Kako napraviti Capoditist to učiniti sami?

Kako napraviti Capoditist to učiniti sami?

Kapodist se koristi za alate za string za promjenu tonaliteta, kao i ton radova. Također je potrebno za izvedbu pripravaka na višim bojama. Na gitari se često koriste za smanjenje broja akorda iz Barre. Čep štapovi predstavljaju stezaljku koja se može izvesti u raznim vrstama.

Što trebaš?

Prije izrade kapologa i pokupite prikladne materijale, vrijedno je upoznati s kojima su spojnice uopće.

  • S podesivim trakom. Ima jednostavnu strukturu i pristupačnu cijenu. Obično napravljen u obliku ploče od metala s gumenim premazom. Za njegovu vezanost na gljivicu gitare, koristi se odgođeni remen ili guma. Dizajn takvih kapodastera je vrlo širok.

    Među glavnim prednostima treba zabilježiti niskom težinom, praktičnost pričvršćivanja na nakazama, sposobnost prilagođavanja ispod širine Griffa. Minusi uključuju kratki vijek trajanja.

  • Vijci su vrlo popularni kod gitarista. Struktura takvih stezaljki može se razlikovati, ali princip instalacije je isti: pričvršćen je na vrat u otvorenom položaju, a zatim s vijkom. Vijek trajanja ovog tipa je duži, ali kada se zatezanje mora biti više truda. Također, to je nezgodno uzeti s njim.

  • Proljeće su također vrlo popularne i izgrađene na načelu krpelja. Većina gitarista voli te stezaljke, jer se lako popravljaju i pucaju. Međutim, vrlo je teško pronaći proljetnu kapu u dobrom skupu. Potrebno je da se pritisak na nizu ispada da je ujednačen, a oni nisu objavili zvečke zvukove.

  • Litice s krpom zasuna se susreću rjeđe. To je zbog činjenice da su napravljeni od plastike i skraćuju se.

  • Pauci izgledaju kao proljeće. Svaka od “nogu” ove stezaljke je instalirana na zasebnom nizu.

Neosporno da je kupnja bolja od domaće. Ali ponekad postoje razlozi za koje nije dostupan, a onda je fantazija i vješti ruke došli do prihoda.

Najlakša i najhitnija opcija za gitaru može biti izrađena od olovke i obične gume. Najčešće te stavke i tako da postoji pri ruci, a ako ne, lako ih je kupiti u bilo kojoj trgovini.

Elastično, po želji (osobito kod kuće) ili ako je opušteno na Jiffu, možete zamijeniti. Neki uzimaju vrlo usku elastičnu traku za to ili presavijte slabiju u dva ili tri sloja. I isto dobro odgovara i pribora, a uređaji za kosu. Osim toga, možete koristiti vrpcu, kabel, meku žicu.

Čitaj više  Sve o gitarama za lijevo

Nemojte zamijeniti gumu na tako čvrstom predmetu kao što je žica. To je zbog činjenice da može uzrokovati oštećenje lešinara.

Olovka se također može uspješno zamijeniti. Na primjer, obična ručka, upaljač, lonac ili samo debeli štapić. Međutim, potrebno je uzeti u obzir da u drvenim subjektima, udubljenja se može formirati na drvenim subjektima. Kao rezultat toga, fiksiranje niza će oslabiti, a željeni učinak neće se dobiti. Neki obrtnici čine domaće kape od krpelja.

Proizvodna shema

Kod kuće kako bi Capoditist je lako, ali mora se imati na umu da je samo pogodan za stezanje svih šest žica za gitaru. Ako je korijen samo djelomičan, onda biste trebali dati sklonost trgovini. U pravilu, postoji takav iskusni gitarist, ali ponekad nedostaje u pravom trenutku i morate to učiniti vlastitim rukama. Čak i većina novak izvođači znaju kako napraviti udobnu stezaljku.

Uređaj dvije gumene trake i olovke:

  • Eliasts se dvaput presavijaju u dva sloja+
  • Rezultirajući dizajn nositi na jednoj strani olovke+
  • Olovka je pričvršćena na gitaru, a desni su namotani na drugom kraju.

Kako bi pritiskom gušća, možete koristiti viski na olovku. Također, viski će pomoći ako je gitara vrat ima malo konveksnu obrazac. Zvuk s takvim kapama će biti čist. Međutim, to nije potrebno koristiti često, tako da ne pokvari funkcije.

Ugradnja domaćih kape

Bez obzira na to je li isječak za gudače izrađen samostalno ili kupiti u trgovini, to bi trebao biti smješten na strani nulte vika, što bliže do Lada. Mnogi čine pogrešku stavljanjem Capodist u sredini Lada. Kao rezultat toga, zvuk je netočna. Ne biste trebali koristiti previše jak pritisnuti stezanje do supa kako bi se izbjeglo niza mukama, što također iskrivljuje zvuk.

Čitaj više  Postavljanje gitare 6 string

Čim je instaliran Capodist, trebate odmah provjeriti postavke za gitaru. Posebnu pažnju treba posvetiti Menzure da „ne plutaju”. Naravno, ako se kvalitativno alat, onda to ne može biti.

Važno je naučiti kako ispravno zaključati isječak na gitari kako biste izbjegli oštećenje rešetke i nizove. Treba imati na umu da je način na koji je instaliran Capoditist je prvi. Kada povećavate tonalitet gitare, telefoni treba razmotriti prije. I mora se imati na umu da je jedan način na pola puta. Još je bolje koristiti posebnu tablicu u kojem je tonalitet za gitaru obojen.

Optimalna mogućnost mjesta kapice – ne na svjetlu Lade, ali točno ispred njega. To će zvuk učiniti svjetlije i još više. Ali to nije vrijedno stezaljke za uklanjanje iz odjeća na veliku udaljenost tako da se ne pojavi dodatni metalni zvuk.

Većina stezalica treba staviti na gitaru vrata u smjeru od vrha do dna. U isto vrijeme, brda će biti usmjerena na gore. To se radi iz razloga što je najveći pritisak u bazi u kojoj se nalaze tri bas nizove. Uostalom, to je više debljina niza, to je veći pritisak na njega, moramo imati. Važno je napomenuti da je vrlo teško napraviti čist zvuk.

O tome kako učiniti Capoditist to učiniti sami, pogledajte sljedeći video.

Ocijenite članak
( Još nema procjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: