna rang tvrtki koje se bave proizvodnjom posuđa. Jedan od najpopularnijih brandova smatra Lodge. To je tvrtka iz Amerike, koja proizvodi tave od lijevanog željeza roštilj.

Tave značajka ovog branda je da to nije potrebno prije kuhanja na kalcitnih. Odlikuje se visokom trajnosti i čvrstoće.

Sljedeća Marke prema popularnosti Terfal. Brand je najpopularniji među domaćim kupcima.

Odlikuje se prisutnošću ne-stick premaz, kao i sve vrste dodatnih pokazatelja koji ukazuju na razinu grijanja posuđa.

Široki raspon modela omogućuje vam da odaberete tavu za bilo koju vrstu ploče.

I, naravno, važno je zabilježiti proizvode marke Gipfel. Ovo je njemački proizvodi, izrađeni od aluminija. Ali postoje jela od lijevanog željeza, kao i obložena. Većina proizvoda opremljena je posebnim izmjenjivim ručkama.

Oblik

Poznato je da oblik jela utječe na praktičnost korištenja. Ako govorimo o tavi, to također može biti različitih oblika, naime:

  • Krug+
  • Kvadrat+
  • ovalan.

I uvijek odaberite obrazac, ovisno o količini hrane, koji se planira pripremiti. Pretpostavimo da velika obitelj često koristi kvadratnu tavu. A ako trebate pripremiti jelo za jednu ili dvije osobe, možete odabrati jela u obliku okruglih oblika i malim promjerom.

Stručnjaci savjetuju da imaju nekoliko stranica za izradu raznih jela.

Još jedna važna uloga igra se ono što se koristi model štednjaka. Pretpostavimo da ne treba kupiti široku tavu za plin peći, inače posuđe će zauzeti mnogo prostora na površini. Ali za indukciju trebate odabrati uređaj s dimenzijama koje odgovaraju promjeru plamenika. Ako govorimo o staklenoj keramičkoj površini, bolje je ne koristiti jela za svinjsko željezo, inače će udubljenja ostati.

U sljedećem videozapisu naučit ćete kako pripremiti tavu od lijevanog željeza.

Ocijenite članak
( Još nema procjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: