Casanes za indukcijske ploče: Opis, vrste, odabir i rad

Casanes za indukcijske ploče: Opis, vrste, odabir i rad

Indukcija štednjak ima mnogo prednosti, ali jedan nedostatak je određena jela za nju. Načelo indukcije je zagrijavanje ne samoj ploči, a jela: kontakt plamenika s dnom posuđa se javlja i grijanje. Zato Samo posuđe je pogodan za indukciju, koji ima određenu oznaku – spiralnu ili cik-cak s natpisom “indukcija”. Kazan za indukciju može biti tradicionalni lijev ili čelik. Ovi materijali imaju potrebnu visoku otpornost i magnetsku propusnost.

Okus posude kuhanog na takvoj štednji se ne razlikuje od hrane koja je kuhana na vatri. Osim toga, indukcija štedi vrijeme prilikom kuhanja i podešavanje vremena.

Osobine

Da bi posuđe savršeno pristupila indukcijskoj ploči, mora imati apsolutno ravan dno. U suprotnom, štednjak neće raditi, jer kontakt neće biti instaliran. Stoga, pri odabiru kotla za indukciju, obratite pozornost na materijal, i na dnu posuđa. Tradicionalni calderi s konveksnim dnom, nažalost, ne uklapaju se. U takvom jelu možete se pripremiti na otvorenoj vatri ili u pećnici.

Sada se okrećemo značajkama samih materijala.

 • Lijevano željezo Kada se prvo koristi, treba ga unaprijed obaviti s malim brojem običnog biljnog ulja. Stvorit će zaštitni film na unutarnjoj površini kotla, koji neće dati hranu gori.
 • Nakon pranja lijevanog željeza, potrebno je osušiti, jer kapi vode mogu izazvati pojavu hrđe na posuđem, a to će biti razmaženo.
 • “Utacnitsa” može biti u cijelosti od lijevanog željeza ili ima emajl premaz vani.
 • Opcije čelika također su prikladne za indukciju, ali mogu spaliti. Da se to ne dogodi, trebate regulirati stupanj topline i stalno miješajući proizvode prilikom kuhanja.
 • Prilikom odabira pribora od čelika ili aluminija, obratite pažnju na dnu debljinu i zidove – mora biti najmanje 1 cm.

Sorte

Nije tajna da je pravi ukusni pilaf pripremljen samo u određenim jelima – dobar kotao. Njegov oblik je obično okrugli ili ovalni, blago se širi na vrh. Kazan mora imati debelo dno i zidove, a poklopac može biti lagan.

Za kućnu uporabu prikladna je opcija ravnog dna. Takve se mogu koristiti na bilo kojoj ploči, uključujući indukciju. Naravno, ako je Kazan napravljen od pravog materijala. Zdjele s konveksnim dnom koriste se na borbama u suspendiranom stanju.

Najbolji materijal za Kazan je pravi od lijevanog željeza. To je pogodno za požar i za plin, a za indukciju. U takvom kotlu, pilaf se uključuje na autentičan okus i pogled. Hrana ne spaljuje i polako je udahne.

Lijevano željezo za Kazan može biti običan ili caklina vani. Takva jela su nevjerojatno izdržljiva, traje deset godina s pravilnom skrbi, ne šteti zdravlju. Esencijalna minus – ovo je velika težina maslaca od lijevanog željeza.

Još jedna vrsta “waylers” – proizvodi od čelika ili aluminija. Ova opcija također dolazi na indukciju, to je lakše po težini, to je lako i lako za njega. Ovi materijali ne zahtijevaju prethodnu žaruljicu. Ali hrana u takvom kotlu može snažno izgorjeti.

Osim toga, čelik ne izdržati visoke temperature, hrđe i ima niski život.

Dakle, najbolja opcija je isti kotao od lijevanog željeza. Ovaj materijal ima više prednosti u usporedbi s drugim.

Pregledajte proizvođače

Casane namijenjeni za kućnu uporabu proizvode se u mnogim zbirkama robnih marki. Najkvalitetnije opcije su sljedeće.

 • Kukmara – Ruski brand proizvodnja ne samo kotlo, već i tavu i tavu. Casane ove marke smatraju se jednim od najboljih. Oni su izrađeni od aluminijske legure, imaju debelo dno i zidove. U seriji – obje male cvjetnice (volumen od 3,5 litara) i veliki (do 100 litara). Unutarnji dio prevlake se tretira s posebnim premazom koji ne dopušta da ne spali hranu. Međutim, moguće je ometati proizvode s drvenim objektima, metal može ogrebati premaz, a posuđe će biti u zapuštenosti.
 • Kazan ukrajinski brand “Siton” Od obloženog lijevanog željeza. U kompletu se nalazi četka za nanošenje ulja (kako bi se posudila prije prve uporabe). Možete odabrati malu opciju za 3 litre ili ogromne na 12 litara. Hrana pripremljena u takvim jelima ne gori, ne gubi svoja korisna svojstva. Ostaci hrane se ne preporuča da se pohranjuju u Cast-željezo Kazan, tako da ne žuri.
 • Mayer & Boch. Casane ove marke imaju tradicionalni okrugli oblik i izrađeni od lijevanog željeza. Unutarnji dio se obrađuje ne-stick premaz. Uključeno je poklopac stakla ili svinja. Težina male opcije – do 8 kg. Takva posuđa se mogu koristiti na bilo kojem štednjaku.
 • Brand profesionalne opreme za kuhanje “Techno-TT” Nudi indukcijski calderi namijenjeni restoranima i kafićima. Kotao je ugrađen u indukciju, u kompletu se nalazi poklopac. Volumen – od 12 do 50 litara. Sam Kazan je izrađen od lijevanog željeza, štednjaka – nehrđajući čelik. Slična oprema pripremit će tradicionalna orijentalna jela s jedinstvenim okusom.
 • Kazan “Biol” imaju oblik planinarnog kompleta i udoban luk. Za njihovu proizvodnju koristi od lijevanog željeza bez prevlake ne-stick. Zidovi kotla se obrađuju strojno ulje, tako da prije prve kuhanje treba obaviti dugo i temeljito. U takvom kuliru možete kuhati i na vatri i na bilo kojoj ploči, uključujući indukciju. Niska cijena – drugi lijepi plus.

Trošak posuđa ovisi o brandu i materijalu iz kojeg su napravljeni. Lijevano željezo s obloženim koštat će od 3 do 10 tisuća rubalja za “Crayon” s volumenom od 3-7 litara. Aluminijski tordovi su jeftiniji, ali kvaliteta je niža od one od lijevanog željeza.

Kako odabrati?

Klasični kotao ima hemisferični oblik – vrh je širi, postupno sužavajući se na dno. Na dnu dobrog kotla za kućnu uporabu na štednjaku – niska i ravna. Tu su i kota s hemisferičnim dnom. Koriste se za kuhanje na otvorenoj vatri pomoću posebnih štandova.

Prilikom odabira kotla, prvo se morate usredotočiti na materijal iz kojeg je napravljen, zatim oblikovati i dodatne kvalitete. Potpuni poklopac uvijek treba ići s kotlom. Mora se čvrsto uklopiti na posuđe, nemaju praznine tako da se hrana unutar kotla priprema ravnomjerno bez “nacrta”.

Debeli donji i zidovi – važan čimbenik. Takva će jela biti ravnomjerno zagrijana, dulje je zadržati toplo, a proizvodi će biti spori i pravilno propali unutra.

Još jedan čimbenik pri odabiru kittel – njegov volumen. Za malu obitelj od 3-4 osobe, bit će dovoljno da ima 3-3,5 litrenog kotla.

Ako planirate kuhati hranu u Kazanu na velikoj tvrtki, bolje je odabrati opciju više – za 8-12 litara.

Odabir željenog modela kotla od lijevanog željeza, pažljivo ga pregledajte na prisutnost čipova ili hrđa. Ne bi trebali biti. Unutrašnjost jela mora biti apsolutno glatka, bez ispravnog. Vani, kotao može biti prekriven emajlom ili keramikom – ova opcija lijepo izgleda u bilo kojoj kuhinji.

Kako se brinuti?

Canean iz pravog lijevanog željeza Potrebno je pažljivo pripremiti za prvu uporabu:

 • Prvo, jela treba dobro isprati s deterdžentom i četkom, osušiti ručnik+
 • Tada biste trebali staviti kotao na štednjak i valjati oko dva sata na srednjoj visokoj vrućini, a zatim dodati kilogram soli i roll neko vrijeme (sol će postati siva, to znači da je sve tvorničko ulje izašlo, a jela očišćeni)+
 • Nakon što trebate sipati oko pola litre biljnog ulja i role, mijenjajući položaj posuđa tako da su svi zidovi u ulju, potrebno je oko pola sata+
 • Ulje se mora izliti, a polucilindar pažljivo je omotan mekom krpom i hladnom, sada su posuđe spremne za uporabu.

   Operite kapacitet nakon što je kuhanje jednostavno – koristite uobičajenu spužvu i sredstvo za pranje posuđa, možete – soda hrane. Pobrinite se da jela nemaju proizvode i vodu nakon pranja, inače može izazvati pojavu hrđe. Osim toga, neželjeno je zadržati gotovu hranu u Kazanu.

   Ako primijetite pojavu bilo kakvih mrlja unutar jela, možete kuhati vodu sa sodom i pažljivo ga očistiti četkom.

   Tada je potrebno dobro isprati vodom i osušiti ručnik. Povremeno (jednom od nekoliko godina) možete naučiti jela s uljem za prevenciju.

   Ispravan i pažljiv briga za povremeni omogućit će oduševiti blizu neobično ukusna jela ne jedan od deset godina.

   Kako provesti test kotao za indukcijske ploče, pogledaj sljedeći.

   Ocijenite članak
   ( Još nema procjena )
   Dodaj komentare

   ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: