20 projekata kamen u unutrašnjosti

Upotreba kamena u interijerima životnog prostora posljedica je njegovih ukrasnih kvaliteta u kombinaciji s čvrstoćom i trajnošću.

Kamen je jedan od najjačih i najtrajnijih materijala. Aktivno se koristi ne samo u izgradnji i ukrašavanju fasada zgrada. Međutim, nemoguće je podcijeniti ulogu koju kamen može igrati u unutrašnjosti stana – fotografije našeg izbora pokazuju stambene prostore, u čijem dizajnu pripada dlan.

Među glavnim područjima primjene prirodnog i umjetnog kamena u kući možemo istaknuti oblaganje zidova, bazena, kamina, radnih ploča, prozorskih klupica, stepenica, kao i polaganje podova. Divlji kamen u unutrašnjosti-fotografije realiziranih dizajnerskih projekata ilustriraju mogućnosti njegove primjene – daje sobama jedinstveni okus.

Za svaku površinu koristite svoju vrstu kamena. Kada je riječ o polaganju podova ili oblaganju stepenica, naglasak je na čvrstoći materijala ( to se posebno odnosi na javne prostore & # 41;. Što je veće opterećenje, to bi trebalo biti stabilnije. Kada radite s kamenom u vlažnim područjima kao što su kupaonice i bazeni, posebna se pozornost posvećuje njegovim karakteristikama otpornim na vlagu.

Kamen je otporan na ekstremne temperature, pa je izvrstan za oblaganje "vrućih točaka": kamina, peći. A njegova ekološka prihvatljivost i pouzdanost omogućuju upotrebu ovog materijala u proizvodnji radnih ploča i drugih površina za kuhinju. Što se tiče zidnih obloga i prozorskih klupica, ovdje dekorativna svojstva kamena dolaze do izražaja, a dizajneri mogu eksperimentirati s njegovim jedinstvenim uzorkom i oblikom.

Ocijenite članak
( Još nema procjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: